Artikel top billede

Region Sjælland pumper millioner ind i det udskældte Sundhedsplatformen: Vi 'sætter alle sejl'

Region Sjælland vil bruge op millioner af kroner på at gøre den udskældte Sundhedsplatformen mere brugervenlig. Vi ‘sætter alle sejl,’ lyder det fra regionen.

Et flertal af regionsrådet i Region Sjælland har besluttet at hæve budgetterne til det udskældte EPJ-system Sundhedsplatformen, der både i Region Hovedstaden og Region Sjælland er blevet kritiseret voldsomt af brugerne på sygehusene.

Partierne er blevet enige om at ‘sætte alle sejl for at gøre Sundhedsplatformen nemmere bruge for lægerne, sygeplejeskerne og lægesekretærerne på sygehusene,” lyder det fra regionen.

Konkret har politikerne i rådet besluttet at afsætte mellem fem og 10 millioner kroner til at gøre det udskældte system mere brugervenligt.

Pengene skal bruges på hjælp til finindstilling af Sundhedplatformen, så systemet bedre tilpasses lokale forhold og arbejdsgange på regionens sygehuse.

Ligeledes vil regionen sætte hurtigere ind med hjælp og fejlrettelser på “de afdelinger og specialer, hvor sygehusene selv vurderer, at der er de største udfordringer,” hedder det.

Regionen peger på, at det oprindeligt var planen, at sygehusene selv skulle finde 3,5 millioner kroner til arbejdet med Sundhedsplatformen. Men dette krav er nu droppet.

“Vi skruer op for hjælpen til personalets daglige arbejde med Sundhedsplatformen og går bort fra den gamle aftale om at prioritere 3,5 millioner kroner fra sygehusenes egne budgetter. Jeg synes, vi er landet på en god aftale, der vil give forbedringer for vores medarbejdere, for sygehusene og for borgerne,” lyder det fra Tina Boel, udvalgsformand for styregruppen for Sundhedsplatformen i Region Sjælland.

Også Region Hovedstaden har fornylig afsat ekstra millioner til personalets arbejde med Sundhedsplatformen.

Her besluttede regionsrådet i september at anvende 22 milliioner kroner på individuel opsætning af systemet til flere tusinder læger.

Det kan du læse mere om her: Region Hovedstaden afsætter 22 millioner til forbedring af Sundhedsplatformen: 3.000 læger tilbydes individuel opsætning.

Region Sjælland valgte Sundhedsplatformen som nyt EPJ-system i 2016.

Valget fandt sted i kølvandet på Region Hovedstadens ibrugtagen af systemet, der mildest talt har skabt oprørte vande på de sjællandske og københavnske sygehuse.

I begge regioner har sygehusets personale kritiseret systemet voldsomt for at være ødelæggende for arbejdsgangene og tage meget tid fra selve behandlingen.

Alle de jyske regioner har fravalgt Sundhedsplatformen. Alt tyder på, at de samlet kommer til at anvende et konkurrerende system fra aarhusianske Systematic.

Region Sjælland - der har betalt 700 millioner kroner for systemet - i erkendte i sommer, at systemet ikke fungerer, som det skal.

Det kan du læse mere om her: Sundhedsplatformen kostede Region Sjælland 700 millioner: Nu indrømmer regionen at platformen ikke fungerer

Læs også:

Sundhedsminister: Der ville være fordele i at have ét EPJ-system i Danmark

DF vil droppe Sundhedsplatformen: Indfør det samme system på alle sygehuse

Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere