Artikel top billede

Første computer med ny Intel-processor klar: Op til 40 procent hurtigere

Dell er den første producent, som er klar med Intels nye Kaby Lake R-processorer, som leverer op til 40 procent bedre ydeevne end sidste års model.

Dell XPS 13 er allerede en af de bedste bærbare computere på markedet, og nu er den blevet endnu bedre.

I forbindelse med dette års IFA-messe har Dell annonceret nye versioner af Dell XPS 13 med Intels spritnye 8-generation Kaby Lake R-processorer.

De opdaterede XPS 13-modeller udkommer d. 12 september, men det er kun de dyreste versioner, som har den nye Kaby Lake R-processor.

Intel lover, at de nye 8-gen-processorer vil give op imod 40 procent bedre ydeevne, hvilket til dels er på grund af et større antal kerner.

Til sammenligning var ydeevnehoppet fra Sky Lake (6. Gen) til Kaby Lake (7. Gen) kun knap 15 procent.

Flere på vej

De nye Kaby Lake R-processorer er alle quadcore-processorer og rettet mod ultrabook-segmentet - de meget tynde og ofte dyre bærbare comptuere.

Det er første gang, at ultrabooks får quadcore-processorer, og Dell fortæller, at de har oplevet op imod 45 procent forbedret ydeevne i forhold til en ældre XPS 13 med en 7-generation processor.

Det betyder, at en tynd computer i stil med Dell XPS 13 ikke længere går helt så meget på kompromis med ydeevnen som tidligere.

Helt specifikt handler det om to Dell XPS 13-enheder, som får Kaby Lake R:

En model med en i5-8250U (1,6GHz /boost: 3,4GHz) eller en mere kraftig i7-8550U (1.8GHz /boost: 4GHz).

Der er endnu ingen danske priser, men modellen med i5-8250U står til en pris på 1400 dollars. 

Dell annoncerede de nye computere i forbindelse med IFA-messen i Berlin, og det forventes også, at blandt andet Lenovo også fremviser nye computere med den nye processor-type.

Læs også: Intel løfter sløret for næste processor-generation: Så meget hurtigere bliver efterårets nye bærbare computere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere