Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Regioner udskyder opdatering af Sundhedsplatformen

En planlagt opdatering af Sundhedsplatformen er blevet forsinket med tre måneder. Opgraderingen bliver først gennemført til februar næste år.

Region Hovedstaden og Region Sjælland har besluttet at udskyde en planlagt opdatering af Sundhedsplatformen til februar 2019.

Det betyder, at de planlagte forbedringer af det omstridte it-system kommer tre måneder senere end først planlagt.

Udskydelsen skyldes, at Sundheds- og Ældreministeriet og Danske Regioner i løbet af sommerferien har besluttet, at Landspatientregistret, LPR3, skal udskydes til 2019.

Det får den direkte konsekvens for Region Hovedstaden og Region Sjælland, at opdateringen af Sundhedsplatformen derfor også udskydes.

"Det er rigtig ærgerligt, at de lovede forbedringer for personalet ude på hospitalerne nu bliver forsinket. Konsekvensen af udskydelsen af LPR3 er, at forbedringerne til Sundhedsplatformen desværre også må udskydes. Men andre forbedringer kan gennemføres og endda fremrykkes. Jeg tager derfor til efterretning, at administrationens undersøgelse af de forskellige scenarier har ført frem til en anbefaling af en samlet igangsætning i starten af februar," lyder det fra regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen, i en pressemeddelelse.

Læs også: Danmark har tradition for kuldsejlede it-projekter i det offentlige: I hvilke andre brancher accepterer man en vare med 1.000 fejl?

At haste opdateringen igennem vil ødelægge undervisningen

Regionerne understreger, at der fortsat bliver udført småjusteringer og forbedringer af it-systemet i perioden frem til februar næste år.

Man kigger eksempelvis på om en række forbedringsforslag på medicinområdet kan laves uafhængigtgt af opgraderingen af Sundhedsplatformen.

Det er tidligere kommet frem, at tre ud af fire medarbejdere blandt sundhedspersonalet i Region Hovedstaden ikke har følt sig tilstrækkeligt klædt på til at arbejde med Sundhedsplatformen.

Det kan du læse mere om her: Sundhedspersonalet i Region Hovedstaden var ikke klar til Sundhedsplatformen: Tre ud fire modtog utilstrækkelig undervisning

Hvis den nye opdatering skulle hastes igennem, er det ikke sikkert, at uddanelsesforløbet i systemet ville afspejle de endelige funktionaliteter, lyder det fra Sophie Hæstrop Andersen, der er regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

"Vores medarbejdere skal ikke undervises i et ufærdigt system, og der skal være tid til at teste systemet ordentligt igennem, inden det kommer ud på hospitalerne. Utilstrækkelige tests ville betyde, at hospitaler og sygehuse formentlig ville skulle ibrugtage opgraderinger, som ikke ville være fuldt funktionsdygtige. Det ville give en markant risiko for, at der skulle anvendes længere tid til arbejdet med Sundhedsplatformen som en del af patientforløbene og derfor medføre en udfordring for den samlede patientbehandling. Jeg foretrækker derfor at vælge det, der er mest patientsikkert, og som giver størst sikkerhed for et skifte uden større fejl og mangler," siger Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse.

Platform under massiv kritik

Sundhedsplatformen har været stærkt kritiseret.

It-systemet har alene kostet Region Sjælland 700 millioner kroner, og senest har regionen meldt ud, at den først forventer, at it-systemet fungerer efter hensigten om et års tid.

Det kan du læse mere om her: Sundhedsplatformen kostede Region Sjælland 700 millioner: Nu indrømmer regionen at platformen ikke fungerer

Computerworld har for nyligt talt med en af de daglige brugere af EPJ-systemet.

Det kan du læse mere om her: Flemming er superbruger af Sundhedsplatformen: “Jeg har aldrig følt mig ‘super’ - jeg har mere været psykolog for mine kolleger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.