Artikel top billede

Foto: iFixit

Limet sammen: Microsoft to nye Surface-maskiner er så godt som umulige at reparere selv

Microsofts nyeste Surface Laptop-bærbar er limet sammen og gør den umulig at reparere. Og den nye Surface Pro er ikke meget bedre i iFixits gennemgang af maskinerne.

Surface Laptop og Surface Pro er et par smukke og gennemførste maskiner uden skruehuller eller samlinger.

Men det enkelte og strømlinede udseende betyder også, at de er så godt som umuligt at reparere selv, hvis noget skulle gå i stykker.

Det konkluderer mediet iFixit, der gør en dyd ud af at skille produkter ad for at se, hvor lette de er at reparere eller opgradere.

Blandt andet er Surface Laptop mere eller mindre limet sammen, og den eneste måde, du tilsyneladende kan få adgang til indmaden, er ved at forsøge at skære stofbeklædningen af ved tastaturet.

Hos iFixit betød det, at stoffet blev skåret i stykker, og knapper smeltede, da de måtte bruge en varmepistol for at løsne limen.

Desuden er Surface Laptops indmad lodet fast til bundkortet, og derfor ikke muligt at udskifte hverken RAM eller lagerplads.

Surface Laptop får 0 ud af 10 point.

Læs også: Limet og loddet sammen: Så svært er det at reparere den nye Macbook

Surface Pro er kun marginalt bedre

Det går lidt bedre med Surface Pro-tablet, men også kun lige.

Den er også limet sammen, men dog lettere at åbne op for end Surface Laptop. Den nye Surface Pro med m3- og i5-processorer kommer begge uden en aktiv blæser til at køle systemet. Den holder sig i stedet kold ved et passivt kølesystem.

Desværre har Microsoft valgt at isætte en fastloddet SSD i stedet for som i Pro 4, hvor man kunne udskifte SSD'en.

Derfor kan du ikke udskifte nogle dele af indmaden, og da den ligesom Surface Laptop er limet sammen, får den kun 1 ud af 10 point.

Læs også: Limet og lukket: Næsten umuligt at reparere eller opgradere de nye Macbook Pro 13-computere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere