Artikel top billede

USA advarer: Iran forbereder cyberangreb mod europæisk og amerikansk infrastruktur

Ifølge flere amerikanske embedsmænd forbereder iranske hackere sig på et omfattende angreb på europæisk og amerikansk infrastruktur og flere private virksomheder.

Iranske hackere er tilsyneladende i gang med at forberede et hackerangreb på europæisk og amerikansk infrastruktur og på udvalgte private virksomheder.

Sådan lyder advarslen fra flere ledende amerikanske embedsmænd, ifølge NBC News.

Kilderne ønsker dog at være anonyme over for det amerikanske medie men fortæller, at Iran forbereder en række DDoS-angreb mod elselskaber, vandværker og teknologiselskaber i USA, England, Tyskland og en række andre europæiske lande.

Læs også: Vi tager i den danske energibranche it-sikkerhed alvorligt

Iran afviser alle beskyldninger om at være i gang med at forberede et hackerangreb.

“Iran har ingen intentioner om at indlede nogen form for cyberkrig med USA,” siger en den iranske talsperson Alireza Miryousefi til NBC og fortsætter:

“USA er den mest aggressive nation inden for cyberangreb i hele verden, med gentagende angreb på militære og civile mål i hele verden inklusiv Iran.”

Danske energiselskaber har været under angreb

Det er allerede en strategi, andre har benyttet sig af. Senest blev Ukraine lammet af et cyberangreb, hvor der blev brugt en russisk malware.

Det er heller ikke nyt for Danmark at energiselskaber står for skud fra hackerangreb.

Ifølge Forsvarets efterretsningstjeneste, så har danske energiselskaber været udsat for målrettede hackerangreb fra russiske ip-adresser.

Læs også: Hackere retter sigtekornet mod danske energiselskaber: "Vi har indikationer på, at mange forstadier til et destruktivt angreb finder sted"

DSB's billetsystem var også tidligere på året lagt ned af netop et DDoS-angreb, der gjorde det umuligt at købe billetter i flere timer.

Læs mere her: Sikkerhedsekspert: DSB kunne have undgået at blive lagt ned af simpelt DDoS-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere