Artikel top billede

Google anklager Uber for at have hugget tusindvis af forretnings-hemmeligheder

Google beskylder en tidligere medarbejder for at have hugget op mod 14.000 fortrolige filer med forretningshemmeligheder fra selskabets selvkørende bilselskab Waymo. Filerne menes nu at være havnet hos Uber.

Googles selskab til selvkørende biler, Waymo, har sagsøgt konkurrenten Otto, som Uber købte i 2016 for knap fem milliarder kroner.

Waymo mener, at den tidligere Google-medarbejder Anthony Lewandowski seks uger før sin opsigelse tog op mod 14.000 fortrolige filer med sig, da han forlod det selvkørende Google-selskab for at stifte Otto.

De 14.000 filer fylder 9,7 gigabyte og indeholder ifølge Waymo alt fra forretningshemmeligheder som blueprints, designfiler og testdokumentation.

Det skriver Waymo på sin blog

En del af en større plan

Konkret beskylder Waymo det nykøbte Uber-selskab for blandt andet at have hugget filer vedrørende navigationssystemet LiDAR til afstandsbedømmelse i den selvkørende teknologi.

"Vi tror, at handlingerne har været en del af en tilrettelagt plan om at stjæle Waymos forretningshemmeligheder og intellektuelle rettigheder," lyder anklagen fra Waymo.

Samtidig hæver Waymo på sin blog, at Anthony Lewandowski få måneder før den massive fil-download sagde til en kollega, at han ville replikere Waymos teknologi hos en konkurrent.

Waymo er stiftet sidste år af Googles moderselskab Alphabet og er selskabets kommercielle forsøg på at lukrere på Googles årti lange satsning på selvkørende biler.

Det kan du læse mere om her: Google klar med nyt selskab: Nu skal teknologien til selvkørende biler sælges

Længe undervejs

Alphabet har i over flere år arbejdet sammen med Uber.

Det fremgår af Waymos blog, at selskabets beslutning om at sagsøge Uber er sket efter længere tids overvejelser.

"Men i betragtning af, at fakta om tyveri er overvældende, har vi ikke andet valg end at beskytte vores investering og udvikling af denne unikke teknologi," skriver Waymo på sin blog.

Uber forklarer ifølge BBC, at selskabet tager beskyldningerne meget alvorligt og nu gennemgår anklagerne grundigt.

Læs også:
Uber sender selvkørende biler på gaden, men afviser at gøre som Google og Tesla 

Google oplever overraskende effekt: Høj løn får medarbejderne til at flygte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere