Artikel top billede

(Foto: Foto: Maria Ly, CC BY 2.0)

Googles omsætning stiger med hele 24 procent: Markedet for smartphone-annoncering vokser vildt

Fremgang på markedet for mobilannoncer giver Google omsætningsfremgang

I årets tredje kvartal omsatte Googles moderselskab Alphabet for 27,7 milliarder dollar (175,5 milliarder kroner)

Det er en fremgang på 24 procent i forhold til samme kvartal sidste år. 

Dermed slår Alphabet ifølge nyhedsbureauet Reuters finans-analytikernes forventninger, der havde forudset en omsætning, der var knap tre milliarder kroner lavere.

Alphabets overskud landede på 6,7 milliarder dollar - 42,4 milliarder kroner.

Forklaringen på det positive regnskab er et boom i annonce-salget på smartphones, men også den kryptiske kategori ved navn “andre” i Googles regnskab oplevede en fremgang på 40 procent, og står nu for en omsætning på 21,6 milliarder kroner.

I denne kategori finder vi blandt andet Googles hardware-forretning, der blandt andet inkluderer de nye Pixel-telefoner, som Google producerer i samarbejde med HTC.

Faldende udgifter til elvkørende biler

Alphabets satsning på selvkørende biler og det intelligente hjem er dog stadigvæk en udgiftpost for selskabet, men dog har selskabet i dette kvartal haft succes med at nedbringe udgifterne.

Således viste regnskabs-kategorien “andre satsninger”, der inkluderer smarthome-selskabet Nest, som Google i 2014 opkøbte for 17 milliarder kroner, samt den selvkørende bilsatsning Waymo et minus på 5,1 milliarder kroner.

Det er et fald i forhold til samme kvartal sidste år, hvor minusset lød på 5,45 milliarder kroner.

Alphabets medarbejderstab er desuden steget med knap 10 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år, og nu har selskabet 78.101 ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere