Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Donald Trump siger nej til verdenshistoriens største tech-opkøb: Forbyder Broadcom at købe Qualcomm

USA’s præsident Donald Trump siger nej til det, der ellers har stået til at blive verdenshistoriens største opkøb af et teknologi-selskab.

Den amerikanske præsident Donald Trump blokerede mandag med et pennestrøg for det, der eller har stået til at blive verdenshistoriens største opkøb af et teknologi-selskab.

Trump siger nemlig nej til, at det Singapore-baserede chip-selskab Broadcom kan købe den amerikanske konkurrent Qualcomm.

Broadcom har længe bejlet til Qualcomm og har senest tilbudt gigantiske 117 milliarder dollar for det amerikanske selskab - mere end 700 milliarder kroner.

Qualcomms bestyrelse har sagt nej til at sælge selskabet, hvilket ikke har fået Broadcom til at trække sig, men derimod iværksætte en fjendtlig overtagelse og give aktionærerne et tilbud, som de har svært ved at afslå.

Men nu afslår Donald Trump altså tilbuddet.

Han meddeler, at de to selskaber “omgående og permanent må frafalde det foreslåede opkøb.”

Ifølge Det Hvide Hus er der ‘troværdigt bevis’ på, at Broadcom vil udnytte opkøbet til ‘at iværksætte handlinger, der kan true USA’s nationale sikkerhed.’

Broadcom erklærer sig ikke overraskende stærkt uenig i begrundelsen.

Selskabet “er stærkt uenig i, at det foreslåede opkøb af Qualcomm kan være grundlag for bekymringer over den nationale sikkerhed.”

Broadcom producerer primært chips til bredbånds-udstyr som modemmer, WiFi, switcher og routere, mens Qualcomm producerer chip til blandt andet pc’er og smartphones og har blandt andet investeret voldsomt i udvikling af udstyr til 5G.

De amerikanske myndigheder peger på, at de især er bekymrede over Broadcoms ‘forbindelser til andre udenlandske organisationer.’

Blandt andet er den amerikanske regering bekymret over, at en overtagelse vil betyde, at USA vil sakke bagud i udviklingen af ny teknologi inden for blandt andet 5G, hvor Kina så vil overtage førertrøjen.

Den amerikanske præsident har ifølge amerikansk lov mulighed for at blokere for, at et ikke-amerikansk selskab køber et amerikansk selskab, hvis opkøbet giver grundlag til bekymringer for amerikansk sikkerhed.

Tidligere har Donald Trump blokeret for salget af amerikanske Lattice Semiconductors til kapitalfonden Canyon Bridge Capital Partners med henvisning til kapitalfondens kinesiske forbindelser.

Også den tidligere præsident Barack Obama har anvendt loven - nemlig til at blokere for salget af chip-selskabet Aixtron til et kinesisk selskab.

Læs også: 

Konkurrent byder 721 milliarder kroner for chip-firmaet Qualcomm: Kæmpe-handel kan være på vej

Qualcomm siger nej til et af verdenshistoriens største opkøbs-tilbud: 825 milliarder kroner er alt for lidt

Verdens største teknologi-opkøb under opsejling: Chip-gigant vil købe Qualcomm




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere