Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Computerworld-læsere til styrelse efter Android-problemer har kostet 600.000 kroner: ”Hvorfor trykker I ikke bare på ”opdater”?

Slots- og kulturstyrelsen har tilbagerullet et stort sikkerheds-projekt til mobilenheder, fordi styrelsens nyindkøbte hardware ikke matchede specifikationskrav fra Statens It. Computerworld-læsere undrer sig over, at styrelsen ikke har løst problemet med en simpel softwareopdatering.

Slots- og Kulturstyrelsen har skrottet et nyt sikkerhedssystem til mobilenheder, inden det overhovedet kom til at virke, fordi styrelsens nyindkøbte smartphones ikke kan køre systemet ordentligt.

Men kunne problemet være løst med en simpel softwareopdatering?

Det har flere Computerworld-læsere spurgt om, og der ser ud til at være noget om snakken.

Problemet ligger i, at Slots- og kulturstyrelsen har købt de forkerte telefoner til at køre det nye sikkerhedssystem.

Styrelsen købte i slutningen af 2016 163 Huawei P9-telefoner og 100 Sony Z2-telefoner på baggrund af en anbefaling af Statens It, der har leveret systemet til styrelsen.

Det primære krav var, at telefonerne skulle have Android 5.0 eller nyere.

Men systemet, der går under navnet MIA, virkede ikke, og få måneder efter havde Statens It pludselig ændret specifikationerne.

Nu hed kravet Android 6.0 – og det ville i øvrigt fungere bedst på Samsung-telefoner.

Det kan du læse mere om her: Styrelse dropper stort mobil-projekt og går tilbage til gammelt system: Har brændt 600.000 kroner af på ubrugelige Android-smartphones

Slots- og Kulturstyrelsen bedt om at få rullet systemet tilbage med uforrettet sag, men i mellemtiden er Android 6.0 blevet tilgængeligt til både P9 og Z2, og så er vi tilbage til læsernes spørgsmål: ”Hvorfor trykker i ikke bare på opdater?”

Computerworld har stillet spørgsmålet til Kresten Bay, der er kontorchef i Slots- og Kulturstyrelsen – og han har lagt mærke til, at problemet måske kan løses relativt nemt.

”Det er korrekt, at det efterfølgende er blevet muligt at opdatere de indkøbte telefoner til Android 6.0,” skriver han til Computerworld.

”Derfor har vi fortsat dialogen om MIA med Statens it med henblik på at få afklaret, om leverandøren, Citrix, kan garantere os, at systemet vil virke godt og effektivt.”

Ingen forklaring fra Statens It

Da Kresten Bay og hans kollegaer i april måned blev bekendt med, at Statens It havde ændret kravsspecifikationerne, kom det fuldstændig bag på dem.

På det tidspunkt havde Slots- og Kulturstyrelsen i flere måneder forsøgt at få det indkøbte sikkerhedssystem – MIA – til at fungere uden held.

Det var derfor lidt af en overraskelse, at det pludselig var nødvendigt med Android 6.0 – og at Samsung-telefoner skulle køre systemet bedre end andre.

”Vi er ikke bekendte med, hvorfor kriterierne blev ændret,” skriver Kresten Bay.

Det er Citrix, der leverer det overordnede system bag MIA, som Statens It har tilpasset, og herfra er der intet krav om hverken Android 6 eller Samsung-telefoner.

Statens It afviser at stille op til interview om, hvorfor man ændrede kravspecifikationerne til systemet, og hvorfor det skulle fungere bedst på telefoner fra lige præcis Samsung.

Læs også: 

Statens It i vildrede efter kaotisk rådgivningsforløb: Fejlagtig rådgivning har kostet styrelse 600.000 kroner

Undrende Citrix-direktør efter system-koks har kostet styrelse 600.000 kroner: "Systemet har aldrig fungeret bedre"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere