Artikel top billede

(Foto: Supphachai)

Nu kommer regeringens store it-plan - præsenteres i Herning tirsdag

Regeringen er klar med sin længe ventede digital vækstplan, som præsenteres i Herning tirsdag under titlen "Strategi for Danmarks digitale vækst." Flere af de ventede punkter er allerede sat i gang.

Regeringen er klar til at løfte sløret for dens store digitale vækstplan, som bliver præsenteret tirsdag i Herning.

Her mødes regeringens top mandag og tirsdag med Disruptionsrådet for at diskutere digitaliseringens indvirkning på det danske flexicurity-system under overskriften ‘Flexicurity 4.0.’

Disruptionrådet består af 32 medlemmer samt syv ministre.

Blandt de tre ministre er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og undervisningsminister Merete Riisager (LA), som er de tre ministre, der tirsdag præsenterer planen.

Den digitale plan har fået navnet ‘Strategi for Danmarks digitale vækst,’ og de tre ministre vil præsentere den i forbindelse med et besøg på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi i Herning tirsdag over middag.

Rekrutterings-udfordringen

Vækstplanen har været ventet i et stykke tid. Den kommer til at rumme omkring 40 punkter inden blandt andet uddannelse, it-sikkerhed og erhvervslivets brug af digitale løsninger.

Det ventes, at regeringen vil investere omkring en milliard kroner i disse initiativer.

Især venter dansk erhvervsliv med spænding på meldinger fra regeringen om løsningen på et af de største udfordringer lige nu, nemlig manglen på kvalificeret it-arbejdskraft.

Undervisningminister Merete Riisager fortalte i sidste til Computerworld, at regeringen til sommer søsætter en tre-årig proces, der skal føre til indførelsen af digital innovation - eller ‘teknologiforståelse’ - i de danske skoler.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren.

Samtidig lancerede Brian Mikkelsen sin såkaldte ‘teknologipagt,’ der skal få alle parter til at italesætte og fremme it som fag blandt de unge.

Det kan du læse mere om her: Flere danske it-specialister på vej: Ny 'teknologi-pagt' skal få tusindvis af unge til at vælge it-uddannelser.

Den nye plan er resultatet af blandt andet anbefalinger fra Digitale Vækstpanel, der i foråret i fjor kom med en række anbefalinger til, hvordan man kan løfte dansk erhvervsliv digitalt.

De inkluderede blandt andet temaer som En teknologipagt. Nye skolefag. Alle danskere skal have del i gevinsterne ved digitalisering og at lovgivningen hurtigt og ansvarligt skal tilpasses de digitale krav - blandt andet så den understøtter digitale forretningsmodeller.

Flere af disse anbefalinger har regeringen allerede rykket på.

Disse anbefalinger finder du her: Her er opskriften på Danmarks digitale fremtid: 33 it-anbefalinger til regeringen.

Den nye rapport kommer tre år efter, at regeringen lancerede sin seneste digitale vækstplan med 23 punkter.

Denne plan hed ‘Danmark i arbejde – vækstplan for digitalisering i Danmark,’ og de 23 punkter talte dengang en række fysiske punkter som eksempelvis bedre bredbånd, bedre mobildækning og andre ting.

Du kan se disse 23 punkter fra 2014-planen her: Lækket regerings-rapport: Her er de 23 punkter til digital vækst i Danmark.

Læs også:

It-minister Sophie Løhde: Lovgivning står i vejen for succesfuld digitalisering

It-minister Sophie Løhde vil have stoppet 'sløseriet' blandt statslige it-chefer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere