Artikel top billede

Region indrømmer fejl med Sundhedsplatformen: ”Det er selvfølgelig vores ansvar”

Efter Rigsrevisionens sønderlemmende kritik, erkender Region Hovedstaden nu blankt, at den begik fejl, da Sundhedsplatformen blev implementeret.

Region Hovedstaden erkender, at den står tilbage med ansvaret for de fejl, der blev begået under implementeringen af det stærkt kritiserede it-system Sundhedsplatformen

”Det er selvfølgelig vores ansvar, at vi ikke har sikret god nok uddannelse, og at funktionaliteten flere steder ikke fungerede optimalt, da vi gik på Sundhedsplatformen første gang,” siger regionsdirektør Hjalte Aaberg ifølge en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden.

Region Hovedstadens udmelding kommer i kølvandet på, at Rigsrevisionen onsdag eftermiddag leverede en sønderlemmende kritik af implementeringen af Sundhedsplatformen.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Regionen: Vi undervurderede platformens betydning
Rigsrevisionen kaldte regionens håndtering for både uprofessionel og kritisabel.

Rigsrevisionen kritiserede helt konkret regionen for at have taget platformen i brug uden at have sikret personalet den nødvendige uddannelse, og for ikke at have haft overblik over hvordan den nye platform ville påvirke ”hospitalernes aktivitet”.

”Vi undervurderede helt klart den betydning, som Sundhedsplatformen ville få for især lægernes arbejdsgange, fordi de med Sundhedsplatformen nu også skal varetage nogle administrative opgaver, som de ikke skulle før," lyder det fra Hjalte Aaberg ifølge pressemeddelelsen.

Sundhedsplatformen blev første gang taget i brug på Herlev og Gentofte Hospital i maj 2016, og frem til november 2017 er den blev udrullet på de resterende hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Region Hovedstaden og Region Sjælland har investeret knap 2,8 milliarder kroner i Sundhedsplatformen, hvilket gør det til den hidtil største it-investering i det danske sundhedsvæsen.

Læs også:
Sundhedsplatformen har fået antallet af behandlinger til at falde med 10 procent i Region Sjælland

It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren driftsspecialist til One Stop Moms 2

CODAN Companies ApS

IT Security Manager

Dynamicweb Software A/S

Cloud Infrastructure Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere