Artikel top billede

Her er Gigabytes bud på et Nvidia Geforce RTX 2080 Ti grafikkort (Foto: Videocardz.com)

Nvidia på vej med vilde RTX 2080-grafikkort. Her er deres nøgletal.

Grafikspecialisterne fra Nvidia er på nippet til at introducere deres ultimative grafikkort til gamerne: Geforce RTX 2080 samt RTX 2080 Ti.

Står rygterne til troende, er der ikke lang tid til, at Nvidia løfter sløret for næste generation af deres top-grafikkort til gamere.

Ifølge lækkede oplysninger fra Videocardz vil Nvidia introducere en ny Turing arkitektur i det der bliver døbt RTX 2080 samt topmodellen RTX 2080 Ti.

Med sin nye processor vil RTX 2080 Ti råde over 4.352 CUDA-kerner, 21 procent flere end i det regerende GTX 1080 Ti kort fra Nvidia. Det er en anelse mindre end i selskabets nyligt annoncerede professionelle kort, Quadro RTX 8000.

Se også: Nvidias nyeste grafikkort er et bæst til 65.000 kroner, som kan noget helt unikt

Det akkompagneres af den 11GB VRAM baseret på den nyere GDDR6 teknologi, som igennem en 352-bit forbindelse sikrer en hukommelses båndbredde på 616 GB/s, 27 procent højere end i 1080 Ti.

Topgrafikkortet bliver ledsaget af den mindre og givetvis billigere RTX 1080 som må nøjes med 2.944 CUDA-kerner – væsentligt færre end i GTX 1080 Ti – hvilket indikerer, at det vil få svært ved at matche forrige generations topmodel.

Den ledsages samtidig af lidt mindre RAM, 8GB GDDR6, som er sluttet til chippen igennem en 256-bit forbindelse.

Læs alt om de nye kort her: Nvidia løfter sløret for dyr efterårskollektion: Her er selskabets nye RTX 2080 supergrafikkort

Hvor højt Nvidias nye serie vil yde, kommer nu an på, hvor effektiv den nye Turing arkitektur er i test samt, hvilke frekvenser de nye grafikkomponenter vil snurre ved.

Der foreligger i øjeblikket ingen oplysninger om eventuelle priser på de nye kort. Disse vil sandsynligvis komme, når Nvidia forventes at fremvise den nye generation af grafikkort ved ugens Gamescom-spilmesse.

Se også: Intel løfter sløret: Giver smugkig på selskabets første grafikkort i 20 år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere