Artikel top billede

Region indrømmer fejl med Sundhedsplatformen: ”Det er selvfølgelig vores ansvar”

Efter Rigsrevisionens sønderlemmende kritik, erkender Region Hovedstaden nu blankt, at den begik fejl, da Sundhedsplatformen blev implementeret.

Region Hovedstaden erkender, at den står tilbage med ansvaret for de fejl, der blev begået under implementeringen af det stærkt kritiserede it-system Sundhedsplatformen

”Det er selvfølgelig vores ansvar, at vi ikke har sikret god nok uddannelse, og at funktionaliteten flere steder ikke fungerede optimalt, da vi gik på Sundhedsplatformen første gang,” siger regionsdirektør Hjalte Aaberg ifølge en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden.

Region Hovedstadens udmelding kommer i kølvandet på, at Rigsrevisionen onsdag eftermiddag leverede en sønderlemmende kritik af implementeringen af Sundhedsplatformen.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Regionen: Vi undervurderede platformens betydning
Rigsrevisionen kaldte regionens håndtering for både uprofessionel og kritisabel.

Rigsrevisionen kritiserede helt konkret regionen for at have taget platformen i brug uden at have sikret personalet den nødvendige uddannelse, og for ikke at have haft overblik over hvordan den nye platform ville påvirke ”hospitalernes aktivitet”.

”Vi undervurderede helt klart den betydning, som Sundhedsplatformen ville få for især lægernes arbejdsgange, fordi de med Sundhedsplatformen nu også skal varetage nogle administrative opgaver, som de ikke skulle før," lyder det fra Hjalte Aaberg ifølge pressemeddelelsen.

Sundhedsplatformen blev første gang taget i brug på Herlev og Gentofte Hospital i maj 2016, og frem til november 2017 er den blev udrullet på de resterende hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Region Hovedstaden og Region Sjælland har investeret knap 2,8 milliarder kroner i Sundhedsplatformen, hvilket gør det til den hidtil største it-investering i det danske sundhedsvæsen.

Læs også:
Sundhedsplatformen har fået antallet af behandlinger til at falde med 10 procent i Region Sjælland

It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere