Artikel top billede

Prisen løber løbsk for forsinket it-projekt i Nationalbanken: Overskredet med 60 procent

Budgettet for Nationalbankens nye og næsten et år forsinkede it-platform er indtil videre overskredet med mere end 125 millioner kroner.

Prisen for en ny it-platform til Nationalbanken er indtil videre blevet overskredet med mere end 125 millioner kroner, som bliver lagt oven i det oprindelige budget på 200 millioner kroner, skriver FinansWatch.

Leveringen af det nye system, Kronos2, er stærkt forsinket. Det skulle være sat i søen i april i fjor, men er endnu ikke klar.

Systemet skal leveres af Roskilde-virksomheden BEC.

Ifølge FinansWatch skyldes merprisen ikke mindst forsinkelserne.

“Alene den oprindelige forsinkelse har ifølge Nationalbankens seneste estimat kostet yderligere omkring 125 millioner kroner. Men dertil kommer de merudgifter, som den nuværende forsinkelse medfører,” lyder det i mediet.

Her fremgår det også, at Nationalbanken meddeler, at det bliver bankerne, der anvender systemet, som kommer til at betale regningen.

Læs også:

Stort it-projekt i Nationalbanken ramt af endnu en forsinkelse.

Bølge af nye love tvinger [b]BEC til at bruge flere hundrede millioner kroner på compliance: "Det suger udviklingskræfter væk fra vores innovative udvikling"
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere