André Rogaczewski fortsætter som øverste leder for Netcompany, der hiver en finsk Nokia-veteran ind som bestyrelsesformand og udnævner en række landechefer.

Netcompany i stor ledelsesrokade: Indsætter tidligere Nokia-boss som bestyrelsesformand og udnævner landechefer

Efter opkøbet af Hunter Macdonald i England rykker Netcompany nu rundt i virksomhedens øverste lag. Bestyrelsen udvides med tidligere finsk Nokia-boss, og der er udnævnt landechefer på de nye markeder.

Hos fremadstormende Netcompany har man lagt kabale på ledelsesgangen. 

Virksomheden, der herhjemme vinder offentlige udbud på stribe, har ikke bare vind i sejlene på det danske marked. Netcompany er den seneste tid også begyndt at kigge ud over Danmarks grænser. 

Efter det seneste opkøb af engelske Hunter MacDonald vælger virksomheden nu at udvide i toppen.  

"I forhold til videre vækst står vi nu med et rigtigt stærkt hold både i forhold til bestyrelse, koncerndirektion og daglig ledelse i de enkelte lande,” siger Netcompanys topchef André Rogaczewski.

Læs mere om Netcompany her: Netcompany køber sig ind i Storbritannien: Køber britisk it-virksomhed med 350 ansatte


Nokia-veteran i spidsen
Det sker helt konkret ved, at bestyrelsen udvides, og for bordenden sætter den finske Nokia-veteran Pekka Ala-Pietilä sig.

Han kom til Nokia allerede i 1984 og blev i 1994 chef for det finske mobilmirakel Nokias mobiltelefonsdivision. Finnen, der efterfølgende indtog en absolut toppost i Nokia, sidder altså nu til bestyrelsesbords med resten af Netcompany-toppen, der altså har valgt at udvide bestyrelsen. 

”Med valget af Pekka Ali-Pietalä som formand tilfører vi tung erfaring og kompetence i forhold til at opbygge en international organisation," siger André Rogaczewski.

Læs mere her: Netcompany-boss efter engelsk storopkøb: Her er planerne, der skal sikre europæisk succes

Udnævner landechefer
Det er dog ikke kun i bestyrelseslokalet, at der sker ting og sager i Netcompany, der den seneste tid er begyndt at række blikket mod udlandet. 

Virksomheden er nemlig engageret i både Norge, Polen og senest England, hvor Netcompany for omkring to uger siden kunne oplyse, at man havde foretaget et opkøb. 

Det drejede sig om Hunter Macdonald, der med sine 350 ansatte både gav Netcompany en billet ind på markedet for offentlig it i England og en samlet medarbejderstab, der har rundet 1.500 medarbejdere. 

Læs om Netcompany's succes her: Buldrer ind på kommunalt marked: Netcompany har vundet halvdelen af alle Kombit-udbud siden 2015

Med engagement på flere markeder omkring i Europa har Netcompany da også valgt at foretage ændringer i måden, virksomheden ledes på. 

Hvert land er partnerdrevet og både i Danmark, Polen, Norge og Storbritanien er der nu udnævnt landechefer.

Lugter af en børsnotering
Med den engelske invasion udvider Netcompany sit imperium og flere har da også gennem længere tid spekuleret i, hvor langt it-succesen er fra en børsnotering. 

De internationale opkøb tyder på, at topchef André Rogaczewski varmer op til en børsnotering ved at positionere Netcompany ikke bare som en dansk it-virksomhed, men som en international spiller. 

Det kan være med til at vække interessen hos de udenlandske investorer ved en børsnotering, og med dagens udvidelse af bestyrelsen og udnævnelse af landechefer ligner det, at André Rogaczewski også er i færd med at toptune ledelsen til ikke bare et stort internationalt togt, men også en børsnotering, der skal bemærkes af andre end danske privatinvestorer og pensionskasser.    

Læs mere her: Fremadstormende it-succes vinder udbud på stribe: Denne gang slår selskabet kløerne i DSB

Læs mere om Netcompany-bossen her: Han er den nye gulddreng i den danske it-branche: Skovler mere end en halv milliard kroner ind på et år

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.