Artikel top billede

Google anklager Uber for at have hugget tusindvis af forretnings-hemmeligheder

Google beskylder en tidligere medarbejder for at have hugget op mod 14.000 fortrolige filer med forretningshemmeligheder fra selskabets selvkørende bilselskab Waymo. Filerne menes nu at være havnet hos Uber.

Googles selskab til selvkørende biler, Waymo, har sagsøgt konkurrenten Otto, som Uber købte i 2016 for knap fem milliarder kroner.

Waymo mener, at den tidligere Google-medarbejder Anthony Lewandowski seks uger før sin opsigelse tog op mod 14.000 fortrolige filer med sig, da han forlod det selvkørende Google-selskab for at stifte Otto.

De 14.000 filer fylder 9,7 gigabyte og indeholder ifølge Waymo alt fra forretningshemmeligheder som blueprints, designfiler og testdokumentation.

Det skriver Waymo på sin blog

En del af en større plan

Konkret beskylder Waymo det nykøbte Uber-selskab for blandt andet at have hugget filer vedrørende navigationssystemet LiDAR til afstandsbedømmelse i den selvkørende teknologi.

"Vi tror, at handlingerne har været en del af en tilrettelagt plan om at stjæle Waymos forretningshemmeligheder og intellektuelle rettigheder," lyder anklagen fra Waymo.

Samtidig hæver Waymo på sin blog, at Anthony Lewandowski få måneder før den massive fil-download sagde til en kollega, at han ville replikere Waymos teknologi hos en konkurrent.

Waymo er stiftet sidste år af Googles moderselskab Alphabet og er selskabets kommercielle forsøg på at lukrere på Googles årti lange satsning på selvkørende biler.

Det kan du læse mere om her: Google klar med nyt selskab: Nu skal teknologien til selvkørende biler sælges

Længe undervejs

Alphabet har i over flere år arbejdet sammen med Uber.

Det fremgår af Waymos blog, at selskabets beslutning om at sagsøge Uber er sket efter længere tids overvejelser.

"Men i betragtning af, at fakta om tyveri er overvældende, har vi ikke andet valg end at beskytte vores investering og udvikling af denne unikke teknologi," skriver Waymo på sin blog.

Uber forklarer ifølge BBC, at selskabet tager beskyldningerne meget alvorligt og nu gennemgår anklagerne grundigt.

Læs også:
Uber sender selvkørende biler på gaden, men afviser at gøre som Google og Tesla 

Google oplever overraskende effekt: Høj løn får medarbejderne til at flygte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere