Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Snart kan der hæves penge i pengeautomaten med en smartphone

En stor amerikansk bank har en mobilløsning til pengeudbetaling på trapperne, mens konkurrenterne gør klar til samme skridt. Læs her om alle de innovative bank-løsninger, som danskerne kan forvente inden for det næste års tid.

Snart bliver 13.000 hæveautomater hos den amerikanske storbank Wells Fargo opgraderet, så kunderne kan hæve penge ved hjælp af bankens app i deres smartphones.

Konceptet er, at kunden via sin Wells Fargo-app får udleveret en ottecifret kode, som indtastes i pengeautomaten sammen med pinkoden, når der skal hæves penge.

Dermed slipper de omkring 20 millioner Wells Fargo-kunder for at hive hævekortet frem, mens de samtidig får en to-faktor-autentificering med øget sikkerhed ved pengemaskinerne.

Andre amerikanske banker som JPMorgan Chase og Bank of America har lignende planer på tegnebrættet, men indtil videre er det kun Wells Fargo, som har gjort klar til national udrulning efter flere tests.

Det skriver ABC News.

Danskere får flere muligheder

Også i den danske andedam er der flere bølgeskvulp på de finansielle it-løsninger til bankkunderne på vej.

Først og fremmest er båndet mellem den offentlige sektor blevet knyttet tættere sammen med bankerne i den kommende MitID-løsning til autentificering.

Det kan du læse mere om her: Derfor skifter NemID navn til MitID: Lægger op til stort opgør med Nets og papkortet

Af konkrete løsninger til betaling har Danske Bank for nyligt åbnet sin MobilePay-platform for, at du kan betale abonnementer.

Denne løsning kan i høj grad ses som en krigserklæring mod Nets' dankort-løsning, som du læse om her: MobilePays nye abonnements-service er smart - men måske løser den det forkerte problem

Dankort-selskabet Nets lancerer formentlig selv i løbet af foråret en app, hvor ens dankort-oplysninger er indlejret, så danskerne kan betale for varer med deres telefoner frem for at fiske betalingskort frem.

Endnu er der ingen lanceringsdatoer for dette virtuelle dankort.

Du kan læse mere om det kommende tiltag fra Nets her: Nets holder kortene tæt til kroppen efter MobilePays krigserklæring: "Men vi arbejder hele tiden på nye tiltag"

Myldrer med løsninger

Sideløbende med disse to konkrete løsninger venter et måske endnu større dyr i åbenbaringen ude i kulissen, når bankerne via det nye PSD2-direktiv åbner for kundernes bankdata.

Kort fortalt vil EU-direktivet tvinge bankerne til at udlevere API'er til kundernes bankdata, så der kan bygges tredjepartsløsninger med disse data.

Læs mere om PSD2-direktivet her: Nye regler tvinger bankerne til at åbne for API'er: It-firmaer kan få direkte adgang til dine bankdata

Eksempelvis vil en browserproducent som Google, Microsoft eller Mozilla kunne indbygge en funktion i browseren, så du kan betale i alverdens netbutikker fra din browser uden at skulle huske betalingskoder eller sidde med dit kreditkort i hånden.

Dertil kommer en myriade af betalingsløsninger fra mobilproducenter som Apple, Samsung og Google langsomt listende, selvom disse løsninger endnu ikke har fået mainstream-gennembruddet i Danmark.

På den endnu længere strækning venter blockchain-løsninger som eksempelvis Bitcoin, der allerede for en lille håndfuld år siden har vundet indpas flere danske butikker.

Læs mere om Bitcoin-betalinger her: Danske forretninger fortæller: Derfor tager vi imod Bitcoin-betalinger

Læs også:
Dansk startup var i teknologisk våbenkapløb med bankerne: Brugte "reverse engineering" for at få adgang til værdifulde data

15 banker er undersøgt: Vi har tre udfordringer med it-sikkerheden i de danske banker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.