Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Regioner udskyder opdatering af Sundhedsplatformen

En planlagt opdatering af Sundhedsplatformen er blevet forsinket med tre måneder. Opgraderingen bliver først gennemført til februar næste år.

Region Hovedstaden og Region Sjælland har besluttet at udskyde en planlagt opdatering af Sundhedsplatformen til februar 2019.

Det betyder, at de planlagte forbedringer af det omstridte it-system kommer tre måneder senere end først planlagt.

Udskydelsen skyldes, at Sundheds- og Ældreministeriet og Danske Regioner i løbet af sommerferien har besluttet, at Landspatientregistret, LPR3, skal udskydes til 2019.

Det får den direkte konsekvens for Region Hovedstaden og Region Sjælland, at opdateringen af Sundhedsplatformen derfor også udskydes.

"Det er rigtig ærgerligt, at de lovede forbedringer for personalet ude på hospitalerne nu bliver forsinket. Konsekvensen af udskydelsen af LPR3 er, at forbedringerne til Sundhedsplatformen desværre også må udskydes. Men andre forbedringer kan gennemføres og endda fremrykkes. Jeg tager derfor til efterretning, at administrationens undersøgelse af de forskellige scenarier har ført frem til en anbefaling af en samlet igangsætning i starten af februar," lyder det fra regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen, i en pressemeddelelse.

Læs også: Danmark har tradition for kuldsejlede it-projekter i det offentlige: I hvilke andre brancher accepterer man en vare med 1.000 fejl?

At haste opdateringen igennem vil ødelægge undervisningen

Regionerne understreger, at der fortsat bliver udført småjusteringer og forbedringer af it-systemet i perioden frem til februar næste år.

Man kigger eksempelvis på om en række forbedringsforslag på medicinområdet kan laves uafhængigtgt af opgraderingen af Sundhedsplatformen.

Det er tidligere kommet frem, at tre ud af fire medarbejdere blandt sundhedspersonalet i Region Hovedstaden ikke har følt sig tilstrækkeligt klædt på til at arbejde med Sundhedsplatformen.

Det kan du læse mere om her: Sundhedspersonalet i Region Hovedstaden var ikke klar til Sundhedsplatformen: Tre ud fire modtog utilstrækkelig undervisning

Hvis den nye opdatering skulle hastes igennem, er det ikke sikkert, at uddanelsesforløbet i systemet ville afspejle de endelige funktionaliteter, lyder det fra Sophie Hæstrop Andersen, der er regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

"Vores medarbejdere skal ikke undervises i et ufærdigt system, og der skal være tid til at teste systemet ordentligt igennem, inden det kommer ud på hospitalerne. Utilstrækkelige tests ville betyde, at hospitaler og sygehuse formentlig ville skulle ibrugtage opgraderinger, som ikke ville være fuldt funktionsdygtige. Det ville give en markant risiko for, at der skulle anvendes længere tid til arbejdet med Sundhedsplatformen som en del af patientforløbene og derfor medføre en udfordring for den samlede patientbehandling. Jeg foretrækker derfor at vælge det, der er mest patientsikkert, og som giver størst sikkerhed for et skifte uden større fejl og mangler," siger Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse.

Platform under massiv kritik

Sundhedsplatformen har været stærkt kritiseret.

It-systemet har alene kostet Region Sjælland 700 millioner kroner, og senest har regionen meldt ud, at den først forventer, at it-systemet fungerer efter hensigten om et års tid.

Det kan du læse mere om her: Sundhedsplatformen kostede Region Sjælland 700 millioner: Nu indrømmer regionen at platformen ikke fungerer

Computerworld har for nyligt talt med en af de daglige brugere af EPJ-systemet.

Det kan du læse mere om her: Flemming er superbruger af Sundhedsplatformen: “Jeg har aldrig følt mig ‘super’ - jeg har mere været psykolog for mine kolleger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere