International aftale mod web-racisme på vej

Der er stigende forståelse mellem Frankrig og USA, som flere gange har været uenige om hvor stor ytringsfrihed, der bør tillades på nettet - ikke mindst når det gælder racistiske udtalelser og holdninger. En todages konference skal give internationale standarder på området.

USA og Frankrig, som flere gange har stået på hver sin side i debatter om, hvad der bør tillades i cyberspace, forsøger at finde sammen om en strategi til at bekæmpe antisemitisme og racisme på Internet. Det skriver Reuters.

På en to-dages konference i Paris har de to lande sammen med andre medlemmer af sikkerheds- og samarbejdsorganisationen OSCE drøftet praktiske muligheder for at få internationale standarder, der begrænser racisme uden at lægge låg på ytringsfriheden.

Lande frustrerede
En del europæiske lande har været frustrerede over manglen på samarbejde fra amerikansk side, når man har henvendt sig i forsøget på eksempelvis at få lukket stærkt racistiske amerikansk-hostede websteder.

USA har gentagne gange henvist til den amerikanske grundlov, som sikrer ytringsfriheden.

Frankrig har til gengæld flere gange decideret forbudt racistiske websider, mens man i USA har den holdning, at regeringen ikke bør gøre sig til herre over indholdet på nettet.

En af de mest omtalte internationale stridigheder om, hvad man bør tillade online, omhandlede portalen Yahoo?s online-auktioner. En fransk dommer krævede, at Yahoo blokerede for, at franske webbrugere fik adgang til auktionssider, hvor nazi-uniformer og våben var til salg.

Yahoo hev auktionerne af internettet, men fik en amerikansk domstols ord for, at de havde retten på sin side, da de tillod aktionerne.

Til gengæld lagde en række franske antisemitisme-grupper sag an mod Yahoos tidligere direktør for medvirken til krigsforbrydelser, en sag som de dog tabte, skriver Reuters.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere