Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Sørg for at opdatere omgående: Microsoft lukker for 55 sårbarheder - flere er allerede blevet udnyttet af hackere

Microsoft udsender hele 55 sikkerheds-opdateringer, efter selskabet har opdateret flere kritiske sårbarheder i blandt andet Office, Windows og Edge. Nogle er allerede blevet udnyttet af hackere. Se her, hvad du bør opdatere omgående.

Microsoft er klar med sikkerheds-opdateringer, der skal lukke ikke mindre end 55 sårbarheder i en bred vifte af selskabets produkter.

Tre af de 55 sårbarheder er allerede blevet udnyttet af russiske hackere.

15 af opdateringerne bliver af Microsoft betegnet som ‘kritiske.' De findes i nogle af selskabets mest udbredte produkter, Windows, Office, Edge, Internet Explorer samt - ironisk nok - i den malware-beskyttelses-funktion, som Microsoft anvender i de fleste af selskabets produkter.

Et råd til system-administratorerne

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau bør system-administratorer først og fremmest prioritere at få implementeret opdateringerne til Office-pakken.

De lukker nemlig to alvorlige sikkerheds-huller, som allerede er blevet udnyttet af hackere over de seneste to måneder.

Begge sårbarhederne findes i den del af Office, der håndterer EPS-filer, og hackere kan heri gennem få adgang til at afvikle fjendtlig kode på de underliggende systemer.

Sårbarhederne har fået navnene CVE-2017-0261 og CVE-2017-0262.

Ifølge it-sikkerhedselskabet FireEye har hackere udnyttet den ene af sårbarhederne - CVE-2017-0261- siden i hvert fald slutningen af marts. Der er tale om både en russisk hackergruppe med navnet ‘Turla' samt en ikke-navngivet hacker-gruppe, der har søgt at få økonomisk gevinst ud af sårbarhederne.

Turla-gruppen er også i hacker-kredse kendt som ‘Snake' og ‘Uroburos'-gruppen, og den har ifølge Computerworlds nyhedsbureau stået bag nogle af de mest komplekse spionage-baserede angreb på nettet til dato.

CVE-2017-0261-sårbarheden udnyttes via phishing, da angrebet typisk sættes i gang via et inficeret Word-dokument, som udsendes via mail.

Du kan læse mere om angrebene i denne blogpost fra Microsoft: Coming together to adress Encapsulated PostScript (EPS) attacks.

System-administrorer bør også prioritere sikkerheds-opdateringerne til den notorisk usikre Internet Explorer samt til afløseren Edge.

Disse opdateringer lapper kritiske sårbarheder, som hackere kan udnytte til at plante malware, når du besøger bestemte websites med de pågældende browsere eller kigger på inficerede annoncer via browserne.

Angiveligt er sårbarheden i IE allerede blevet udnyttet af hackere.

Ifølge Microsoft bør man som bruger af selskabets anti-malware-produkter som Windows Defender og Security Essentials sikre sig, at systemet er opdateret il version 1.1.13704.0.

Alle tidligere versioner indeholder nemlig en kritisk sårbarhed, der ret nemt kan udnyttes af hackere til at tage fuld kontrol over din computer.
IT-JOB

LB Forsikring

IT Risk Manager

IT-Universitetet i København

Infrastrukturspecialist til IT-afdelingen

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere