USA advarer: Iran forbereder cyberangreb mod europæisk og amerikansk infrastruktur

Ifølge flere amerikanske embedsmænd forbereder iranske hackere sig på et omfattende angreb på europæisk og amerikansk infrastruktur og flere private virksomheder.

Iranske hackere er tilsyneladende i gang med at forberede et hackerangreb på europæisk og amerikansk infrastruktur og på udvalgte private virksomheder.

Sådan lyder advarslen fra flere ledende amerikanske embedsmænd, ifølge NBC News.

Kilderne ønsker dog at være anonyme over for det amerikanske medie men fortæller, at Iran forbereder en række DDoS-angreb mod elselskaber, vandværker og teknologiselskaber i USA, England, Tyskland og en række andre europæiske lande.

Læs også: Vi tager i den danske energibranche it-sikkerhed alvorligt

Iran afviser alle beskyldninger om at være i gang med at forberede et hackerangreb.

“Iran har ingen intentioner om at indlede nogen form for cyberkrig med USA,” siger en den iranske talsperson Alireza Miryousefi til NBC og fortsætter:

“USA er den mest aggressive nation inden for cyberangreb i hele verden, med gentagende angreb på militære og civile mål i hele verden inklusiv Iran.”

Danske energiselskaber har været under angreb
Det er allerede en strategi, andre har benyttet sig af. Senest blev Ukraine lammet af et cyberangreb, hvor der blev brugt en russisk malware.

Det er heller ikke nyt for Danmark at energiselskaber står for skud fra hackerangreb.

Ifølge Forsvarets efterretsningstjeneste, så har danske energiselskaber været udsat for målrettede hackerangreb fra russiske ip-adresser.

Læs også: Hackere retter sigtekornet mod danske energiselskaber: "Vi har indikationer på, at mange forstadier til et destruktivt angreb finder sted"

DSB's billetsystem var også tidligere på året lagt ned af netop et DDoS-angreb, der gjorde det umuligt at købe billetter i flere timer.

Læs mere her: Sikkerhedsekspert: DSB kunne have undgået at blive lagt ned af simpelt DDoS-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.