Artikel top billede

Elon Musk præsenterede fredag morgen en ny elektrisk lastbil

Tesla klar med el-drevet lastbil og lynhurtig sportsvogn: Se de nye køretøjer her

Tesla vil give hardcore tæsk til benzinbiler, lyder det fra virksomhedens stifter Elon Musk.

Tesla er på vej med to nye biler.

Den ene er en elektrisk lastbil, der efter planen vil gå i produktion i 2019. Den vil kunne køre lige knap 800 km på en opladning.

Den anden kommende Tesla er en lynhurtig roadster sportsvogn, der kan accelere fra 0-96 kilometer i timen (60 miles) på 1,9 sekunder og vil kunne køre lige knap 1.000 km på en opladning.

“Målet er at give hardcore tæsk til benzin-biler,” lød det ifølge Bloomberg i vanlig selvsikker stil fra Teslas stifter og administrerende direktør Elon Musk, da han tidligt fredag morgen præsenterede de to biler.

Præsentationen af den el-drevne lastbiler havde været ventet længe, mens præsentationen af den nye sportsvogn kom som en overraskelse for tilhørerne.

Læs også: "Det er 25 år siden, at jeg møder Elon Musk første gang. I dag er vi bedste venner, og jeg er overbevist om, at han er en af de klogeste mennesker, der nogensinde har levet"

Låner teknologi fra personbiler

De elektriske lastbiler låner ifølge Bloomberg en del teknologi fra Teslas personbiler.

Eksempelvis vil lastbilerne blive udstyret med Teslas selvkørende teknologi, og kabinen vil ligeledes bliver udstyret med to store 15-tommer touch-skærme. 

Tesla vil selv være den første virksomhed, der tager de nye eldrevne lastbiler i brug.

Tesla vil bruge lastbilerne til at fragte dele mellem virksomhedens batterfabrik i den amerikanske stat Nevada og virksomhedens bilfabrik i Californien. 

Den californiske el-bilsproducent er dog langt fra den eneste virksomhed, der har planer om at bygge elektriske lastbiler.

Mercedes-producenten Daimler AG har ifølge Bloomberg allerede fremvist adskillige batteri-drevne prototyper i år, men den tyske producent forventer dog ikke at de elektriske lastbiler får et gennembrud de næste 10 år. 

Ifølge Bloomberg arbejder Volvo og Volkswagen ligeledes på elektriske lastbiler og hybrid-lastbiler.

Ramt af produktionsproblemer

Præsentationen af de nye biler kommer samtidig med, at Tesla har store vanskelligheder med at få produceret virksomhedens seneste bil, Model 3. 

Ved udgangen af september havde Tesla eksempelvis blot produceret 260 udgaver Model 3, men virksomheden ifølge målsætningen skulle have produceret mere end 1.600 Model 3-biler. 

Læs også: Tesla i store problemer: Nyt regnskab er blodrødt - og ny elbil er ramt af forsinkelser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere