Artikel top billede

Google anklager Uber for at have hugget tusindvis af forretnings-hemmeligheder

Google beskylder en tidligere medarbejder for at have hugget op mod 14.000 fortrolige filer med forretningshemmeligheder fra selskabets selvkørende bilselskab Waymo. Filerne menes nu at være havnet hos Uber.

Googles selskab til selvkørende biler, Waymo, har sagsøgt konkurrenten Otto, som Uber købte i 2016 for knap fem milliarder kroner.

Waymo mener, at den tidligere Google-medarbejder Anthony Lewandowski seks uger før sin opsigelse tog op mod 14.000 fortrolige filer med sig, da han forlod det selvkørende Google-selskab for at stifte Otto.

De 14.000 filer fylder 9,7 gigabyte og indeholder ifølge Waymo alt fra forretningshemmeligheder som blueprints, designfiler og testdokumentation.

Det skriver Waymo på sin blog

En del af en større plan

Konkret beskylder Waymo det nykøbte Uber-selskab for blandt andet at have hugget filer vedrørende navigationssystemet LiDAR til afstandsbedømmelse i den selvkørende teknologi.

"Vi tror, at handlingerne har været en del af en tilrettelagt plan om at stjæle Waymos forretningshemmeligheder og intellektuelle rettigheder," lyder anklagen fra Waymo.

Samtidig hæver Waymo på sin blog, at Anthony Lewandowski få måneder før den massive fil-download sagde til en kollega, at han ville replikere Waymos teknologi hos en konkurrent.

Waymo er stiftet sidste år af Googles moderselskab Alphabet og er selskabets kommercielle forsøg på at lukrere på Googles årti lange satsning på selvkørende biler.

Det kan du læse mere om her: Google klar med nyt selskab: Nu skal teknologien til selvkørende biler sælges

Længe undervejs

Alphabet har i over flere år arbejdet sammen med Uber.

Det fremgår af Waymos blog, at selskabets beslutning om at sagsøge Uber er sket efter længere tids overvejelser.

"Men i betragtning af, at fakta om tyveri er overvældende, har vi ikke andet valg end at beskytte vores investering og udvikling af denne unikke teknologi," skriver Waymo på sin blog.

Uber forklarer ifølge BBC, at selskabet tager beskyldningerne meget alvorligt og nu gennemgår anklagerne grundigt.

Læs også:
Uber sender selvkørende biler på gaden, men afviser at gøre som Google og Tesla 

Google oplever overraskende effekt: Høj løn får medarbejderne til at flygte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere