Artikel top billede

Facebook vil lege bytte bytte købmand med banker: Vil bytte sig til kunders bankdata for adgang til Messenger

Facebook vil have fat i bankkundernes finansielle informationer. Til gengæld vil det sociale medie stille sin Messenger-tjeneste til rådighed som support-funktion for verdens største banker.

Facebook er kommet med et opsigtsvækkende forslag til en række af verdens største banker.

Det sociale medie tilbyder bankerne adgang til Facebooks beskedtjeneste, Messenger, mod, at Facebook får adgang til bankkundernes finansielle informationer.

Det skriver The Wall Street Journal.

Facebook oplyser, at selskabet på nuværende tidspunkt er i dialog med PayPal, Citibank og American Express om en løsning, der kobler kundernes bankkonti sammen med Facebooks Messenger-app, så kunderne kan få kundeservice gennem beskedtjenesten.

Læs også: Nordeas netbank ramt af nedbrud på lønningsdag
Tanken er, support-funktionen skal spare ventetid for kunderne ved, at de betjenes over Messenger i stedet for at skulle hænge i telefonrøret med en ventetone, som det er tilfældet hos de fleste banker i dag.

Ifølge mediet er de informationer, som Facebook har bedt om at få adgang til kreditkortoplysninger samt informationer om kundernes indeståender på de forskellige konti.

Læs også: Kina smider Facebook ud af landet efter én dag

Facebook lover at beskytte persondata

Facebook oplyser til mediet, at det sociale medie vil kunne se finansiel information for de kunder, der vælger at overgå til løsningen, men informationer vil hverken blive brugt til annoncering eller noget andet.

"Vi bruger ikke information til andet end, at det gør det muligt at tilbyde en bedre kundeservice. At beskytte persondata er en vigtig del af disse partnerskaber," lyder det i en meddelelse fra Facebook.

The Wall Street Journal fortæller desuden, at Facebook også har været i kontakt med JPMorgan Chase, Wells Fargo & Co, Citigroup Inc og U.S. Bancorp med henblik på et etablere et samarbejde over Messenger i løbet af det seneste år.

Læs også: Facebook skruer op for tilstedeværelsen i Kina: Planlægger innovationshub
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere