Artikel top billede

Magtskifte på tablet-markedet: Samsung og Apple skifter plads i toppen

Spritnye tal fra det vesteuropæiske marked for tablet-pc'er afslører, at et magtskifte har fundet sted over det seneste år.

Samsung og Apple fylder begge meget på markedet for tablet-pc'er, men over det seneste år har de to it-giganter skiftet placeringer på listen over de største producenter i Vesteuropa.

Det fremgår af en dugfrisk markedsanalyse fra IDC over antallet af tablets, der blev sendt ud til forhandlerne i første kvartal i år.

Her ligger Samsung på en førsteplads med en markedsandel på 26,5 procent i Vesteuropa. Apple har en markedsandel på 21,7 procent på andenpladsen.

Går vi et år tilbage, var situationen lige modsat.

Dengang var Apple nemlig størst med en markedsandel på 24,1 procent, mens Samsung havde 22,1 procent af markedet.

Læs også: Almindelig tablet-pc eller hybrid-model? Her er it-ledernes foretrukne tablet-designs

Apple går tilbage med 11,5 procent

Over det seneste år er Apples markedsandel ifølge IDC således faldet med 11,5 procent, og i samme periode er Samsung gået frem med 17,9 procent.

"Samsung voksede og sikrede sig førstepladsen i Vesteuropa takket være en stærk position inden for slates," skriver IDC.

"Apple introducerede sin nye iPad sent i kvartalet, og det bør resultere i et stærkere andet kvartal," lyder det videre.

Tredjepladsen går fortsat til Lenovo, der nu har en markedsandel på 7,7 procent, hvorefter de følgende pladser går til Acer og Asus.

Samlet set er antallet af nye tablet-forsendelser gået tilbage med 1,7 procent fra første kvartal 2016 til første kvartal i år.

Læs også:

Almindelig tablet-pc eller hybrid-model? Her er it-ledernes foretrukne tablet-designs

Kæmpe-tablets på vej til at indtage danskernes hjem - her er produkterne
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere