Coop i hård kritik af KMD: Er skyld i alle it-problemerne - og vil ikke erkende fejl

Supermarkedsgiganten Coop melder sig nu i koret af utilfredse KMD-kunder sammen med flere kommuner og ATP.

KMD befinder sig i disse måneder i dén grad i skudlinjen og i det, der må betegnes som en af de største kriser i virksomhedens historie.

Kundernes kritik af it-giganten bliver ved med at tage til.

Nu melder Coop sig også i koret af kritikere.

"Alle vores it-problemer skyldes KMD," udtaler Coops koncernchef, Peter Høgsted, til Finans.dk.

"Vi oplever dårlige leverancer, manglende efterlevelse af aftaler, uprofessionalisme og stærkt kritisable samarbejdsforhold," lyder kritikken fra Peter Høgsted.

Problemer med lønsystem
Kritikken bunder ifølge Finans.dk blandt andet i, at KMD står for lønsystemet i Coop, der har omkring 40.000 medarbejdere.

Systemet indeholder ifølge Peter Høgsted så mange fejl, at supermarkedskædens regnskab "lider under samarbejdet med KMD."

Koncernchefen fortæller til Finans.dk, at der bliver brugt alt for mange ressourcer på at rette fejl, og at KMD ikke lytter ret meget og ikke er selvkritisk nok i forhold til at kunne se egne fejl.

Samtidig vil han ikke afvise, at det kan ende med en retssag mod KMD.

KMD's administrerende direktør, Eva Berneke, siger til Finans.dk, at hun er overrasket over Coops kritik, og at hun ikke kan genkende billedet.

Samtidig ser hun dog situationen med de utilfredse kunder som "dybt alvorligt."

En stribe kommuner og ATP har allerede kritiseret KMD over længere tid.

I januar krævede kommunerne via deres fælles it-selskab Kombit heftige prisnedslag fra KMD, som kommunerne beskyldte for at skovle penge ind på ikke at levere nye systemer til aftalt tid.

Region Syddanmark har samtidig ophævet en stor kontrakt med KMD om et løn- og vagtplanssystem regionen, ligesom a-kassen FTF-A i sidste måned valgte at ophæve dens kontrakt med KMD om udvikling af et nyt it-system, der skulle have effektiviseret arbejdsgangene. Læs mere om det her.

Mere om kritikken af KMD:

Kommunerne truer KMD: Overvejer at udelukke KMD fra fremtidige ordrer

Kommuner opsiger del af kæmpe-aftale med KMD: "Set i bagklogskabens klare lys skulle KMD aldrig have haft den her opgave"

KMD scorer 23 millioner kroner om måneden på ikke at levere offentligt it-system til aftalt tid

Utilfredse kunder, møgsager og store erstatningskrav hober sig op for KMD: Hvad er gået galt?

Kommuner har fået nok af KMD: Har brug for troværdige samarbejdspartnere - og det er KMD ikke

Kommuner kræver flere hundrede millioner kroner af KMD for manglende leverancer

KMD føler sig urimeligt behandlet: Voldsom kritik fra kommuner er 'del af en forhandling'

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.