Artikel top billede

Danske banker tavse om Apple Pay-lanceringen: “Hvis vi har været i kontakt med Apple, må jeg ikke fortælle dig om det”

Apple Pay kommer til Danmark. Men hvem skal Apple samarbejde med i det brandvarme marked?

Betalingsløsningen Apple Pay vil blive lanceret i Danmark senere på året. Det oplyste Apple for nylig. 

Men Apple Pay kan dog kun lanceres, hvis Apple også indgår et samarbejde med en eller flere danske banker.

Det er dog endnu et åbent spørgsmål, hvilke danske banker Apple har planlagt at samarbejde med. 

“Der sker rigtig meget på betalingsmarkedet i øjeblikket, og vi følger det tæt og med stor interesse. Det er altid spændende med nye internationale løsninger, men på nuværende tidspunkt har vi ikke yderligere kommentarer,” siger Stine Wind, pressechef hos den nordiske storbank Nordea, til Computerworld. 

Læs også: Nu sker det: Apple Pay kommer til Danmark om kort tid

Jyske Bank: Har ikke taget stilling endnu
Heller ikke hos Jyske Bank er meddelsomheden stor, når snakken falder på Apple Pay.

Men her vil bankdirektør Leif Larsen, der sidder i Jyske Banks direktion, dog gerne afsløre, at banken på nuværende tidspunkt ikke har indgået en aftale med Apple om en lancering af Apple Pay i Danmark.

“Vi følger slagets gang og ser, hvad der sker. Vi er med i MobilePay og dækker vores behov for mobilbetalinger af den vej. Når det gælder Apple Pay, har vi ikke taget konkret stilling endnu,” siger bankdirektør Leif Larsen, der sidder i Jyske Banks direktion.

Når du siger, at I ikke har taget stilling, så kan jeg vel af det også udlede, at I ikke har indgået en aftale med Apple om at lancere Apple Pay i Danmark?

“Lige nu befinder vi os i en afventede situation.”

Er Apple Pay noget, som I kan se nogle perspektiver i?

“Ja, da. Vi har det grundsyn, at vi skal følge vores kunder. Mener kunderne, at det er et interessant tilbud, så vil vi gerne med, og hvis kunderne ikke mener, det er interessant, så er det ligegyldigt for os.”

Har I fået en henvendelse fra Apple angående et samarbejde om Apple Pay?

“Der er jeg nødt til at svare dig på den her måde: Hvis vi har haft kontakt med Apple, så måtte jeg ikke fortælle dig om det. De har nogle meget skrappe fortrolighedskrav,” siger Leif Larsen.

Læs også: Afstemning: Vil du helst bruge MobilePay, Apple Pay, det mobile Dankort eller noget helt fjerde?

Danske Bank: Apple Pay er konkurrent til MobilePay

Danmarks største bank, Danske Bank, har på nuværende tidspunkt ingen kommentar til, om banken planlægger at indgå i et samarbejde om lanceringen af Apple Pay. 

Men i et mailsvar til Computerworld oplyser Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay-divisionen hos Danske Bank: 
Vi hilser konkurrencen fra Apple Pay velkommen. Vi har fra begyndelsen været meget bevidste om, at der vil komme mange nye aktører på det mobile betalingsområde, og at konkurrencen vil blive stadig mere intensiv."

Chef for forretningsudvikling hos Danske Bank, Jesper Nielsen, har dog tidligere fortalt til Computerworld, at Danske Bank ikke er afvisende overfor at indgå et samarbejde med Apple, selvom Apple Pay er en konkurrent til MobilePay: 

"Hos Danske Bank ser vi uden tvivl Apple Pay som en potentiel konkurrent. Det gør vi, fordi vi naturligvis helst ser, at vores kunder bruger vores løsning, MobilePay. Men når det er sagt, så er vi naturligvis ikke interesseret i at begrænse vores kunder. Har de et ønske om at få adgang til Apple Pay, så vil vi ikke stille os i vejen af hensyn til MobilePay," sagde Jesper Nielsen sidste år. 

Læs også: