Artikel top billede

Snart kan der hæves penge i pengeautomaten med en smartphone

En stor amerikansk bank har en mobilløsning til pengeudbetaling på trapperne, mens konkurrenterne gør klar til samme skridt. Læs her om alle de innovative bank-løsninger, som danskerne kan forvente inden for det næste års tid.

Snart bliver 13.000 hæveautomater hos den amerikanske storbank Wells Fargo opgraderet, så kunderne kan hæve penge ved hjælp af bankens app i deres smartphones.

Konceptet er, at kunden via sin Wells Fargo-app får udleveret en ottecifret kode, som indtastes i pengeautomaten sammen med pinkoden, når der skal hæves penge.

Dermed slipper de omkring 20 millioner Wells Fargo-kunder for at hive hævekortet frem, mens de samtidig får en to-faktor-autentificering med øget sikkerhed ved pengemaskinerne.

Andre amerikanske banker som JPMorgan Chase og Bank of America har lignende planer på tegnebrættet, men indtil videre er det kun Wells Fargo, som har gjort klar til national udrulning efter flere tests.

Det skriver ABC News.

Danskere får flere muligheder

Også i den danske andedam er der flere bølgeskvulp på de finansielle it-løsninger til bankkunderne på vej.

Først og fremmest er båndet mellem den offentlige sektor blevet knyttet tættere sammen med bankerne i den kommende MitID-løsning til autentificering.

Det kan du læse mere om her: Derfor skifter NemID navn til MitID: Lægger op til stort opgør med Nets og papkortet

Af konkrete løsninger til betaling har Danske Bank for nyligt åbnet sin MobilePay-platform for, at du kan betale abonnementer.

Denne løsning kan i høj grad ses som en krigserklæring mod Nets' dankort-løsning, som du læse om her: MobilePays nye abonnements-service er smart - men måske løser den det forkerte problem

Dankort-selskabet Nets lancerer formentlig selv i løbet af foråret en app, hvor ens dankort-oplysninger er indlejret, så danskerne kan betale for varer med deres telefoner frem for at fiske betalingskort frem.

Endnu er der ingen lanceringsdatoer for dette virtuelle dankort.

Du kan læse mere om det kommende tiltag fra Nets her: Nets holder kortene tæt til kroppen efter MobilePays krigserklæring: "Men vi arbejder hele tiden på nye tiltag"

Myldrer med løsninger

Sideløbende med disse to konkrete løsninger venter et måske endnu større dyr i åbenbaringen ude i kulissen, når bankerne via det nye PSD2-direktiv åbner for kundernes bankdata.

Kort fortalt vil EU-direktivet tvinge bankerne til at udlevere API'er til kundernes bankdata, så der kan bygges tredjepartsløsninger med disse data.

Læs mere om PSD2-direktivet her: Nye regler tvinger bankerne til at åbne for API'er: It-firmaer kan få direkte adgang til dine bankdata

Eksempelvis vil en browserproducent som Google, Microsoft eller Mozilla kunne indbygge en funktion i browseren, så du kan betale i alverdens netbutikker fra din browser uden at skulle huske betalingskoder eller sidde med dit kreditkort i hånden.

Dertil kommer en myriade af betalingsløsninger fra mobilproducenter som Apple, Samsung og Google langsomt listende, selvom disse løsninger endnu ikke har fået mainstream-gennembruddet i Danmark.

På den endnu længere strækning venter blockchain-løsninger som eksempelvis Bitcoin, der allerede for en lille håndfuld år siden har vundet indpas flere danske butikker.

Læs mere om Bitcoin-betalinger her: Danske forretninger fortæller: Derfor tager vi imod Bitcoin-betalinger

Læs også:
Dansk startup var i teknologisk våbenkapløb med bankerne: Brugte "reverse engineering" for at få adgang til værdifulde data

15 banker er undersøgt: Vi har tre udfordringer med it-sikkerheden i de danske banker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere