(Tekst og foto: Lars Jacobsen)

Mennesker i IT

publiceret: 6. marts 2018 kl. 11.03
Alle taler om, at robotterne kommer. Og ja, det gør de. Men betyder det undergang og massearbejdsløshed? 

Både og. Der er ingen tvivl om, at det vil påvirke virksomhederne. Der kommer til at være afgørende ændringer, når det kommer til forretningsmodeller.

Men når det kommer til arbejdspladser, er jeg optimist. Det er kun omkring otte procent af de virksomheder, som vi har talt med i vores seneste undersøgelse, som mener, at beslutninger foretaget via kunstig intelligens vil afløse mennesker. 

Omkring en tredjedel af virksomhederne mener derimod, at robotterne vil forbedre og supplere vores beslutninger. Det er jeg meget enig i. 

Jeg tror, at robotterne vil frigøre tid, som kan blive brugt til at skabe bedre oplevelser for partnere og kunder. For vi er slet ikke der endnu, hvor vi kan sige, at vi er gode nok til den del. 

Derfor handler det mindst lige så meget om at skabe nye oplevelser, som det handler om at spare penge ved at fjerne arbejdspladser.  

Så selvfølgelig vil robotter og kunstig intelligens lede til store forandringer. Men de forandringer er ikke dårlige nyheder, de er muligheder.

Paul Thompson, lead partner, Deloitte Digital. Fortalt på Deloitte Digital Agenda 2018.
Flere mennesker i ITFlere artikler om Job & Karriere

4 KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM

KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.

Stor outsourcing i Region Hovedstaden kan føre til medarbejderflugt
Amazon renser ud i toppen – nu bliver også de højtlønnede medarbejdere erstattet af robotter
Danske rumfirma tørster efter arbejdskraft: Forbereder verdens første serieproduktion af nanosatellitter
Find dit nye it-ingeniørjob her: Vi har fundet 10 interessante stillinger på it-jobbank, du kan søge nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu