Artikel top billede

Teleankenævnet undsiger igen roaming-reglerne: Danske mobilselskaber må godt hæve abonnementsprisen

Selvom de nye EU-roaming regler ikke må føre til prisstigninger hos de europæiske mobilselskaber, slår en ny dom fra Teleankenævnet fast, at de danske mobilselskaber selv bestemmer abonnementsvilkårene.

Selvom EU har slået fast, at de nye regler for fri roaming i EU ikke må give de europæiske teleselskaber anledning til at hæve priserne og tage ekstra betaling for roaming i EU, slår det danske Teleankenævn endnu en gang fast, at det er i orden, når de danske selskaber hæver prisen på mobilabonnementerne.

Det sker i en ny dom.

Her har en CCB-Mobil-kunde klaget over, at han 8. maj 2017 blev varslet om, hans mobilabonnement som indeholdt 12 timers tale og 12 GB data blev ændret til et abonnement 15 timers tale og 15 GB data, heraf 4 GB i EU.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

Til gengæld blev prisen også løftet med 20 kroner om måneden.

Det strider, ifølge kunden, direkte imod de regler, hvor EU har slået fast, at mobilselskaberne ikke må tage ekstra betaling for roaming i EU.

Læs også: På trods af fri roaming i EU: Næsten hver tredje dansker slår dataroaming fra i Europa

Alligvel har Telenor, som står bag CBB Mobil, vundet sagen, da det vurderes, at mobilselskaberne er i sin gode ret til at ændre priser og vilkår i mobilabonnementerne, og Energistyrelsen ikke kan vurdere om prisstigningerne er foretaget som en direkte konsekvense af de nye EU-regler.

"Det er dog på det foreliggende grundlag vanskeligt for Energistyrelsen at foretage en nærmere vurdering af, hvorvidt pristillægget på 20 kr. er et tillæg for roaming, og dermed i strid med de nye roaming-regler. Baggrunden er, at teleselskaberne selv bestemmer, hvordan
de ønsker at sammensætte deres abonnementer, herunder om de vil tilbyde roaming, og hvilken pris abonnementet skal have. Således er det Energistyrelsens vurdering, at det som udgangspunkt er tilladt for udbydere generelt at hæve prisen på deres abonnementer,
uanset de nye roaming-regler," står der i dommen.

Læs også: Din data-roaming afslører, hvor du holder ferie: Se listen over de lande, danskerne har roamet mest i denne sommer

Anden sag af sin slags

Dermed holder Teleankenævnet fast i sin vurdering fra en lignende sag i foråret.

Her klagede en TDC-kunde over at være blevet varslet prisstigninger på 10 og 20 kroner om måneden for sine mobilabonnementer 1. maj 2017, men her slog Teleankenævnet fast, at det var helt i orden.

"Det er ankenævnets opfattelse, at varslingen bortset fra kravet om, at det skulle ske med en frist på mindst 30 dage, overholder kravene, der fremgår af ovennævnte bestemmelse. Da indklagede imidlertid har krediteret klagers abonnementsbetaling for juni måned 2017, finder nævnet, at indklagede har været berettiget til at gennemføre de varslede vilkårsændringer over for klager. Klager gives af ovennævnte grunde ikke medhold i klagen," lød det dengang fra Teleankenævnet.

Det kan du læse mere om her: Teleankenævnet undsiger EU-Kommissionen: Det er helt i orden, at EU-roaming giver danskerne højere mobilregninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere