Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Facebook vil lege bytte bytte købmand med banker: Vil bytte sig til kunders bankdata for adgang til Messenger

Facebook vil have fat i bankkundernes finansielle informationer. Til gengæld vil det sociale medie stille sin Messenger-tjeneste til rådighed som support-funktion for verdens største banker.

Facebook er kommet med et opsigtsvækkende forslag til en række af verdens største banker.

Det sociale medie tilbyder bankerne adgang til Facebooks beskedtjeneste, Messenger, mod, at Facebook får adgang til bankkundernes finansielle informationer.

Det skriver The Wall Street Journal.

Facebook oplyser, at selskabet på nuværende tidspunkt er i dialog med PayPal, Citibank og American Express om en løsning, der kobler kundernes bankkonti sammen med Facebooks Messenger-app, så kunderne kan få kundeservice gennem beskedtjenesten.

Læs også: Nordeas netbank ramt af nedbrud på lønningsdag
Tanken er, support-funktionen skal spare ventetid for kunderne ved, at de betjenes over Messenger i stedet for at skulle hænge i telefonrøret med en ventetone, som det er tilfældet hos de fleste banker i dag.

Ifølge mediet er de informationer, som Facebook har bedt om at få adgang til kreditkortoplysninger samt informationer om kundernes indeståender på de forskellige konti.

Læs også: Kina smider Facebook ud af landet efter én dag

Facebook lover at beskytte persondata

Facebook oplyser til mediet, at det sociale medie vil kunne se finansiel information for de kunder, der vælger at overgå til løsningen, men informationer vil hverken blive brugt til annoncering eller noget andet.

"Vi bruger ikke information til andet end, at det gør det muligt at tilbyde en bedre kundeservice. At beskytte persondata er en vigtig del af disse partnerskaber," lyder det i en meddelelse fra Facebook.

The Wall Street Journal fortæller desuden, at Facebook også har været i kontakt med JPMorgan Chase, Wells Fargo & Co, Citigroup Inc og U.S. Bancorp med henblik på et etablere et samarbejde over Messenger i løbet af det seneste år.

Læs også: Facebook skruer op for tilstedeværelsen i Kina: Planlægger innovationshub
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere