Artikel top billede

Den danske mobilproducent Lumigon konkurs

Den danske mobilproducent Lumigon har indgivet konkursbegæring.

Den danske mobilproducent Lumigon går konkurs.

Ifølge ITWatch har selskabet netop indgivet konkursbegæring. De 28 medarbejdere orienteres netop nu om konkursen.

“Vi egenbegærer konkursen, så vi har ingen forsmåede investorer. Men de penge det kræver for at køre selskabet videre, er så store, at vi ikke selv kan komme med dem," siger storinvestor Michael Moesgaard til mediet.

Her kalder han konkursen for ‘en trist sag.’

Lumigon har allerede officielt skiftet navn til ‘Selskabet af 30. august 2017 A/S,’ hvilket er en typisk afviklings-indikator.

Den danske smartphone-virksomhed tabte i fjor 25 millioner kroner. Det store underskud var blot det seneste i en lang række, i det selskabet året før landede et underskud på 39 millioner kroner, året før igen 22 millioner kroner og året før igen 28 millioner kroner.

Lumigon har således alene i de seneste fem år haft et tab på mindst 125 millioner kroner.

Selskabet blev stiftet af Lars Gravesen i 2009. Han er stadig medejer og direktør. Selskabet har i de seneste år haft Michael Moesgaard og Juha Christensen i bestyrelsen.

Svært marked

Da selskabet blev grundlagt, var Android-markedet stadig i sin spæde vorden, og målet var at udvikle en veldesignet smartphone baseret på Android. På det tidspunkt bestod de fleste Android-telefoner af plast.

Den danske virksomhed forsøgte sig med smartphones i ædelmetaller og med diamanter, og den seneste smartphone havde sågar et kamera med nattesyns-muligheder.

Lumigon er ikke det eneste selskab, der har forsøgt sig med en dansk-udviklet smartphone. Også danske ID2ME forsøgte sig med en smartphone, ID1, men måtte lukke efter et år. Problemet var manglende investorer.

Det kan du læse mere om her: ID2ME-konkurs: Her er fire grunde til at det danske mobileventyr floppede

Læs mere om Lumigon:

Dansk spøgelses-smartphone har kostet 17 mio. kr. at udvikle

Nyt stort milliontab til den danske mobilproducent Lumigon - men nu lysner det

Nu kommer danske Lumigons T2-smartphone (måske)

Test: Sådan fungerer Lumigons danske smartphone

Omsider: Her er Lumigons danske luksus-telefon

Efter store forsinkelser: Dansk smartphone endelig på vej

Dansk firma på vej med anderledes Android-smartphone - hvis....

Derfor gik dansk mobilproducent konkurs blot et år efter lanceringen: Kritisk aftale med investor slog fejl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere