Artikel top billede

Magtskifte på tablet-markedet: Samsung og Apple skifter plads i toppen

Spritnye tal fra det vesteuropæiske marked for tablet-pc'er afslører, at et magtskifte har fundet sted over det seneste år.

Samsung og Apple fylder begge meget på markedet for tablet-pc'er, men over det seneste år har de to it-giganter skiftet placeringer på listen over de største producenter i Vesteuropa.

Det fremgår af en dugfrisk markedsanalyse fra IDC over antallet af tablets, der blev sendt ud til forhandlerne i første kvartal i år.

Her ligger Samsung på en førsteplads med en markedsandel på 26,5 procent i Vesteuropa. Apple har en markedsandel på 21,7 procent på andenpladsen.

Går vi et år tilbage, var situationen lige modsat.

Dengang var Apple nemlig størst med en markedsandel på 24,1 procent, mens Samsung havde 22,1 procent af markedet.

Læs også: Almindelig tablet-pc eller hybrid-model? Her er it-ledernes foretrukne tablet-designs

Apple går tilbage med 11,5 procent

Over det seneste år er Apples markedsandel ifølge IDC således faldet med 11,5 procent, og i samme periode er Samsung gået frem med 17,9 procent.

"Samsung voksede og sikrede sig førstepladsen i Vesteuropa takket være en stærk position inden for slates," skriver IDC.

"Apple introducerede sin nye iPad sent i kvartalet, og det bør resultere i et stærkere andet kvartal," lyder det videre.

Tredjepladsen går fortsat til Lenovo, der nu har en markedsandel på 7,7 procent, hvorefter de følgende pladser går til Acer og Asus.

Samlet set er antallet af nye tablet-forsendelser gået tilbage med 1,7 procent fra første kvartal 2016 til første kvartal i år.

Læs også:

Almindelig tablet-pc eller hybrid-model? Her er it-ledernes foretrukne tablet-designs

Kæmpe-tablets på vej til at indtage danskernes hjem - her er produkterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?