Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Apple slog to tredjedele af markedet: Tim Cook modtager kæmpebonus

Apple har over de seneste tre år slået to tredjedele af USA's største 500 selskaber i vækst. Det udløser kæmpebonus til topchef Tim Cook.

Apple topchef, Tim Cook, bliver som mange andre topchefer i vid udstrækning aflønnet i forhold til selskabets resultater.

Derfor smitter det direkte af på hans bankbog, når Apple har vind i sejlene. Og det har selskabet for tiden.

Faktisk har Apple over seneste tre år performet bedre end to tredjedele af selskaberne på den såkaldte S&P 500-liste, som er 500 store, børsnoterede amerikanske virksomheder.

Det udløser nu en gigantbonus til Tim Cook, der ifølge en meddelelse til det amerikanske finanstilsyn har modtaget Apple-aktier for 89 millioner dollar - 550 millioner kroner.

Aktierne har han solgt omgående og fraregnet skatter og lignende, har det betydet, at Tim Cook har hævet 265 millioner kroner i kontanter, som han har sat ind på sin bankkonto.

Tim Cook er allerede god for mere end fem milliarder kroner. Han meddelte i 2015, at han agter at donere det meste af sin formue på dengang til velgørende formål - dog først efter, at han har finansieret sin nevøs uddannelse. Tim Cook har ikke selv børn.

Han har en fast månedsløn på 4,5 millioner kroner, hvilket gør ham til en af de lavestlønnede topchefer blandt virksomhederne på S&P 500-listen.

Tim Cook overtog ledelsen af Apple i 2011 før den berømte Steve Jobs’ død i oktober 2011.

Den nuværende store aktieudbetaling er en del af en aftale, som han ved sin tiltrædelse blev stillet i udsigt.

Dengang havde den fulde pakke en samlet værdi på 380 millioner dollar, men Apples aktiekurs er steget voldsomt siden. Det betyder, at Tim Cook med den nuværende aktiekurs har udsigt til yderligere 484 millioner dollar i takt med, at aktierne bliver solgt.

Kurserne kan dog som bekendt både stige og falde. Apples aktiekurs er steget med næsten 40 procent siden nytår.

Det kan du læse mere om her: Apples aktiekurs slår alle rekorder: Når højeste niveau nogensinde på forventning om nyt produkt

Selskabet præsenterer om et par uger en ny iPhone, og der er store forventninger til den nye model, efter både iPhone 6 og iPhone 7 er blevet bestsellere.

Du kan se Apples indberetning til den amerikanske Securities and Exchange Commission her.

Læs også:

Apples pengetank er federe end nogensinde før - men hvad vil virksomheden bruge pengene på?

Otte tegn på at Apple er [b]Tim Cooks firma nu - og ikke [b]Steve Jobs[/b]'

Vild rekord: Apple har 1,7 billioner kroner kontant på bankbogen - hvad skal der ske med alle de penge?
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.