Artikel top billede

Norsk skoleelev afslører læk af 35.000 elever og lærers personoplysninger

Bergen-kommune i Norge har fået afsløret et sikkerhedshul i kommunens it-system, der betyder at 35.000 elever og lærers persondata har ligget frit tilgængeligt.

En elev på en skole i Bergen opdageden en sikkerhedsbrist, der afslørerede persondata på 35.000 elever og lærer på skolen.

Eleven advarede allerede kommunen om bristen tidligere på året, men det fik ikke de ansvarlige til reagere.

Det skriver NRK.

“Det ser ud til at en skoleelev i Bergen har fundet et sikkerhedshul i kommunens persondatasystem og varslet kommunen om det. Da hans advarsel ikke blev behandlet valgte han at logge sig på systemet som administrator for at sende et signal," siger Frode Karlsen, politiinspektør i politidistrikt Vest i Norge til NRK.

Eleven fortalte ifølge NRK Bergen Kommune om sikkerhedshullet for et halvt år siden, men der blev der ikke taget hånd om problemet, og derfor valgte eleven at bevise omfanget af sikkerhedshullet.

“Burde være fulgt op på”

Ifølge den norkse politiinspektør er der ikke grund til at frygte, at de kompromitterede persondata er blevet misbrugt af cyberkriminelle.

“Der burde nok være fulgt op på dette for længst, havde de gjort det, havde vi ikke været i denne situation, siger politiinspektøren til NRK.

Sagen er blevet meldt til polititet, men eleven er under den kriminellelavalder og er ikke blevet sigtet af politiet.

Hos Bergen kommune blev komunaldirektøren først opmærksom på sagen efter, at NRK henvendte sig med oplysninger, men hun roser eleven.

“Først og fremmest vil jeg gerne rose eleven for at han fortalte om det. På trods af at hans metode ikke er specielt konstrukiv, anerkender jeg, at han giver os besked,” siger kommunaldirektøren til NRK.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere