Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Første computer med ny Intel-processor klar: Op til 40 procent hurtigere

Dell er den første producent, som er klar med Intels nye Kaby Lake R-processorer, som leverer op til 40 procent bedre ydeevne end sidste års model.

Dell XPS 13 er allerede en af de bedste bærbare computere på markedet, og nu er den blevet endnu bedre.

I forbindelse med dette års IFA-messe har Dell annonceret nye versioner af Dell XPS 13 med Intels spritnye 8-generation Kaby Lake R-processorer.

De opdaterede XPS 13-modeller udkommer d. 12 september, men det er kun de dyreste versioner, som har den nye Kaby Lake R-processor.

Intel lover, at de nye 8-gen-processorer vil give op imod 40 procent bedre ydeevne, hvilket til dels er på grund af et større antal kerner.

Til sammenligning var ydeevnehoppet fra Sky Lake (6. Gen) til Kaby Lake (7. Gen) kun knap 15 procent.

Flere på vej

De nye Kaby Lake R-processorer er alle quadcore-processorer og rettet mod ultrabook-segmentet - de meget tynde og ofte dyre bærbare comptuere.

Det er første gang, at ultrabooks får quadcore-processorer, og Dell fortæller, at de har oplevet op imod 45 procent forbedret ydeevne i forhold til en ældre XPS 13 med en 7-generation processor.

Det betyder, at en tynd computer i stil med Dell XPS 13 ikke længere går helt så meget på kompromis med ydeevnen som tidligere.

Helt specifikt handler det om to Dell XPS 13-enheder, som får Kaby Lake R:

En model med en i5-8250U (1,6GHz /boost: 3,4GHz) eller en mere kraftig i7-8550U (1.8GHz /boost: 4GHz).

Der er endnu ingen danske priser, men modellen med i5-8250U står til en pris på 1400 dollars. 

Dell annoncerede de nye computere i forbindelse med IFA-messen i Berlin, og det forventes også, at blandt andet Lenovo også fremviser nye computere med den nye processor-type.

Læs også: Intel løfter sløret for næste processor-generation: Så meget hurtigere bliver efterårets nye bærbare computere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere