Artikel top billede

Ny sårbarhed fundet i Intel-processor vækker bekymring - den minder om Spectre og Meltdown

Sikkerhedsforskere har fundet endnu en alvorlig sikkerhedsbrist hos den amerikanske chip-gigant Intel. Den nyopdagede sårbarhed sammenlignes med Meltdown og Spectre.

En gruppe sikkerhedsforskere har opdaget en ny sårbarhed hos den amerikanske chip-gigant Intels processor.

Den utilsigtede indgang for hackere og malware er blevet døbt Foreshadow og har flere ligheder med Meltdown og Spectre.

Foreshadow giver nemlig mulighed for at hackere eller malware kan få adgang til informationer, der ligger på computeren som filer, passwords, billeder og krypteringsnøgler.

Læs også: Forskerhold advarer: Samsung-smartphones kan angribes via Meltdown-sikkerhedsbristen

Foreshadow blev opdaget af sikkerhedsforskere fra en række universiteter i Belgien, USA og Israel, der fortalte Intel om Foreshadow tilbage i januar.

Det skete for at give chipproducenten mulighed for at komme med de nødvendige sikkerhedsopdateringer.

Kan stjæle passwords og krypteringsnøgler

Sikkerhedsbristen giver mulighed for at ramme ny teknologi, der oprindeligt er designet til at beskytte udvalgt kode og brugerdata fra at blive ændret.

Men Foreshadow giver altså hackere og ondsindet software adgang til de data, der blandt andet kan indeholde passwords og krypteringsnøgler.

Læs også: Nu lukker Microsoft omsider for Spectre/Meltdown i Windows 7 - samt en hel stribe Intel-chip

Foreshadow misbruger de såkaldte SGX enklaver, der ellers adskiller vigtig information fra andet software som derfor ellers gør SGX enklaverne immune overfor Meltdown og Spectre.

Det forklarer forskergruppen bag fundet på deres egen hjemmeside.

Problemerne med Meltdown, Spectre og nu også Foreshadow er dog, at det er hardwarefejl og dermed er der ikke noget garanteret quick-fix ved en ny sikkerhedsopdatering.

Ifølge Intel er Foreshadow ikke blevet udnyttet af nogle cyberkriminelle på nuværende tidspunkt, og selskabet er i gang med at udgive sikkerhedspatches mod Foreshadow. Du kan følge status på patchesne her.

The Technologi reviewskriver også, at flere sikkerhedseksperter fastslår at det er svært at udnytte sårbarhederne i Meltdown, Spectre og Foreshaow, og derfor skal vi heller ikke regne med at blive overfaldet af angreb gennem de tre sårbarheder.

Du kan se den fulde liste over det sårbare hardware på Intels hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere