Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Hackere retter sigtekornet mod danske energiselskaber: "Vi har indikationer på, at mange forstadier til et destruktivt angreb finder sted"

Ifølge Forsvarets Efterretningstjeneste og Dansk Energi har russiske ip-adresse angrebet danske energiselskaber. Der er dog endnu ikke klare eksempler på, at dansk tele- eller energiforsyning er blevet lagt ned ved udefrakommende angreb.

Der er flere eksempler på, at danske energiselskaber har været udsat for målrettede cyber-angreb fra russiske ip-adresser.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

”Vi har ikke klare eksempler på, at tele- eller energiforsyning i Danmark er blevet lagt ned af hackerangreb. Men vi har indikationer på, at mange forstadier til et destruktivt angreb finder sted, nemlig rekognoscering, hvor udefrakommende har undersøgt sårbarheden i et netværk,” siger Thomas Lund-Søren, chef for Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste, til Finans.

Jørgen S. Christensen der er forsknings og teknologidirektør i Dansk Energi bekræfter ligeledes over for Finans, at russiske ip-adresser har forsøgt at komme ind i it-systemerne hos danske energiselskaber. Han understreger dog, at angrebene ifølge hans oplysninger er blevet afværget.

Læs også: Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

Det er ikke kun i Danmark, at energisektoren er offer for cyber-angreb. Eksempelvis blev store dele af den ukrainske energiforsyning i december 2015 lammet af et cyberangreb, hvor der blev anvendt russisk malware.

De amerikanske myndigheder har ligeledes advaret om, at Rusland har hacket sig ind i amerikanske energiselskaber og atomkraftværker med henblik på at kunne lukke ned for energiforsyningen, hvis der skulle opstå en konflikt mellem de to lande.

Den danske regering har i den cybersikkerhedsstrategi, der blev offentliggjort tidligere på året, fremhævet energisektoren som en ud af sektorer, der skal have styrket cyber-forsvaret.

Læs også :
Danske energiselskaber skal tvinges til høj it-sikkerhed med ny lov - se lovforslaget her

Elforsyningen bliver ramt af hackere før eller siden, for du vil gerne have smarte løsninger - men er elselselskaberne ordentligt forberedt?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere