Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Direktøren for omstridte Sundhedsplatformen har fået 100.000 kroner i bonus

Direktøren for for Region Hovedstaden og Region Sjællands omstridte it-projekt, Sundhedsplatformen, fik i november 100.000 kroner i bonus.

Direktøren for Region Hovedstaden og Region Sjællands omstridte Sundhedsplatformen fik i november en bonus på 100.000 kroner, skriver DR på baggrund af aktindsigt.

De 100.000 kroner er blevet udbetalt til direktøren for ansvaret for den samtidige implementering af det omstridte system i de to regioner, hedder det.

Sundhedsplatformen blev sendt i luften i Region Hovedstaden i foråret 2016 og i Region Sjælland i slutningen af november i fjor.

Systemet, der er leveret af amerikanske Epic med danske NNIT som partner, ændrer arbejdsgange og lignende markant i på sygehusene, hvor ikke mindst overlæger og andre personalegrupper da også har reageret med alvorlig kritik af systemet.

Blandt andet mener overlægerne, at de bruger alt for meget tid med at taste data ind på computerne. De har tidligere haft sekretærer til selve tastearbejdet, mens de selv har indtalt data på diktafoner.

Det kan du læse mere om her: It-professor: Region bør seriøst overveje at droppe Sundhedsplatformen

Til DR siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, at det efter hendes mening er ‘dårlig praksis’ at udbetale bonus på denne måde.

“Jeg er ikke i tvivl om, at det denne her direktør har arbejdet hårdt for at få implementeret Sundhedsplatformen, men der er også en masse andre medarbejdere, der har knoklet og stadig knokler for at få Sundhedsplatformen til at fungere tilfredsstillende,” siger hun.

Epic og NNIT bød også ind på opgaven med at levere EPJ-system til Region Syddanmark, der imidlertid tidligt fravalgte systemet.

Det kan du læse mere om her: Region Syddanmark fastslår trods virak og afsløringer: NNIT og Epic endegyldigt ude i milliardudbud

Sundhedsplatformen er ved at blive udrullet på alle hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Systemet erstatter en hel stribe ældre it-systemer, som siden 1980'erne har opereret parallelt med hinanden med forskellige brugergrænseflader, forskellige logins og uensartede funktionaliteter.

Koster 2,8 milliarder kroner

Det nye it-system koster 2,8 milliarder kroner og kommer til at ændre arbejdsgange for 44.000 medarbejdere øst for Storebælt.

Det er ideen, at det nye system skal kunne hjælpe det kliniske personale på hovedstadens og de sjællandske hospitaler med at finde alle relevante sundhedsinformationer om en given patient, selvom en klinisk afdeling aldrig har set patienten før.

Der er eksempelvis indbygget forskellige alarm-funktioner i systemet, har Computerworld tidligere fortalt.

Det betyder, at systemet eksempelvis tjekker en indlagt patients syge-historik og automatisk advarer, hvis patienten eksempelvis i forvejen behandles med et medikamant, som kan have skadelig effekt, hvis den sammenblandes med ny medicin.

Denne funktion skal reducere antallet af de såkaldte 'utilsigtede hændelser,' som de registreres tusindvis af hvert år.

Det nye system indebærer også, at den måde, hvorpå de ansatte i dag journaliserer oplysninger, ændres.

Systemet er allerede i gang på en række sygehuse i andre lande - blandt andre Holland, Spanien, Tyskland, Sverige, Norge og USA.

Læs også:

It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen

Alvorlige anklager om valget af Sundhedsplatformen: Nu blander politikere sig i sagen

Professor: Omstridt offentligt it-system blev valgt på mangelfuldt grundlag

Derfor dumpede Region Syddanmark leverandørerne af hovedstadens Sundhedsplatform: Epic og NNIT's løsning dumpede på alle parametre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere