Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Region Sjælland pumper millioner ind i det udskældte Sundhedsplatformen: Vi 'sætter alle sejl'

Region Sjælland vil bruge op millioner af kroner på at gøre den udskældte Sundhedsplatformen mere brugervenlig. Vi ‘sætter alle sejl,’ lyder det fra regionen.

Et flertal af regionsrådet i Region Sjælland har besluttet at hæve budgetterne til det udskældte EPJ-system Sundhedsplatformen, der både i Region Hovedstaden og Region Sjælland er blevet kritiseret voldsomt af brugerne på sygehusene.

Partierne er blevet enige om at ‘sætte alle sejl for at gøre Sundhedsplatformen nemmere bruge for lægerne, sygeplejeskerne og lægesekretærerne på sygehusene,” lyder det fra regionen.

Konkret har politikerne i rådet besluttet at afsætte mellem fem og 10 millioner kroner til at gøre det udskældte system mere brugervenligt.

Pengene skal bruges på hjælp til finindstilling af Sundhedplatformen, så systemet bedre tilpasses lokale forhold og arbejdsgange på regionens sygehuse.

Ligeledes vil regionen sætte hurtigere ind med hjælp og fejlrettelser på “de afdelinger og specialer, hvor sygehusene selv vurderer, at der er de største udfordringer,” hedder det.

Regionen peger på, at det oprindeligt var planen, at sygehusene selv skulle finde 3,5 millioner kroner til arbejdet med Sundhedsplatformen. Men dette krav er nu droppet.

“Vi skruer op for hjælpen til personalets daglige arbejde med Sundhedsplatformen og går bort fra den gamle aftale om at prioritere 3,5 millioner kroner fra sygehusenes egne budgetter. Jeg synes, vi er landet på en god aftale, der vil give forbedringer for vores medarbejdere, for sygehusene og for borgerne,” lyder det fra Tina Boel, udvalgsformand for styregruppen for Sundhedsplatformen i Region Sjælland.

Også Region Hovedstaden har fornylig afsat ekstra millioner til personalets arbejde med Sundhedsplatformen.

Her besluttede regionsrådet i september at anvende 22 milliioner kroner på individuel opsætning af systemet til flere tusinder læger.

Det kan du læse mere om her: Region Hovedstaden afsætter 22 millioner til forbedring af Sundhedsplatformen: 3.000 læger tilbydes individuel opsætning.

Region Sjælland valgte Sundhedsplatformen som nyt EPJ-system i 2016.

Valget fandt sted i kølvandet på Region Hovedstadens ibrugtagen af systemet, der mildest talt har skabt oprørte vande på de sjællandske og københavnske sygehuse.

I begge regioner har sygehusets personale kritiseret systemet voldsomt for at være ødelæggende for arbejdsgangene og tage meget tid fra selve behandlingen.

Alle de jyske regioner har fravalgt Sundhedsplatformen. Alt tyder på, at de samlet kommer til at anvende et konkurrerende system fra aarhusianske Systematic.

Region Sjælland - der har betalt 700 millioner kroner for systemet - i erkendte i sommer, at systemet ikke fungerer, som det skal.

Det kan du læse mere om her: Sundhedsplatformen kostede Region Sjælland 700 millioner: Nu indrømmer regionen at platformen ikke fungerer

Læs også:

Sundhedsminister: Der ville være fordele i at have ét EPJ-system i Danmark

DF vil droppe Sundhedsplatformen: Indfør det samme system på alle sygehuse

Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere