Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Direktøren for omstridte Sundhedsplatformen har fået 100.000 kroner i bonus

Direktøren for for Region Hovedstaden og Region Sjællands omstridte it-projekt, Sundhedsplatformen, fik i november 100.000 kroner i bonus.

Direktøren for Region Hovedstaden og Region Sjællands omstridte Sundhedsplatformen fik i november en bonus på 100.000 kroner, skriver DR på baggrund af aktindsigt.

De 100.000 kroner er blevet udbetalt til direktøren for ansvaret for den samtidige implementering af det omstridte system i de to regioner, hedder det.

Sundhedsplatformen blev sendt i luften i Region Hovedstaden i foråret 2016 og i Region Sjælland i slutningen af november i fjor.

Systemet, der er leveret af amerikanske Epic med danske NNIT som partner, ændrer arbejdsgange og lignende markant i på sygehusene, hvor ikke mindst overlæger og andre personalegrupper da også har reageret med alvorlig kritik af systemet.

Blandt andet mener overlægerne, at de bruger alt for meget tid med at taste data ind på computerne. De har tidligere haft sekretærer til selve tastearbejdet, mens de selv har indtalt data på diktafoner.

Det kan du læse mere om her: It-professor: Region bør seriøst overveje at droppe Sundhedsplatformen

Til DR siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, at det efter hendes mening er ‘dårlig praksis’ at udbetale bonus på denne måde.

“Jeg er ikke i tvivl om, at det denne her direktør har arbejdet hårdt for at få implementeret Sundhedsplatformen, men der er også en masse andre medarbejdere, der har knoklet og stadig knokler for at få Sundhedsplatformen til at fungere tilfredsstillende,” siger hun.

Epic og NNIT bød også ind på opgaven med at levere EPJ-system til Region Syddanmark, der imidlertid tidligt fravalgte systemet.

Det kan du læse mere om her: Region Syddanmark fastslår trods virak og afsløringer: NNIT og Epic endegyldigt ude i milliardudbud

Sundhedsplatformen er ved at blive udrullet på alle hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Systemet erstatter en hel stribe ældre it-systemer, som siden 1980'erne har opereret parallelt med hinanden med forskellige brugergrænseflader, forskellige logins og uensartede funktionaliteter.

Koster 2,8 milliarder kroner

Det nye it-system koster 2,8 milliarder kroner og kommer til at ændre arbejdsgange for 44.000 medarbejdere øst for Storebælt.

Det er ideen, at det nye system skal kunne hjælpe det kliniske personale på hovedstadens og de sjællandske hospitaler med at finde alle relevante sundhedsinformationer om en given patient, selvom en klinisk afdeling aldrig har set patienten før.

Der er eksempelvis indbygget forskellige alarm-funktioner i systemet, har Computerworld tidligere fortalt.

Det betyder, at systemet eksempelvis tjekker en indlagt patients syge-historik og automatisk advarer, hvis patienten eksempelvis i forvejen behandles med et medikamant, som kan have skadelig effekt, hvis den sammenblandes med ny medicin.

Denne funktion skal reducere antallet af de såkaldte 'utilsigtede hændelser,' som de registreres tusindvis af hvert år.

Det nye system indebærer også, at den måde, hvorpå de ansatte i dag journaliserer oplysninger, ændres.

Systemet er allerede i gang på en række sygehuse i andre lande - blandt andre Holland, Spanien, Tyskland, Sverige, Norge og USA.

Læs også:

It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen

Alvorlige anklager om valget af Sundhedsplatformen: Nu blander politikere sig i sagen

Professor: Omstridt offentligt it-system blev valgt på mangelfuldt grundlag

Derfor dumpede Region Syddanmark leverandørerne af hovedstadens Sundhedsplatform: Epic og NNIT's løsning dumpede på alle parametre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere