Artikel top billede

Hackere retter sigtekornet mod danske energiselskaber: "Vi har indikationer på, at mange forstadier til et destruktivt angreb finder sted"

Ifølge Forsvarets Efterretningstjeneste og Dansk Energi har russiske ip-adresse angrebet danske energiselskaber. Der er dog endnu ikke klare eksempler på, at dansk tele- eller energiforsyning er blevet lagt ned ved udefrakommende angreb.

Der er flere eksempler på, at danske energiselskaber har været udsat for målrettede cyber-angreb fra russiske ip-adresser.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

”Vi har ikke klare eksempler på, at tele- eller energiforsyning i Danmark er blevet lagt ned af hackerangreb. Men vi har indikationer på, at mange forstadier til et destruktivt angreb finder sted, nemlig rekognoscering, hvor udefrakommende har undersøgt sårbarheden i et netværk,” siger Thomas Lund-Søren, chef for Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste, til Finans.

Jørgen S. Christensen der er forsknings og teknologidirektør i Dansk Energi bekræfter ligeledes over for Finans, at russiske ip-adresser har forsøgt at komme ind i it-systemerne hos danske energiselskaber. Han understreger dog, at angrebene ifølge hans oplysninger er blevet afværget.

Læs også: Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

Det er ikke kun i Danmark, at energisektoren er offer for cyber-angreb. Eksempelvis blev store dele af den ukrainske energiforsyning i december 2015 lammet af et cyberangreb, hvor der blev anvendt russisk malware.

De amerikanske myndigheder har ligeledes advaret om, at Rusland har hacket sig ind i amerikanske energiselskaber og atomkraftværker med henblik på at kunne lukke ned for energiforsyningen, hvis der skulle opstå en konflikt mellem de to lande.

Den danske regering har i den cybersikkerhedsstrategi, der blev offentliggjort tidligere på året, fremhævet energisektoren som en ud af sektorer, der skal have styrket cyber-forsvaret.

Læs også :
Danske energiselskaber skal tvinges til høj it-sikkerhed med ny lov - se lovforslaget her

Elforsyningen bliver ramt af hackere før eller siden, for du vil gerne have smarte løsninger - men er elselselskaberne ordentligt forberedt?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere