Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Oracle klar til opkøb med fed tegnebog

Oracle puger milliarder af kroner sammen, så softwareselskabet kan gå på storopkøb. Det sker både for at styrke den eksisterende forretning og for at udvide den til nye områder. Opkøbene skal gennemføres, uanset om det lykkes at overtage Peoplesoft eller ej.

Oracles økonomidirektør og bestyrelsesformand, Jeff Henley, er en rigtig pengepuger for tiden. Verdens næststørste softwareselskab sidder tungt på kassen for at spare sammen til en ny bølge af opkøb.

Jeff Henley og koncernchef Larry Ellison håber at foretage flere store opkøb på mere end seks milliarder kroner hver i løbet af de næste par år.

Oracle tjener styrtende og har råd til at give aktionærerne et højere afkast, enten ved at øge udbyttet eller købe nogle af sine aktier tilbage. Men det bliver i hvert fald ikke, før opkøbene er på plads.

Kæmper i retssalene
Oracle kæmper fortsat i de amerikanske retssale for at få lov til at overtage ERP-leverandøren Peoplesoft.

Både de amerikanske konkurrencemyndigheder og Peoplesoft modsætter sig dog opkøbet, som Oracle indtil videre har budt godt 50 milliarder kroner for at gennemføre.

Ifølge Jeff Henley vil Oracle foretage nye opkøb, uanset om det lykkes at få fingrene i Peoplesoft eller ej.

Oracle har både kig på andre applikationsudviklere og på selskaber, "der virkeligt bringer noget nyt anderledes på bordet, som vi ikke laver i dag," som Jeff Henley ifølge The Wall Street Journal udtrykker det.

Jeff Henley vil ikke fortælle, hvilke selskaber Oracle kigger på netop nu, men ifølge amerikanske rygter gælder det blandt andet opstartsvirksomheden Collexa.

Til gengæld understreger Jeff Henley, at overtagelserne næppe bliver fjendtlige, som det er tilfældet med Peoplesoft.

Det koster også dyrt med den slags bud. I det forløbne regnskabsår brugte Oracle 340 millioner kroner på at betale finansielle og juridiske rådgivere i forbindelse med overtagelsesforsøget.

Det har dog ikke forhindret softwareselskabet i at drive en forretning. Tværtimod voksede omsætningen i det forløbne kvartal med ni procent til 20 milliarder kroner.

Selv om en del af stigningen kan henføres til den lave dollarskurs, så buldrer salget af Oracles databasesoftware frem. Det er dog ikke selve databasen, der sælger, men derimod nye tillægsprodukter. For Oracles ERP-systemer er der tale om tilbagegang.

Oracles overskud steg 15 procent i kvartalet til 6,3 milliarder kroner. Dermed har Jeff Henley 54 milliarder kroner i kontanter eller let omsættelige investeringer, som han kan købe op for.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere