Artikel top billede

Microsoft arbejder på nye smartphones - men de vil ikke komme til at ligne de smartphones, som vi har i dag

Microsofts CEO, Satya Nadella,løfter sløret for detaljer om Microsofts planer på for en fremtidig "smartphone."

Den næste telefon fra Microsoft vil slet ikke ligne en smartphone, som vi kender den i dag.

Det fortæller Microsofts CEO, Satya Nadella, i et interview med Molly Wood i podcasten 'Make Me Smart.' 

Blandt flere andre spørgsmål om Microsoft og Satyas personlighed, blev den cloud-orienterede CEO spurgt, hvad Microsoft nuværende position på mobilmarkedet er, og hvor virksomheden er på vej hen.

Det fik Satya Nadella til at love, at Microsoft vil udvikle nye smartphones i fremtiden, men han var samtidig hurtig til at påpege, at en kommende smartphone ikke vil ligne de nuværende smartphones.

Microsoft vil i stedet forsøge at nytænke hele kategorien.

"Vi kigger efter, hvad der er den næste store forandring inden for form og funktion, ligesom vi har gjort med Surface-serien. Vi var de første med en 2-i-1-computer, der har ført til, at der i dag sælges flere 2-i-1-computere end nogensinde. Vil vi komme med flere telefoner? Jeg er sikker på, at vi vil udvikle flere telefoner, men de vil ikke komme til se ud som telefoner ser ud i dag," forklarer Satya Nadella.

Det giver endnu en gang håb til de Windows Phone-fans derude, som hungrer efter en Surface Phone.

AR eller Continuum

Det er ikke første gang, at Satya Nadella eller andre topfolk fra Microsoft udtaler sig om en potentiel ny telefon fra Microsoft.

Ligeledes arbejder Microsoft ihærdigt på flere områder, som i sidste ende kunne føre til et nyt mobilprodukt.

Microsoft arbejder stadig med udviklingen af sin Continuum-platform, at kunne afvikle Windows 10-apps fra en Windows 10 Mobile-telefon, hvilket understøttes af et samarbejde med Qualcomm, der står bag den populære Snapdragon-mobil-processor.

Samarbejdet har resulteret i, at man kan vitualisere Win32-programmer på en Snapdragon 835-processor, der er ARM-baseret, hvilket kan føre til en lommecomputer, som både kan være en mobiltelefon og en fuldt fungerende computer.

Ligeledes arbejder Microsoft med sit Mixed Reality og hologrammer, og spår at AR (augmented reality), bliver en vigtig del af den nærmeste fremtid.

Du kan se, hvordan Microsofts HoloLens fungerer her, da Computerworld prøvede headsettet.

Læs også: Prøvekørt: Så fantastisk er HoloLens Developer-udgave - vi har prøvet den

Vi har givet vores kvalificerede bud på fremtidens smartphone her: [b][b]Hvad kommer efter[/b] smartphonen?

[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere