Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apples aktiekurs slår alle rekorder: Når højeste niveau nogensinde på forventning om nyt produkt

Investorerne har enorme forventninger til den næste iPhone. Apples aktiekurs nåede mandag det højeste niveau nogensinde.

Manndag nåede Apples aktiekurs det højeste niveau nogensinde ved Nasdaq-børsens slutning.

Da handlerne lukkede, lå kursen på 133,29 dollar. Det hidtil højeste niveau ved handlens afslutning så vi i februar 2015, da Apple-aktien nåede 133 dollar.

Ifølge Wall Street Journal skyldes stigningerne ikke mindst, at investorerne har meget store forventninger til den næste iPhone, som ventes på gaden i årets løb.

Apples aktiekurs er steget med næsten 10 procent siden udgangen af januar, hvor Apple i sit kvartalsregnskab meddelte, at selskabets skovlede penge ind.

Det kan du læse mere om her: Tjener 935.000 kroner i minuttet: Så vanvittig er Apples økonomi

Og mens salget af ikke mindst iPhone 7 går over stok og sten, tror investorerne (også) på, at salget den næste iPhone kommer til at gå godt.

Apples ventes at lancere denne model til efteråret. Modellen kommer samtidig til at markere 10-året for lanceringen af den allerførste iPhone, der i 2007 samtidig blev startskuddet til smartphone-bølgen, der på mange måder har ændret verdens computer-brug.

Med mandagens kurs når Apple en samlet markedsværdi på enorme 701 milliarder dollar - 4,9 billioner kroner (4.904 milliarder kroner)

Det er et enormt beløb, men dog stadig et stykke fra selskabets egen rekord, der blev sat i 2015, hvor Apple nåede en markedsværdi på 710 milliarder dollar.

Det kan du læse mere om her: Ingen kan slå Apple: Sætter ny rekord som mest værdifulde selskab

Dette skyldes, at markedsværdien udregnes som aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier.

Der er i dag i markedet 5,26 millioner udestående aktier, mens der i marts 2015 - da Apple havde den højeste markedsværdi - var 5,76 millioner udestående aktier.

Det er værd at bemærke, at Apple engang ikke var meget værd. Selskabets lavmål blev nået i 1982, hvor en aktie kunne erhverves for 0,20 dollar - altså 20 cent.

Apple ligger i dag inde med en af de største kontant-reserver i verden. Selskabet har nemlig akkummuleret enorme 1.700 milliarder kroner, som nu står på bankbogen. Det er kun lidt mindre end Danmarks bruttonationalprodukt.

Apple er samtidig et af de selskaber i verden, der har flest penge placeret i skattely.

Det kan du læse mere om her: Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Der har fornylig været en del spekulationer om, at Apple- der ellers aldrig har købt særligt meget op - kan være på vej med store opkøb af eksempelvis Disney for at investere nogen af pengene.

Det kan du læse mere om her: Apples pengetank er federe end nogensinde før - men hvad vil virksomheden bruge pengene på?

Samtidig er selskabet i EU's kikkert efter det er kommet frem, at Apple i mange år kun har betalt en halvtredser i skat af hver million kroner. EU har derfor krævet, at Apple betaler 97 milliarder kroner tilbage i skat, hvilket Apple har afvist.

Det kan du læse mere om her: Bør vi egentlig ikke droppe alle indkøb af Apples produkter, indtil Apple betaler sin enorme skatteregning?

Apple er et af de mest lukrative selskaber, der nogensinde har eksisteret og har da også rekorden som det selskab, der nogensinde har tjent flest penge på tre måneder, nemlig

Det var i 2014, hvor selskabet i årets sidste kvartal 53 millioner kroner i timen efter skat døgnet rundt - ikke mindst på grund af et massivt salg af iPhone med 74 millioner solgte enheder.

Det kan du læse mere om her: Apple slår alle rekorder: Aldrig nogensinde har et firma tjent så mange penge på et enkelt kvartal.

Apples værdi er steget dramatisk, siden selskabet for godt 10 år siden indledte sit stormridt med lanceringen af musikafspilleren iPod.

Siden kom den første iPhone i 2007 samt senere iPad'en. Alle tre produkter har defineret helt nye produkt-kategorier, som alverdens rivaler siden også har kastet sig over.

Læs også:

Her er Tim Cooks årsløn for 2015 - står til at lande enormt beløb i 2016

Apple griner hele vejen til banken: Tjente næsten alle pengene i den globale mobil-branche i tredje kvartal

I dag sidder Apple tungt på computer-tronen, men kunstig intelligens kan vende op og ned på det hele

Apples Tim Cook reagerer på gigantisk skattesmæk fra EU: Her er brevet fra Apple-topchefen

Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

I dag sidder Apple tungt på computer-tronen, men kunstig intelligens kan vende op og ned på det hele




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere