Artikel top billede

Prisen løber løbsk for forsinket it-projekt i Nationalbanken: Overskredet med 60 procent

Budgettet for Nationalbankens nye og næsten et år forsinkede it-platform er indtil videre overskredet med mere end 125 millioner kroner.

Prisen for en ny it-platform til Nationalbanken er indtil videre blevet overskredet med mere end 125 millioner kroner, som bliver lagt oven i det oprindelige budget på 200 millioner kroner, skriver FinansWatch.

Leveringen af det nye system, Kronos2, er stærkt forsinket. Det skulle være sat i søen i april i fjor, men er endnu ikke klar.

Systemet skal leveres af Roskilde-virksomheden BEC.

Ifølge FinansWatch skyldes merprisen ikke mindst forsinkelserne.

“Alene den oprindelige forsinkelse har ifølge Nationalbankens seneste estimat kostet yderligere omkring 125 millioner kroner. Men dertil kommer de merudgifter, som den nuværende forsinkelse medfører,” lyder det i mediet.

Her fremgår det også, at Nationalbanken meddeler, at det bliver bankerne, der anvender systemet, som kommer til at betale regningen.

Læs også:

Stort it-projekt i Nationalbanken ramt af endnu en forsinkelse.

Bølge af nye love tvinger [b]BEC til at bruge flere hundrede millioner kroner på compliance: "Det suger udviklingskræfter væk fra vores innovative udvikling"
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere