Artikel top billede

Direktøren for omstridte Sundhedsplatformen har fået 100.000 kroner i bonus

Direktøren for for Region Hovedstaden og Region Sjællands omstridte it-projekt, Sundhedsplatformen, fik i november 100.000 kroner i bonus.

Direktøren for Region Hovedstaden og Region Sjællands omstridte Sundhedsplatformen fik i november en bonus på 100.000 kroner, skriver DR på baggrund af aktindsigt.

De 100.000 kroner er blevet udbetalt til direktøren for ansvaret for den samtidige implementering af det omstridte system i de to regioner, hedder det.

Sundhedsplatformen blev sendt i luften i Region Hovedstaden i foråret 2016 og i Region Sjælland i slutningen af november i fjor.

Systemet, der er leveret af amerikanske Epic med danske NNIT som partner, ændrer arbejdsgange og lignende markant i på sygehusene, hvor ikke mindst overlæger og andre personalegrupper da også har reageret med alvorlig kritik af systemet.

Blandt andet mener overlægerne, at de bruger alt for meget tid med at taste data ind på computerne. De har tidligere haft sekretærer til selve tastearbejdet, mens de selv har indtalt data på diktafoner.

Det kan du læse mere om her: It-professor: Region bør seriøst overveje at droppe Sundhedsplatformen

Til DR siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, at det efter hendes mening er ‘dårlig praksis’ at udbetale bonus på denne måde.

“Jeg er ikke i tvivl om, at det denne her direktør har arbejdet hårdt for at få implementeret Sundhedsplatformen, men der er også en masse andre medarbejdere, der har knoklet og stadig knokler for at få Sundhedsplatformen til at fungere tilfredsstillende,” siger hun.

Epic og NNIT bød også ind på opgaven med at levere EPJ-system til Region Syddanmark, der imidlertid tidligt fravalgte systemet.

Det kan du læse mere om her: Region Syddanmark fastslår trods virak og afsløringer: NNIT og Epic endegyldigt ude i milliardudbud

Sundhedsplatformen er ved at blive udrullet på alle hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Systemet erstatter en hel stribe ældre it-systemer, som siden 1980'erne har opereret parallelt med hinanden med forskellige brugergrænseflader, forskellige logins og uensartede funktionaliteter.

Koster 2,8 milliarder kroner

Det nye it-system koster 2,8 milliarder kroner og kommer til at ændre arbejdsgange for 44.000 medarbejdere øst for Storebælt.

Det er ideen, at det nye system skal kunne hjælpe det kliniske personale på hovedstadens og de sjællandske hospitaler med at finde alle relevante sundhedsinformationer om en given patient, selvom en klinisk afdeling aldrig har set patienten før.

Der er eksempelvis indbygget forskellige alarm-funktioner i systemet, har Computerworld tidligere fortalt.

Det betyder, at systemet eksempelvis tjekker en indlagt patients syge-historik og automatisk advarer, hvis patienten eksempelvis i forvejen behandles med et medikamant, som kan have skadelig effekt, hvis den sammenblandes med ny medicin.

Denne funktion skal reducere antallet af de såkaldte 'utilsigtede hændelser,' som de registreres tusindvis af hvert år.

Det nye system indebærer også, at den måde, hvorpå de ansatte i dag journaliserer oplysninger, ændres.

Systemet er allerede i gang på en række sygehuse i andre lande - blandt andre Holland, Spanien, Tyskland, Sverige, Norge og USA.

Læs også:

It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen

Alvorlige anklager om valget af Sundhedsplatformen: Nu blander politikere sig i sagen

Professor: Omstridt offentligt it-system blev valgt på mangelfuldt grundlag

Derfor dumpede Region Syddanmark leverandørerne af hovedstadens Sundhedsplatform: Epic og NNIT's løsning dumpede på alle parametre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere