Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Region Sjælland pumper millioner ind i det udskældte Sundhedsplatformen: Vi 'sætter alle sejl'

Region Sjælland vil bruge op millioner af kroner på at gøre den udskældte Sundhedsplatformen mere brugervenlig. Vi ‘sætter alle sejl,’ lyder det fra regionen.

Et flertal af regionsrådet i Region Sjælland har besluttet at hæve budgetterne til det udskældte EPJ-system Sundhedsplatformen, der både i Region Hovedstaden og Region Sjælland er blevet kritiseret voldsomt af brugerne på sygehusene.

Partierne er blevet enige om at ‘sætte alle sejl for at gøre Sundhedsplatformen nemmere bruge for lægerne, sygeplejeskerne og lægesekretærerne på sygehusene,” lyder det fra regionen.

Konkret har politikerne i rådet besluttet at afsætte mellem fem og 10 millioner kroner til at gøre det udskældte system mere brugervenligt.

Pengene skal bruges på hjælp til finindstilling af Sundhedplatformen, så systemet bedre tilpasses lokale forhold og arbejdsgange på regionens sygehuse.

Ligeledes vil regionen sætte hurtigere ind med hjælp og fejlrettelser på “de afdelinger og specialer, hvor sygehusene selv vurderer, at der er de største udfordringer,” hedder det.

Regionen peger på, at det oprindeligt var planen, at sygehusene selv skulle finde 3,5 millioner kroner til arbejdet med Sundhedsplatformen. Men dette krav er nu droppet.

“Vi skruer op for hjælpen til personalets daglige arbejde med Sundhedsplatformen og går bort fra den gamle aftale om at prioritere 3,5 millioner kroner fra sygehusenes egne budgetter. Jeg synes, vi er landet på en god aftale, der vil give forbedringer for vores medarbejdere, for sygehusene og for borgerne,” lyder det fra Tina Boel, udvalgsformand for styregruppen for Sundhedsplatformen i Region Sjælland.

Også Region Hovedstaden har fornylig afsat ekstra millioner til personalets arbejde med Sundhedsplatformen.

Her besluttede regionsrådet i september at anvende 22 milliioner kroner på individuel opsætning af systemet til flere tusinder læger.

Det kan du læse mere om her: Region Hovedstaden afsætter 22 millioner til forbedring af Sundhedsplatformen: 3.000 læger tilbydes individuel opsætning.

Region Sjælland valgte Sundhedsplatformen som nyt EPJ-system i 2016.

Valget fandt sted i kølvandet på Region Hovedstadens ibrugtagen af systemet, der mildest talt har skabt oprørte vande på de sjællandske og københavnske sygehuse.

I begge regioner har sygehusets personale kritiseret systemet voldsomt for at være ødelæggende for arbejdsgangene og tage meget tid fra selve behandlingen.

Alle de jyske regioner har fravalgt Sundhedsplatformen. Alt tyder på, at de samlet kommer til at anvende et konkurrerende system fra aarhusianske Systematic.

Region Sjælland - der har betalt 700 millioner kroner for systemet - i erkendte i sommer, at systemet ikke fungerer, som det skal.

Det kan du læse mere om her: Sundhedsplatformen kostede Region Sjælland 700 millioner: Nu indrømmer regionen at platformen ikke fungerer

Læs også:

Sundhedsminister: Der ville være fordele i at have ét EPJ-system i Danmark

DF vil droppe Sundhedsplatformen: Indfør det samme system på alle sygehuse

Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere