Artikel top billede

Derfor gik dansk mobilproducent konkurs blot et år efter lanceringen: Kritisk aftale med investor slog fejl

Et to-cifret millionbeløb skulle have reddet ID2ME fra konkurs, men investerings-planerne slog fejl.

Den danske mobilproducent ID2ME gik konkurs på grund at fejlslået investor-sats, erfarer Computerworld.

Selskabet blev erklæret konkurs 16. februar godt et år efter, at det lancerede den Android-baserede smartphone, ID1. 

Det kan du læse mere om her: Drejer nøglen om: Selskab bag dansk smartphone konkurs

I selskabets seneste - og eneste - årsregnskab lød det da også, at selskabets drift ville være 'afhængig af kapital fra eksisterende investorer eller fra andre.'

ID1 nåede aldrig frem til et gennembrud på det danske marked, og selskabet var derfor i gang med at forsøge sig i Tyskland og Sverige, men manglede altså kapital.

Ifølge Computerworlds oplysninger var ID2ME tæt på at lande den nødvendige kapital. Men aftalen om tilførsel på et to-cifret million-beløb fra en mulig investor endte angiveligt alligevel med at falde til jorden i sidste øjeblik.

Computerworld erfarer, at ID2ME fik lovning på kapitaltilførslen, men at selskabet efterfølgende og inden kontraktens underskrivelse pludselig ikke kunne få kontakt med den pågældende investor, der var som sunket i jorden.

Det skete efter, at den pågældende investor havde overført en lille del af beløbet som bevis på sin seriøsitet omkring investeringen.

Angiveligt forsøgte ID2ME over flere uger at få kontakt med investoren, men oplevede, at investorens telefonummer ikke længere var aktivt, ligesom forbindelser tæt på investoren oplyste, at heller ikke de vidste, hvor vedkommende opholdt sig.

Disse begivenheder fandt sted i efteråret 2016.

I de efterfølgende måneder forsøgte de ledende personer i ID2ME, heriblandt selskabets ejer og direktør, Christina Agger, at skaffe den fornødne kapital, men forgæves.

I en notits i Statstidende fremgår det nu, at selskabet er under konkursbehandling.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med ID2Mes direktør, Christina Agger, og ID2ME's tidligere bestyrelsesformand, René Ogrocki, ønsker ikke at kommentere på konkursen.

ID2ME var indtil konkursen ejet af Christina Aggers holding-selskab, Agger Electronic Holdning Aps, samt LKM Eno Invest ApS ejet af Lisbeth Enø Larsen, hvor sidstnævnte havde en oplyst ejerandel på mellem 15 procent og 20 procent, mens Agger Electronic Holdning ifølge det oplyste sad på en ejerandel på mellem '67 procent til 90 procent.'

Ved sidste regnskab stod ID2ME ellers med et overskud på en halv million kroner og en egenkapital på 4,4 millioner kroner, men selskabets aktiver bestod alene af tilgodehavender på næsten 12 millioner kroner.

Derfor var der brug for ny kapital udefra.

Læs også: 

Drejer nøglen om: Selskab bag dansk smartphone konkurs

Efter 14 måneder og 10 millioner kroner: Sådan opstod ideen til ny dansk smartphone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere