Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Hackere retter sigtekornet mod danske energiselskaber: "Vi har indikationer på, at mange forstadier til et destruktivt angreb finder sted"

Ifølge Forsvarets Efterretningstjeneste og Dansk Energi har russiske ip-adresse angrebet danske energiselskaber. Der er dog endnu ikke klare eksempler på, at dansk tele- eller energiforsyning er blevet lagt ned ved udefrakommende angreb.

Der er flere eksempler på, at danske energiselskaber har været udsat for målrettede cyber-angreb fra russiske ip-adresser.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

”Vi har ikke klare eksempler på, at tele- eller energiforsyning i Danmark er blevet lagt ned af hackerangreb. Men vi har indikationer på, at mange forstadier til et destruktivt angreb finder sted, nemlig rekognoscering, hvor udefrakommende har undersøgt sårbarheden i et netværk,” siger Thomas Lund-Søren, chef for Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste, til Finans.

Jørgen S. Christensen der er forsknings og teknologidirektør i Dansk Energi bekræfter ligeledes over for Finans, at russiske ip-adresser har forsøgt at komme ind i it-systemerne hos danske energiselskaber. Han understreger dog, at angrebene ifølge hans oplysninger er blevet afværget.

Læs også: Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

Det er ikke kun i Danmark, at energisektoren er offer for cyber-angreb. Eksempelvis blev store dele af den ukrainske energiforsyning i december 2015 lammet af et cyberangreb, hvor der blev anvendt russisk malware.

De amerikanske myndigheder har ligeledes advaret om, at Rusland har hacket sig ind i amerikanske energiselskaber og atomkraftværker med henblik på at kunne lukke ned for energiforsyningen, hvis der skulle opstå en konflikt mellem de to lande.

Den danske regering har i den cybersikkerhedsstrategi, der blev offentliggjort tidligere på året, fremhævet energisektoren som en ud af sektorer, der skal have styrket cyber-forsvaret.

Læs også :
Danske energiselskaber skal tvinges til høj it-sikkerhed med ny lov - se lovforslaget her

Elforsyningen bliver ramt af hackere før eller siden, for du vil gerne have smarte løsninger - men er elselselskaberne ordentligt forberedt?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere