Artikel top billede

Sundhedsminister undsiger regioners udmelding om Sundhedsplatformen: "Det er helt faktuelt forkert"

Ellen Trane Nørby kalder det "helt faktuelt forkert," når Region Hovedstaden og Region Sjælland melder ud, at forsinkelsen af en opdatering til Sundhedsplatformen, skyldes, at staten har har udskudt implementeringen af Landspatientregisteret. Det er regionerne selv, der har bedt om udskydelse, ifølge ministeren.

"Det undrer mig meget, at Region Sjælland og Region Hovedstaden har meldt ud, at opdateringen af Sundhedsplatformen er forsinket, fordi indfasningen af Landspatientregisteret er forsinket. Det er helt faktuelt forkert. Vi, i staten, er klar til at gå i luften med LPR3 til planlagt tid og har hele tiden været det."

Så bastant er udmeldingen fra sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til Dagens Medicin.

Dermed undsiger sundhedsministeren Heino Knudsen og Sophie Hæstrop Andersen, der er regionrådsformand hos henholdsvis Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Læs også: Danmark har tradition for kuldsejlede it-projekter i det offentlige: I hvilke andre brancher accepterer man en vare med 1.000 fejl?

Regioner bad selv om udsættelse

Onsdag meldte de to regioner ud, at en planlagt opdatering af det omstridte it-system Sundhedsplatformen, er blevet udskudt med tre måneder til februar 2019, fordi Sundheds- og Ældreministeriet sammen Danske Regioner, har besluttet, at Landspatientregistret, LPR3, ligeledes skal udskydes.

Den historie kan du læse her: Regioner udskyder opdatering af Sundhedsplatformen

Ellen Trane Nørby understreger, at det var Danske Regioner, der bad ministeriet om udsættelse af LPR3 i starten af sommeren med en begrundelse om, at Sundhedsplatformen ville blive lettere at opdatere. Derfor undrer hun sig over, at de to regioner nu giver staten skylden for udsættelsen.

Ministeren oplyser til Dagens Medicin, at hun nu vil tage fat i Danske Regioner for at få klarhed over, om regionerne rent faktisk er klar til at gå luften med LPR3 til november, som oprindeligt var planlagt.

Læs også: Sundhedspersonalet i Region Hovedstaden var ikke klar til Sundhedsplatformen: Tre ud fire modtog utilstrækkelig undervisning