Artikel top billede

Efter spionageanklager fra FBI, CIA og NSA mod dansk infrastrukturleverandør: Forsvarets Efterretningstjeneste stoler stadig 100 procent på Huawei

Amerikanske efterretningstjenester advarer mod at bruge produkter fra Huawei, der også leverer TDCs netværk. Center for Cybersikkerhed ser dog ingen problemer i den kinesiske it-gigant.

De amerikanske efterretningstjenester FBI, NSA og CIA advarer alle mod at bruge mobiltelefoner fra Huawei, der mistænkes for at yde indflydelse på vegne af kinesiske myndigheder.

Den kinesiske it-gigant leverer også både udstyr til og drift af TDCs netværk, og i Danmark deler hverken virksomheder eller myndigheder tilsyneladende amerikanernes skepsis.

TDC afviser at stille op til interview om spionageanklagerne mod en af sine største leverandører, men ifølge Center for Cybersikkerhed (CFCS) skal man ikke være bange for at bruge Huawei.

“Center for Cybersikkerhed har i forhold til spionagetruslen ikke noget konkret grundlag til at fraråde smartphones fra bestemte producenter eller lande,” hedder det i en skriftlig kommentar fra CFCS.

Enten ved de amerikanske efterretningstjenester således noget, CFCS ikke ved, eller også er Center for Cybersikkerhed lodret uenig i den amerikanske vurdering.

Tilbage i 2011 advarede Forsvarets Efterretningstjeneste selv mod Huawei, men vendte siden på en tallerken.

Det kan du læse mere om her: Huawei: Fra kinesiske spionfjender til rigtige venner

Den amerikanske teleudbyder Verizon stoppede for nylig med at sælge Huawei-produkter af frygt for spionage, og livet er i det hele taget blevet sværere for udenlandske it-virksomheder på det amerikanske marked.

Myndighederne i USA fik sidste år forbud mod at bruge antivirus-software fra russiske Kaspersky Lab, på grund af mistanke om spionage - Kaspersky har til gengæld sagsøgt den amerikanske stat.

TDCs kontrakt med Huawei løber til 2020.

Læs også: Efterretningstjenester mistænker stor TDC-leverandør for spionage: TDC afviser at stille op til interview

Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på din?

Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere