Artikel top billede

Foto: OUH (Foto: © Hung Tien Vu / Hung Tien Vu)

Region Syddanmark fastslår trods virak og afsløringer: NNIT og Epic endegyldigt ude i milliardudbud

Der bliver ikke nogen chance til for bagmændene på Sundhedsplatformen. Ifølge Region Syddanmark er alle regler i forbindelse med udbuddet overholdt. Epic og NNIT, der er blevet diskvalificeret i syddansk milliardudbud, kommer dermed ikke til at kunne byde på en EPJ-løsning i Region Syddanmark.

På trods af en masse virak om hvorvidt Region Syddanmarks EPJ-udbud til en værdi af en milliard skattekroner ikke er gået ordentligt til, så kommer udbuddet ikke til at gå om. 

Sådan lyder det fra administrerende direktør på Odense Universitets Hospital, Niels Nørgaard Pedersen.

"Region Syddanmark er af den klare overbevisning, at der ikke er begået fejl, idet de grundlæggende udbudsretlige principper er overholdt," skriver han i en mail til Computerworld, der igennem længere tid fulgt sagen tæt.

Du kan få et overblik over forløbet her: Overblik: Ballade i Region Syddanmark i kæmpe EPJ-udbud til en milliard kroner

Dermed bliver det heller ikke til en revanche for holdet bag Sundhedsplatformen bestående af Epic og NNIT, der er blevet valgt i Region Hovedstaden og Region Sjælland men ikke er blevet fundet egnede til at løfte opgaven i Region Syddanmark.

Ærgerlig topchef

At holdet bag Sundhedsplatformen ikke er blevet prækvalificeret har tydeligt ærgret administrerende direktør for NNIT Per Kogut, der efter NNITs exit har været ude med en kritik af, at udbuddet i Region Syddanmark er blevet designet til en særlig leverandør. 

Læs mere om det her: NNIT-boss om milliard-udbud i Region Syddanmark: “Det her udbud er designet til, at en bestemt leverandør skal vinde"

Det kan man dog fra regionens side blankt afvise. 

"Vi kan klart afvise, at udbuddet er skåret til fordel for en bestemt leverandør. Vi har i udbuddet overholdt det udbudsretlige ligebehandlingsprincip og ønsket om konkurrence," skriver Niels Nørgaard Pedersen videre i sin mail til Computerworld og fortsætter: 

"Vi står med tre kvalificerede leverandører, og vi følger vores plan. Region Syddanmark har derfor ingen forventning om, at udbuddet skal gå om."

Læs chefredaktørens mening om sagen her: Computerworld mener: Region Syddanmark er ude på dybt vand i udbudssag til en milliard kroner

Masser af brok

Ønsket fra den danske it-topchef Per Kogut kommer på baggrund af, at der har været en del påstyr om udbuddet. 

Efter Sundhedsplatformens overraskende exit allerede i prækvalifikationen viste aktindsigter Computerworld, hvordan  Region Syddanmark på ulovlig vis dækkede over, hvordan netop Systematic var blevet bedømt. 

Læs mere om det her: Region Syddanmark på kant med loven: Hjælper Systematic med at skjule vigtige dokumenter i milliard-udbud

Regionen og den danske virksohmed Systematic havde overfor offentligheden mørklagt regionens bedømmelse af Systematic, der sammen Cambio og CGI er blevet prækvalificeret til at byde på opgaven. 

Læs mere om det her: Systematic og Region Syddanmark skjuler detaljer om milliard-udbud: Her er papirerne offentligheden ikke må se

Men der er ingenting, der har influeret på det valg, der er blevet foretaget i regionen, da man har skullet prækvalificere leverandører til opgaven. Heller ikke den kedelige mediedækning, der har været omkring implementeringen af Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden.  

"Region Syddanmark har således alene taget saglige og objektive kriterier i betragtning i forbindelse med prækvalifikationen," skriver Niels Nørgaard Petersen.

Han opfordrer NNIT og Epic til at benytte muligheden for at klage, selv om klagefristen er overskredet. 

"Hvis en ansøger mener, at der er begået en fejl, har denne mulighed for at klage over en afgørelse til Klagenævnet for Udbud," skriver han og understreger endnu en gang, at et eventuelt håb om, at udbuddet skal gå om ingen gang har på jorden. 

"Region Syddanmark er af den klare overbevisning, at der ikke er begået fejl, idet de grundlæggende udbudsretlige principper er overholdt. Vi er i en god proces, og da udbudsreglerne er blevet overholdt, anser regionen ikke dette som en mulighed," skriver han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere