Artikel top billede

Snart kan der hæves penge i pengeautomaten med en smartphone

En stor amerikansk bank har en mobilløsning til pengeudbetaling på trapperne, mens konkurrenterne gør klar til samme skridt. Læs her om alle de innovative bank-løsninger, som danskerne kan forvente inden for det næste års tid.

Snart bliver 13.000 hæveautomater hos den amerikanske storbank Wells Fargo opgraderet, så kunderne kan hæve penge ved hjælp af bankens app i deres smartphones.

Konceptet er, at kunden via sin Wells Fargo-app får udleveret en ottecifret kode, som indtastes i pengeautomaten sammen med pinkoden, når der skal hæves penge.

Dermed slipper de omkring 20 millioner Wells Fargo-kunder for at hive hævekortet frem, mens de samtidig får en to-faktor-autentificering med øget sikkerhed ved pengemaskinerne.

Andre amerikanske banker som JPMorgan Chase og Bank of America har lignende planer på tegnebrættet, men indtil videre er det kun Wells Fargo, som har gjort klar til national udrulning efter flere tests.

Det skriver ABC News.

Danskere får flere muligheder

Også i den danske andedam er der flere bølgeskvulp på de finansielle it-løsninger til bankkunderne på vej.

Først og fremmest er båndet mellem den offentlige sektor blevet knyttet tættere sammen med bankerne i den kommende MitID-løsning til autentificering.

Det kan du læse mere om her: Derfor skifter NemID navn til MitID: Lægger op til stort opgør med Nets og papkortet

Af konkrete løsninger til betaling har Danske Bank for nyligt åbnet sin MobilePay-platform for, at du kan betale abonnementer.

Denne løsning kan i høj grad ses som en krigserklæring mod Nets' dankort-løsning, som du læse om her: MobilePays nye abonnements-service er smart - men måske løser den det forkerte problem

Dankort-selskabet Nets lancerer formentlig selv i løbet af foråret en app, hvor ens dankort-oplysninger er indlejret, så danskerne kan betale for varer med deres telefoner frem for at fiske betalingskort frem.

Endnu er der ingen lanceringsdatoer for dette virtuelle dankort.

Du kan læse mere om det kommende tiltag fra Nets her: Nets holder kortene tæt til kroppen efter MobilePays krigserklæring: "Men vi arbejder hele tiden på nye tiltag"

Myldrer med løsninger

Sideløbende med disse to konkrete løsninger venter et måske endnu større dyr i åbenbaringen ude i kulissen, når bankerne via det nye PSD2-direktiv åbner for kundernes bankdata.

Kort fortalt vil EU-direktivet tvinge bankerne til at udlevere API'er til kundernes bankdata, så der kan bygges tredjepartsløsninger med disse data.

Læs mere om PSD2-direktivet her: Nye regler tvinger bankerne til at åbne for API'er: It-firmaer kan få direkte adgang til dine bankdata

Eksempelvis vil en browserproducent som Google, Microsoft eller Mozilla kunne indbygge en funktion i browseren, så du kan betale i alverdens netbutikker fra din browser uden at skulle huske betalingskoder eller sidde med dit kreditkort i hånden.

Dertil kommer en myriade af betalingsløsninger fra mobilproducenter som Apple, Samsung og Google langsomt listende, selvom disse løsninger endnu ikke har fået mainstream-gennembruddet i Danmark.

På den endnu længere strækning venter blockchain-løsninger som eksempelvis Bitcoin, der allerede for en lille håndfuld år siden har vundet indpas flere danske butikker.

Læs mere om Bitcoin-betalinger her: Danske forretninger fortæller: Derfor tager vi imod Bitcoin-betalinger

Læs også:
Dansk startup var i teknologisk våbenkapløb med bankerne: Brugte "reverse engineering" for at få adgang til værdifulde data

15 banker er undersøgt: Vi har tre udfordringer med it-sikkerheden i de danske banker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere