Artikel top billede

Ny højesteretsdom indfører nye vilkår for leasing af it-udstyr: Alle bør tjekke deres aftaler omgående

En principiel afgørelse fra Højesteret slår fast, at slutbrugerne skal godskrives værdi af nedtaget print - og kopiudstyr. Det betyder, at alt for mange i dag betaler for meget til leasingselskaberne. Få tjekket dine leasingaftaler, for der kan være penge at hente, lyder det fra advokat.

Omkring middagstid onsdag dumpede der en e-mail ind hos advokat Anders Rynkebjerg. 

Mailen indeholdt en dom fra Højesteret, der slog fast, at slutbrugeren i en leasingaftale om printudstyr har ret til godtgørelse, hvis udstyret pilles ned som led i en ny aftale. 

Det kan lyde lidt teknisk, men sådan har det ikke været indtil nu.

Tidligere har leasingvirksomheden kunne flytte restgælden over i den næste aftale og efterfølgende sælge det nedtagne udstyr en gang til.  

Læs mere om sagen her: Vigtig dom på trapperne: Højestretsafgørelse kan få afgørende indflydelse på dine leasing-aftaler

Dagens afgørelse bør være startskud til at alle virksomheder får gennemset deres aftaler.

Det mener advokat Anders Rynkebjerg, der repræsenterer den sejrende part i sagen. 

"Man skal se efter, om man har været udsat for noget, der smager af det her. Det vil sige, om man tidligere har været udsat for en fremgangsmåde, hvor der er taget leaset udstyr ned og overført restgæld til den næste aftale. Hvis det er tilfældet, så skal man hurtigst muligt tage kontakt til en advokat, der sidder med den her type sager. Der vil være grundlag for at fremsætte et erstatningskrav, fordi man er blevet udsat for et tab, da der er blevet overført for meget restgæld," siger han.

Læs mere om dyre leasingaftaler her: Sådan undgår du at blive fanget i dyre leasing-kontrakter på dit hardware

Stort set alle er ramt

Markedet for leasingaftaler indenfor kopi - og printløsninger er stort.

Derfor er det også advokatens forestilling, at en lang række virksomheder med fordel vil kunne gennemgå deres leasingaftaler for at se, om restgælden er blevet overført til den nye aftale uden, at der er godskrevet nogen værdi for det udstyr, som er taget ned. 

"I min verden er der stort set ingen, der har indgået flere leasingaftaler efter hinanden, der ikke har været udsat for det her. Det er en givtig forretningsmetode, der har været fulgt fra leverandørernes side, fordi man har fundet det attraktivt at få udstyr tilbage uden at betale for det, som man så kan sælge til fuld pris igen."

Læs mere om det her: Han handlede printere og kopimaskiner for millioner - nu afslører han branchens beskidte tricks

Derfor opfordrer Anders Rynkebjerg da også alle virksomheder, der har leasingaftaler til at få kigget dem igennem hurtigst muligt. 

"Min opfordring er, at man får tjekket de sidste to til tre aftaler, så man kan få syn for sagen og få be- eller afkræftet, om der er noget at komme efter. "
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere