TOPNYHED:Kyndryl får ny dansk topchef

Artikel top billede

Apple slog to tredjedele af markedet: Tim Cook modtager kæmpebonus

Apple har over de seneste tre år slået to tredjedele af USA's største 500 selskaber i vækst. Det udløser kæmpebonus til topchef Tim Cook.

Apple topchef, Tim Cook, bliver som mange andre topchefer i vid udstrækning aflønnet i forhold til selskabets resultater.

Derfor smitter det direkte af på hans bankbog, når Apple har vind i sejlene. Og det har selskabet for tiden.

Faktisk har Apple over seneste tre år performet bedre end to tredjedele af selskaberne på den såkaldte S&P 500-liste, som er 500 store, børsnoterede amerikanske virksomheder.

Det udløser nu en gigantbonus til Tim Cook, der ifølge en meddelelse til det amerikanske finanstilsyn har modtaget Apple-aktier for 89 millioner dollar - 550 millioner kroner.

Aktierne har han solgt omgående og fraregnet skatter og lignende, har det betydet, at Tim Cook har hævet 265 millioner kroner i kontanter, som han har sat ind på sin bankkonto.

Tim Cook er allerede god for mere end fem milliarder kroner. Han meddelte i 2015, at han agter at donere det meste af sin formue på dengang til velgørende formål - dog først efter, at han har finansieret sin nevøs uddannelse. Tim Cook har ikke selv børn.

Han har en fast månedsløn på 4,5 millioner kroner, hvilket gør ham til en af de lavestlønnede topchefer blandt virksomhederne på S&P 500-listen.

Tim Cook overtog ledelsen af Apple i 2011 før den berømte Steve Jobs’ død i oktober 2011.

Den nuværende store aktieudbetaling er en del af en aftale, som han ved sin tiltrædelse blev stillet i udsigt.

Dengang havde den fulde pakke en samlet værdi på 380 millioner dollar, men Apples aktiekurs er steget voldsomt siden. Det betyder, at Tim Cook med den nuværende aktiekurs har udsigt til yderligere 484 millioner dollar i takt med, at aktierne bliver solgt.

Kurserne kan dog som bekendt både stige og falde. Apples aktiekurs er steget med næsten 40 procent siden nytår.

Det kan du læse mere om her: Apples aktiekurs slår alle rekorder: Når højeste niveau nogensinde på forventning om nyt produkt

Selskabet præsenterer om et par uger en ny iPhone, og der er store forventninger til den nye model, efter både iPhone 6 og iPhone 7 er blevet bestsellere.

Du kan se Apples indberetning til den amerikanske Securities and Exchange Commission her.

Læs også:

Apples pengetank er federe end nogensinde før - men hvad vil virksomheden bruge pengene på?

Otte tegn på at Apple er [b]Tim Cooks firma nu - og ikke [b]Steve Jobs[/b]'

Vild rekord: Apple har 1,7 billioner kroner kontant på bankbogen - hvad skal der ske med alle de penge?
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere