Artikel top billede

Eksperter advarer: Kunstig intelligens er altså ikke en it-løsning, du bare kan hive ned fra hylden - det kræver meget mere arbejde

Pas på den massive hype om kunstig intelligens, advarer eksperter. Det er ikke plug and play-løsninger, du kan hive ned fra hylden og få forretningsværdi ud af uden videre.

“Kunstig intelligens er ikke en løsning, du kan hive ned fra hylden.”

Sådan lyder budskabet fra Boston Consulting Group og MIT Sloan Management Review i en ny rapport om kunstig intelligens.

Her advarer eksperterne om, at man skal forstå, at det enorme potentiale, der er i at anvende kunstig intelligens, først for alvor kan indfries, når man tager det grundlæggende arbejde, der skal til, seriøst.

“Kunstig er ikke plug and play. Virksomheder kan ikke bare 'købe intelligens' og anvende det i forhold til deres problemer.”

“Selvom elementer af kunstig intelligens er tilgængelige på markedet, så er det internt i huset, at man skal arbejde hårdt med at håndtere samspillet mellem data, processer og teknologier,” lyder det fra MIT og Boston Consulting Group.

Læs også: Den vigtigste pointe om kunstig intelligens: Sådan kommer du i gang

Selvom kunstig intelligens altså ikke er plug and play, er topcheferne i erhvervslivet ikke i tvivl om, at vi har at gøre med en helt afgørende teknologi-tendens.

70 procent af erhvervslederne i en undersøgelse svarer således også, at de forventer, at kunstig intelligens vil spille en signifikant rolle i deres virksomheder.

Udfordringen er så bare, hvordan man sikrer, at det kommer til at ske?

Forskerne, der står bag rapporten, uddyber budskabet om, hvorfor kunstig intelligens er meget andet end bare det konkrete teknologi-produkt, som en leverandør byder sig til med:

“Grundlæggende tager kunstig intelligens data til sig, processerer dem og genererer så handlinger. Men processen er afhængig af en ordentlig integration i adskillige teknologi-lag, og virksomheder har ofte svært ved at identificere en bestemt rute ud fra data.”

Derfor er det lettere sagt end gjort

Boston Consulting Group og MIT skriver i rapporten, at virksomhederne i de kommende år bliver meget afhængige af de interne data scientists, når man skal spotte, indsamle og udvikle data-kilder og udvikle og træne virksomheds-specifikke systemer inden for kunstig intelligens.

Det vil, lyder det i rapporten, være muligt at outsource nogle af opgaverne, men dermed risikerer man så også at gå glip af at skabe en egentlig konkurrencefordel i kraft af de interne kompetencer.

Uanset hvilken strategi, man vælger at forfølge, skal man være klar over, at kunstig intelligens ikke bare er en vare, man hiver ned fra hylden og får værdi ud af uden videre.

“Kunstig intelligens vil grundlæggende transformere erhvervslivet. Din bedste chance for at få succes er at se bort fra hypen og gennemføre det nødvendige arbejde. Der findes ikke nogen erstatning for handlinger,” skriver Boston Consulting Group og MIT.

Læs også:

Danske it-eksperter: Sådan kommer du i gang kunstig intelligens og machine learning - og får succes med dine projekter

Den vigtigste pointe om kunstig intelligens: Sådan kommer du i gang




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere