Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple kan være på vej til at købe kriseramte Toshibas memory-forretning

Apple kan være i gang med at afgive bud på kriseramte Toshibas chip-forretning.

Apple kan være i gang med at afgive bud på Toshibas chipforretning, som det store japanske selskab har sat til salg for at dække et gigantisk tab i selskabets amerikanske kraftværk-forretning.

Tabet er så stort, at Toshiba før påske åbentlyst stillede spørgsmålstegn ved, om selskabet overhovedet kan overleve krisen.

Ifølge Bloomberg overvejer Apple flere forskellige scenarier i forbindelse med et købt af den guldrandede chip-forretning, som fra flere sider vurderes til at kunne blive en meget indbringende forretning.

De tæller blandt andet muligheden for købe en del af Toshibas chipforretning sammen med Apples kinesiske underleverandør, Foxconn, der ejes af taiwanske Hon Hai, partnerskab med investeringsbanken SoftBank Group samt at indgå partnerskab med japanske investorer om købet.

Det kom i sidste uge frem, at Foxconn var blandt de interesserede i chipforretningen, som Toshiba ønsker at sælge en del af.

Det kan du læse mere om her: Storleverandør af iPhones står klar til at overtage stor del af Toshiba

Flere medier mener, at Toshiba vil sælge omkring 20 procent af den meget store chipforretning og under alle omstændigheder beholde aktiemajoriteten i selskabet.

En andel på omkring 20 procent vil i markedet have en pris på mellem 12,5 milliarder og 18,6 milliarder kroner, vurderer den japanske avis, Nikkei Asian Review.

En hel række mulige købere har i de seneste uger meldt sig på banen. Mest markante er konkurrenterne Broadcom, Western Digital og koreanske SK Hynix samt altså Foxconn.

Det kan du læse mere om her: Opkøbere sværmer om Toshibas chip-forretning: Første bud er afgivet

Toshibas memory-chip anvendes i både smartphones, pc'er og datacentre, og selskabet har etableret sig som en af de førende producenter af flash-memory.

Det kan du se eksempel her: Chipproducent indleder byggeriet af banebrydende 3D NAND 'skyskraber' - er dette fremtidens superchip?

Netop flash-memory-delen kan være udslagsgivende for Apples mulige opkøb, da Apple anvender flash i både iPad og iPhone og derfor kan have interesse i at eje en del af en af de store producenter.

Ifølge Bloomberg har Apple endnu ikke truffet nogen endelig beslutning om sin position.

Beslutter Apple sig for at købe en del af Toshiba, er det en ny kurs for det rige amerikanske selskab, der ellers altid stort set udelukkende har anvendt underleverandører på hardwaresiden.

Læs også:

Toshiba i dyb krise: Kan blive tvunget til at skrotte pc-forretningen efter enorme nedskrivninger

Kæmpe omstrukturering på vej i Toshiba: Opsplitning kan være på trapperne

Superkraftige 3D NAND vil snart afløse de traditionelle flash-SSD'er




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere