Artikel top billede

Danmarks teleminister på scenen foran hele den danske telebranche - men han afslørede ikke den dato, alle venter på

Selvom Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) onsdag holdt tale for hele den danske telebranche, afslørede han ikke en konkret dato for det nye danske teleforlig, som alle venter på.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) havde onsdag frokost en unik mulighed for at annoncere, hvornår regeringen kommer med det længe ventede udspil til et nyt dansk teleforlig.

De omkring 100 repræsentanter for den danske telebranche, der var samlet til den årlige telekonference, Tele2017, måtte dog lytte forgæves efter en konkret tidsplan fra ministerens side.

“Når regeringen kommer med et udspil til nyt teleforlig - og jeg erkender, at ventetiden har været lang, men det kommer - vil det være fokuseret på, at Danmark fortsat skal have en telebranche i verdensklasse,” var den mest konkrete kommentar fra ministeren.

Mere fra Tele2017: Klar besked fra dansk bredbånds-professor: Glem diskussionen om fiber versus kobber - det er slet ikke det vigtige

Derfor trækker det ud

Som Computerworld skrev allerede i foråret, vil regeringen fremlægge et udspil til et nyt teleforlig, der skal erstatte det nuværende fra 1999.

"Jeg ser frem til at kunne fremlægge regeringens udspil kort efter sommerferien. Og jeg ser frem til at kunne drøfte det med de forskellige interessenter," sagde Lars Christian Lilleholt i maj måned.

Læs mere her: Nedtælling i den danske telebranche: Nu kommer ekstremt vigtigt politisk udspil - alle venter i spænding

Alt tyder dog på, at udspillet blandt andet er forsinket, fordi man også i EU-regi arbejder på nye telepolitiske tiltag, og fordi Danmark i næste måned skal have et kommunalvalg.

En stor del af telepolitikken er nemlig også kommunale spørgsmål.

Energi-, forsynings- og klimaministeren lagde dog i sin tale onsdag ikke skjul på, at ventetiden med det nye teleforlig ikke skyldes manglende interesse for telebranchen fra regeringens side:

“Regeringen sætter stor pris på det gode og konstruktive samarbejde med telebranchen.” kvitterede ministeren.

“Som sagt kommer regeringen med et udspil til et teleforlig inden for den kommende tid,” gentog han.

Læs også:

Udspil til nyt teleforlig på trapperne: Her er de afgørende punkter for danske tele- og internetleverandører

72 danske bredbåndsprojekter har netop søgt om penge fra bredbåndspuljen: Her skriger man på bedre bredbånd

I dag lå der endnu et tilbud om fiber i min postkasse: 249 kroner om måneden for 1.000 Mbit - og gratis installation