Ny højesteretsdom indfører nye vilkår for leasing af it-udstyr: Alle bør tjekke deres aftaler omgående

En principiel afgørelse fra Højesteret slår fast, at slutbrugerne skal godskrives værdi af nedtaget print - og kopiudstyr. Det betyder, at alt for mange i dag betaler for meget til leasingselskaberne. Få tjekket dine leasingaftaler, for der kan være penge at hente, lyder det fra advokat.

Omkring middagstid onsdag dumpede der en e-mail ind hos advokat Anders Rynkebjerg. 

Mailen indeholdt en dom fra Højesteret, der slog fast, at slutbrugeren i en leasingaftale om printudstyr har ret til godtgørelse, hvis udstyret pilles ned som led i en ny aftale. 

Det kan lyde lidt teknisk, men sådan har det ikke været indtil nu.

Tidligere har leasingvirksomheden kunne flytte restgælden over i den næste aftale og efterfølgende sælge det nedtagne udstyr en gang til.  

Læs mere om sagen her: Vigtig dom på trapperne: Højestretsafgørelse kan få afgørende indflydelse på dine leasing-aftaler

Dagens afgørelse bør være startskud til at alle virksomheder får gennemset deres aftaler.

Det mener advokat Anders Rynkebjerg, der repræsenterer den sejrende part i sagen. 

"Man skal se efter, om man har været udsat for noget, der smager af det her. Det vil sige, om man tidligere har været udsat for en fremgangsmåde, hvor der er taget leaset udstyr ned og overført restgæld til den næste aftale. Hvis det er tilfældet, så skal man hurtigst muligt tage kontakt til en advokat, der sidder med den her type sager. Der vil være grundlag for at fremsætte et erstatningskrav, fordi man er blevet udsat for et tab, da der er blevet overført for meget restgæld," siger han.

Læs mere om dyre leasingaftaler her: Sådan undgår du at blive fanget i dyre leasing-kontrakter på dit hardware

Stort set alle er ramt
Markedet for leasingaftaler indenfor kopi - og printløsninger er stort.

Derfor er det også advokatens forestilling, at en lang række virksomheder med fordel vil kunne gennemgå deres leasingaftaler for at se, om restgælden er blevet overført til den nye aftale uden, at der er godskrevet nogen værdi for det udstyr, som er taget ned. 

"I min verden er der stort set ingen, der har indgået flere leasingaftaler efter hinanden, der ikke har været udsat for det her. Det er en givtig forretningsmetode, der har været fulgt fra leverandørernes side, fordi man har fundet det attraktivt at få udstyr tilbage uden at betale for det, som man så kan sælge til fuld pris igen."

Læs mere om det her: Han handlede printere og kopimaskiner for millioner - nu afslører han branchens beskidte tricks

Derfor opfordrer Anders Rynkebjerg da også alle virksomheder, der har leasingaftaler til at få kigget dem igennem hurtigst muligt. 

"Min opfordring er, at man får tjekket de sidste to til tre aftaler, så man kan få syn for sagen og få be- eller afkræftet, om der er noget at komme efter. "Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.