Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Norsk skoleelev afslører læk af 35.000 elever og lærers personoplysninger

Bergen-kommune i Norge har fået afsløret et sikkerhedshul i kommunens it-system, der betyder at 35.000 elever og lærers persondata har ligget frit tilgængeligt.

En elev på en skole i Bergen opdageden en sikkerhedsbrist, der afslørerede persondata på 35.000 elever og lærer på skolen.

Eleven advarede allerede kommunen om bristen tidligere på året, men det fik ikke de ansvarlige til reagere.

Det skriver NRK.

“Det ser ud til at en skoleelev i Bergen har fundet et sikkerhedshul i kommunens persondatasystem og varslet kommunen om det. Da hans advarsel ikke blev behandlet valgte han at logge sig på systemet som administrator for at sende et signal," siger Frode Karlsen, politiinspektør i politidistrikt Vest i Norge til NRK.

Eleven fortalte ifølge NRK Bergen Kommune om sikkerhedshullet for et halvt år siden, men der blev der ikke taget hånd om problemet, og derfor valgte eleven at bevise omfanget af sikkerhedshullet.

“Burde være fulgt op på”

Ifølge den norkse politiinspektør er der ikke grund til at frygte, at de kompromitterede persondata er blevet misbrugt af cyberkriminelle.

“Der burde nok være fulgt op på dette for længst, havde de gjort det, havde vi ikke været i denne situation, siger politiinspektøren til NRK.

Sagen er blevet meldt til polititet, men eleven er under den kriminellelavalder og er ikke blevet sigtet af politiet.

Hos Bergen kommune blev komunaldirektøren først opmærksom på sagen efter, at NRK henvendte sig med oplysninger, men hun roser eleven.

“Først og fremmest vil jeg gerne rose eleven for at han fortalte om det. På trods af at hans metode ikke er specielt konstrukiv, anerkender jeg, at han giver os besked,” siger kommunaldirektøren til NRK.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.