Artikel top billede

EU-Kommissionen løfter pegefingeren: Roaming må ikke bruges som undskyldning for prisstigninger på danskernes mobilabonnementer

EU-Kommissionen løfter pegefingeren over for de danske mobilselskaber, der hæver priserne for mange mobilkunder for at dække deres nye udgifter til roaming.

Det kan være i strid med EU's regler, når de danske teleselskaber hæver deres priser med 10 eller 20 kroner på en række abonnementer som direkte følge af, at EU fra 15. juni fjerner roamingafgiften.

Med de nye regler forbydes teleselskaberne at opkræve roaming-afgift direkte fra kunderne. Til gengæld må de godt opkræve en afgift fra hinanden, når deres kunder anvender et andet selskabs netværk.

Den afgift kan blive en dyr affære, mener mobilselskaberne, som over en kam har varslet ændringer i abonnementer og i mange tilfælde har flyttet kunder over på dyrere abonnementer.

Bladet Ingeniøren har modtaget et ‘notat' fra EU-Kommissionens danske kontor.

Her skriver kommissionen, at:

‘Roaming ikke kan bruges som undskyldning for prisstigninger. Der er ingen grund til, at teleselskaber i Danmark eller noget andet land i EU skal hæve priserne på grund af roaming-reformen.'

Ifølge bladet vil EU-Kommissionen dog ikke svare på, om prisstigningerne er direkte ulovlige.

'Kunder, som bliver truet med prisstigninger, bør informere den nationale myndighed,' lyder det i stedet i notatet.

Prisstigninger

Telia valgte onsdag at overflytte alle kunder til det såkaldte ‘Roam like Home'-abonnement, hvilket fører til en månedlig prisstigning på 10-20 kroner for mange.

3 har som reaktion på EU-beslutningen valgt kun at tilbyde udlandstelefoni under ‘3LikeHome'-pakken, mens Plenti har indført et basis-abonnement, der kun gælder i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Plenti klar med plan mod nye roaming-regler: Standard-abonnement skal kun gælde i Danmark.

TDC har omvendt valgt at hæve priserne på sine abonnementer, men til gengæld bibeholde muligheden for udlandstelefoni.

Telia meddelte i forbindelsen med prisstigninge, at en ‘beskeden prisstigning' på 10-20 kroner ‘bestemt ikke er noget, vi bliver rige af.'

Samtidig varslede Telia, at selskabet vil ‘kigge på' prisen igen, hvis den lille stigning viser sig uholdbar.

Hos TDC ved man heller ikke, om det er tilstrækkeligt med en prisstigning på 10-20 kroner om måneden.

Direktør Pernille Erenbjerg siger til Børsen, at stigningerne skal dække en estimeret ekstraudgift på 130 millioner kroner, men at TDC ikke aner, om estimatet holder vand, da det afhænger af, hvor meget kunderne bruger telefonen i udlandet.

"Det vil ikke gå i nul for os. Nu kommer vi med nogle prisstigninger, og så må vi se, hvor meget de kan afhjælpe problemstillingen. Men jeg tror, det bliver svært at regne sig frem til, at det her bliver en god forretning for os," siger Pernille Erenbjerg til Børsen.

Læs også:

De nye roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement

Slut med skyhøje roaming-priser i EU: Roaming-afgifter fjernes til sommer

Den danske mobilkrig er i fuld gang: Telia og TDC bløder - Telenor og 3 skovler kunder til sig

Plenti: EU's nye roaming-regler kan blive farlig for discount-teleselskaberne og konkurrencen

Netop vedtaget i EU: Slut med afgifter for data-roaming til sommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.