Artikel top billede

Ny sårbarhed fundet i Intel-processor vækker bekymring - den minder om Spectre og Meltdown

Sikkerhedsforskere har fundet endnu en alvorlig sikkerhedsbrist hos den amerikanske chip-gigant Intel. Den nyopdagede sårbarhed sammenlignes med Meltdown og Spectre.

En gruppe sikkerhedsforskere har opdaget en ny sårbarhed hos den amerikanske chip-gigant Intels processor.

Den utilsigtede indgang for hackere og malware er blevet døbt Foreshadow og har flere ligheder med Meltdown og Spectre.

Foreshadow giver nemlig mulighed for at hackere eller malware kan få adgang til informationer, der ligger på computeren som filer, passwords, billeder og krypteringsnøgler.

Læs også: Forskerhold advarer: Samsung-smartphones kan angribes via Meltdown-sikkerhedsbristen

Foreshadow blev opdaget af sikkerhedsforskere fra en række universiteter i Belgien, USA og Israel, der fortalte Intel om Foreshadow tilbage i januar.

Det skete for at give chipproducenten mulighed for at komme med de nødvendige sikkerhedsopdateringer.

Kan stjæle passwords og krypteringsnøgler

Sikkerhedsbristen giver mulighed for at ramme ny teknologi, der oprindeligt er designet til at beskytte udvalgt kode og brugerdata fra at blive ændret.

Men Foreshadow giver altså hackere og ondsindet software adgang til de data, der blandt andet kan indeholde passwords og krypteringsnøgler.

Læs også: Nu lukker Microsoft omsider for Spectre/Meltdown i Windows 7 - samt en hel stribe Intel-chip

Foreshadow misbruger de såkaldte SGX enklaver, der ellers adskiller vigtig information fra andet software som derfor ellers gør SGX enklaverne immune overfor Meltdown og Spectre.

Det forklarer forskergruppen bag fundet på deres egen hjemmeside.

Problemerne med Meltdown, Spectre og nu også Foreshadow er dog, at det er hardwarefejl og dermed er der ikke noget garanteret quick-fix ved en ny sikkerhedsopdatering.

Ifølge Intel er Foreshadow ikke blevet udnyttet af nogle cyberkriminelle på nuværende tidspunkt, og selskabet er i gang med at udgive sikkerhedspatches mod Foreshadow. Du kan følge status på patchesne her.

The Technologi reviewskriver også, at flere sikkerhedseksperter fastslår at det er svært at udnytte sårbarhederne i Meltdown, Spectre og Foreshaow, og derfor skal vi heller ikke regne med at blive overfaldet af angreb gennem de tre sårbarheder.

Du kan se den fulde liste over det sårbare hardware på Intels hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere