Artikel top billede

Første computer med ny Intel-processor klar: Op til 40 procent hurtigere

Dell er den første producent, som er klar med Intels nye Kaby Lake R-processorer, som leverer op til 40 procent bedre ydeevne end sidste års model.

Dell XPS 13 er allerede en af de bedste bærbare computere på markedet, og nu er den blevet endnu bedre.

I forbindelse med dette års IFA-messe har Dell annonceret nye versioner af Dell XPS 13 med Intels spritnye 8-generation Kaby Lake R-processorer.

De opdaterede XPS 13-modeller udkommer d. 12 september, men det er kun de dyreste versioner, som har den nye Kaby Lake R-processor.

Intel lover, at de nye 8-gen-processorer vil give op imod 40 procent bedre ydeevne, hvilket til dels er på grund af et større antal kerner.

Til sammenligning var ydeevnehoppet fra Sky Lake (6. Gen) til Kaby Lake (7. Gen) kun knap 15 procent.

Flere på vej

De nye Kaby Lake R-processorer er alle quadcore-processorer og rettet mod ultrabook-segmentet - de meget tynde og ofte dyre bærbare comptuere.

Det er første gang, at ultrabooks får quadcore-processorer, og Dell fortæller, at de har oplevet op imod 45 procent forbedret ydeevne i forhold til en ældre XPS 13 med en 7-generation processor.

Det betyder, at en tynd computer i stil med Dell XPS 13 ikke længere går helt så meget på kompromis med ydeevnen som tidligere.

Helt specifikt handler det om to Dell XPS 13-enheder, som får Kaby Lake R:

En model med en i5-8250U (1,6GHz /boost: 3,4GHz) eller en mere kraftig i7-8550U (1.8GHz /boost: 4GHz).

Der er endnu ingen danske priser, men modellen med i5-8250U står til en pris på 1400 dollars. 

Dell annoncerede de nye computere i forbindelse med IFA-messen i Berlin, og det forventes også, at blandt andet Lenovo også fremviser nye computere med den nye processor-type.

Læs også: Intel løfter sløret for næste processor-generation: Så meget hurtigere bliver efterårets nye bærbare computere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.