Artikel top billede

Nyt scanner-værktøj: Tjek om din printer, dit webcam eller din pc bliver udnyttet af et botnet

Et DDoS-angreb lagde fornylig store dele af internettet ned ved hjælp af et netværk af usikre IoT-enheder. Men du kan lynhurtigt tjekke, om dine internetforbundne enheder bliver udnyttet af et botnet.

Et DDoS-angreb mod det amerikanske domæne-selskab Dyn resulterede fornylig i, at dele af internettet gik ned heriblandt Twitter og Reddit. 

Det kan du læse mere om her: Amatører stod bag det gigant-DDoS-angreb, der lagde Twitter og Spotify ned

Angrebet blev tilsyneladende gennemført af en gruppe kinesiske hackere, der benyttede et utal af hackede forbundne enheder som internetforbundne kameraer til at lægge de amerikanske servere ned med.

De mange enheder blev hacket via standard-adgangskoder og brugernavne, som brugerne aldrig har skiftet. Har du for eksempel nogensinde skiftet din internetforbundne printers adgangskode? 

Printere og videokameraer nyt mål for hackerne: IoT-udstyr lægger Amazon, Spotify og Twitter ned i stort angreb

Hvis du er i tvivl, om dine forbundne enheder kan tilgås usikkert fra internettet, kan du prøve at tjekke via Bullguards IoT-scanner.

Skanner-tjenesten tjekker i første omgang, om dine enheder kan tilgås fra Shodan.

Shodan er IoT-universets svar på Google, og er en søgemaskine, hvor du kan søge efter enheder, der offentligt kan tilgås fra internettet. 

Bullguards IoT-scanner kan derefter foretage en "Deep Scan", der viser, om du har åbne porte i dit system.

Hvis du ikke bevidst har opsat en åben port til eksempelvis en NAS-server (som du bør sikre), er det et sikkerhedsproblem, som du bør få ordnet. 

IoT-scanneren er kun første skridt, hvis du har internetforbundne enheder i hjemmet. For du bør løbe dem igennem og se, hvordan de er sikret mod udefrakommende. 

Du bør som minimum ændre brugernavn og adgangskode på dine forbundne enheder, og husk også at opdatere dine forbundne enheder med den nyeste firmware, for at holde dem så sikre som muligt. 

Du kan også overveje at placere forbundne enheder til et separat netværk, der ikke har adgang til resten af dit netværk for eksempel på en routers gæstenetværk.

Du kan finde skanneren her.

Læs også: 

Hacker-konference afslørede store sikkerhedsfejl: IoT er meget usikker - og logfiler bliver syltet

Amatører stod bag det gigant-DDoS-angreb, der lagde Twitter og Spotify ned

Printere og videokameraer nyt mål for hackerne: IoT-udstyr lægger Amazon, Spotify og Twitter ned i stort angreb

Internet of Things er en kæmpe sikkerhedstrussel: Vil store bøder være en løsning?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere