Artikel top billede

USA advarer: Iran forbereder cyberangreb mod europæisk og amerikansk infrastruktur

Ifølge flere amerikanske embedsmænd forbereder iranske hackere sig på et omfattende angreb på europæisk og amerikansk infrastruktur og flere private virksomheder.

Iranske hackere er tilsyneladende i gang med at forberede et hackerangreb på europæisk og amerikansk infrastruktur og på udvalgte private virksomheder.

Sådan lyder advarslen fra flere ledende amerikanske embedsmænd, ifølge NBC News.

Kilderne ønsker dog at være anonyme over for det amerikanske medie men fortæller, at Iran forbereder en række DDoS-angreb mod elselskaber, vandværker og teknologiselskaber i USA, England, Tyskland og en række andre europæiske lande.

Læs også: Vi tager i den danske energibranche it-sikkerhed alvorligt

Iran afviser alle beskyldninger om at være i gang med at forberede et hackerangreb.

“Iran har ingen intentioner om at indlede nogen form for cyberkrig med USA,” siger en den iranske talsperson Alireza Miryousefi til NBC og fortsætter:

“USA er den mest aggressive nation inden for cyberangreb i hele verden, med gentagende angreb på militære og civile mål i hele verden inklusiv Iran.”

Danske energiselskaber har været under angreb

Det er allerede en strategi, andre har benyttet sig af. Senest blev Ukraine lammet af et cyberangreb, hvor der blev brugt en russisk malware.

Det er heller ikke nyt for Danmark at energiselskaber står for skud fra hackerangreb.

Ifølge Forsvarets efterretsningstjeneste, så har danske energiselskaber været udsat for målrettede hackerangreb fra russiske ip-adresser.

Læs også: Hackere retter sigtekornet mod danske energiselskaber: "Vi har indikationer på, at mange forstadier til et destruktivt angreb finder sted"

DSB's billetsystem var også tidligere på året lagt ned af netop et DDoS-angreb, der gjorde det umuligt at købe billetter i flere timer.

Læs mere her: Sikkerhedsekspert: DSB kunne have undgået at blive lagt ned af simpelt DDoS-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere