Artikel top billede

Googles omsætning stiger med hele 24 procent: Markedet for smartphone-annoncering vokser vildt

Fremgang på markedet for mobilannoncer giver Google omsætningsfremgang

I årets tredje kvartal omsatte Googles moderselskab Alphabet for 27,7 milliarder dollar (175,5 milliarder kroner)

Det er en fremgang på 24 procent i forhold til samme kvartal sidste år. 

Dermed slår Alphabet ifølge nyhedsbureauet Reuters finans-analytikernes forventninger, der havde forudset en omsætning, der var knap tre milliarder kroner lavere.

Alphabets overskud landede på 6,7 milliarder dollar - 42,4 milliarder kroner.

Forklaringen på det positive regnskab er et boom i annonce-salget på smartphones, men også den kryptiske kategori ved navn “andre” i Googles regnskab oplevede en fremgang på 40 procent, og står nu for en omsætning på 21,6 milliarder kroner.

I denne kategori finder vi blandt andet Googles hardware-forretning, der blandt andet inkluderer de nye Pixel-telefoner, som Google producerer i samarbejde med HTC.

Faldende udgifter til elvkørende biler

Alphabets satsning på selvkørende biler og det intelligente hjem er dog stadigvæk en udgiftpost for selskabet, men dog har selskabet i dette kvartal haft succes med at nedbringe udgifterne.

Således viste regnskabs-kategorien “andre satsninger”, der inkluderer smarthome-selskabet Nest, som Google i 2014 opkøbte for 17 milliarder kroner, samt den selvkørende bilsatsning Waymo et minus på 5,1 milliarder kroner.

Det er et fald i forhold til samme kvartal sidste år, hvor minusset lød på 5,45 milliarder kroner.

Alphabets medarbejderstab er desuden steget med knap 10 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år, og nu har selskabet 78.101 ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere