Artikel top billede

USA advarer: Iran forbereder cyberangreb mod europæisk og amerikansk infrastruktur

Ifølge flere amerikanske embedsmænd forbereder iranske hackere sig på et omfattende angreb på europæisk og amerikansk infrastruktur og flere private virksomheder.

Iranske hackere er tilsyneladende i gang med at forberede et hackerangreb på europæisk og amerikansk infrastruktur og på udvalgte private virksomheder.

Sådan lyder advarslen fra flere ledende amerikanske embedsmænd, ifølge NBC News.

Kilderne ønsker dog at være anonyme over for det amerikanske medie men fortæller, at Iran forbereder en række DDoS-angreb mod elselskaber, vandværker og teknologiselskaber i USA, England, Tyskland og en række andre europæiske lande.

Læs også: Vi tager i den danske energibranche it-sikkerhed alvorligt

Iran afviser alle beskyldninger om at være i gang med at forberede et hackerangreb.

“Iran har ingen intentioner om at indlede nogen form for cyberkrig med USA,” siger en den iranske talsperson Alireza Miryousefi til NBC og fortsætter:

“USA er den mest aggressive nation inden for cyberangreb i hele verden, med gentagende angreb på militære og civile mål i hele verden inklusiv Iran.”

Danske energiselskaber har været under angreb

Det er allerede en strategi, andre har benyttet sig af. Senest blev Ukraine lammet af et cyberangreb, hvor der blev brugt en russisk malware.

Det er heller ikke nyt for Danmark at energiselskaber står for skud fra hackerangreb.

Ifølge Forsvarets efterretsningstjeneste, så har danske energiselskaber været udsat for målrettede hackerangreb fra russiske ip-adresser.

Læs også: Hackere retter sigtekornet mod danske energiselskaber: "Vi har indikationer på, at mange forstadier til et destruktivt angreb finder sted"

DSB's billetsystem var også tidligere på året lagt ned af netop et DDoS-angreb, der gjorde det umuligt at købe billetter i flere timer.

Læs mere her: Sikkerhedsekspert: DSB kunne have undgået at blive lagt ned af simpelt DDoS-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere