Artikel top billede

(Foto: Foto: Maria Ly, CC BY 2.0)

Googles omsætning stiger med hele 24 procent: Markedet for smartphone-annoncering vokser vildt

Fremgang på markedet for mobilannoncer giver Google omsætningsfremgang

I årets tredje kvartal omsatte Googles moderselskab Alphabet for 27,7 milliarder dollar (175,5 milliarder kroner)

Det er en fremgang på 24 procent i forhold til samme kvartal sidste år. 

Dermed slår Alphabet ifølge nyhedsbureauet Reuters finans-analytikernes forventninger, der havde forudset en omsætning, der var knap tre milliarder kroner lavere.

Alphabets overskud landede på 6,7 milliarder dollar - 42,4 milliarder kroner.

Forklaringen på det positive regnskab er et boom i annonce-salget på smartphones, men også den kryptiske kategori ved navn “andre” i Googles regnskab oplevede en fremgang på 40 procent, og står nu for en omsætning på 21,6 milliarder kroner.

I denne kategori finder vi blandt andet Googles hardware-forretning, der blandt andet inkluderer de nye Pixel-telefoner, som Google producerer i samarbejde med HTC.

Faldende udgifter til elvkørende biler

Alphabets satsning på selvkørende biler og det intelligente hjem er dog stadigvæk en udgiftpost for selskabet, men dog har selskabet i dette kvartal haft succes med at nedbringe udgifterne.

Således viste regnskabs-kategorien “andre satsninger”, der inkluderer smarthome-selskabet Nest, som Google i 2014 opkøbte for 17 milliarder kroner, samt den selvkørende bilsatsning Waymo et minus på 5,1 milliarder kroner.

Det er et fald i forhold til samme kvartal sidste år, hvor minusset lød på 5,45 milliarder kroner.

Alphabets medarbejderstab er desuden steget med knap 10 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år, og nu har selskabet 78.101 ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere