Artikel top billede

Ugen i tech: Ny Windows 10 er ude, budget-stjerner fra Nokia og Motorola, Volvos business-coupé

Microsoft lancerer ny Windows, mens Nokia og Motorola lancerer budgetstjernerne Nokia 7.1 og Motorola One.

En ny version af Microsoft Windows blev sluppet løs af Microsoft denne uge. Windows 10 version 1809 kan hentes allerede fra i dag, ved at følge et af nedenstående trin.

Guide: Tre smarte metoder til at få fingre i den nye udgave af Windows 10

Med opdateringen følger ingen større revolutionerende nyheder, i stedet satses på praktiske features der gør det enklere at bruge Windows 10 på tværs af enheder.

Du kan læse om alle nyhederne i det nye Windows 10 herunder:

Stærk til prisen

I mobilverdenen er både Nokia og Motorola ude og duellere med deres respektive bud på en attraktiv smartphone til en relativ lav pris.

Mobilerne har meget til fælles. Nokia 7.1 og Motorola One byder begge på ca. 3.000 mAh batteri , 4GB RAM, rendyrket Android 8.1 Oreo, 12 megapixels dobbeltkamera samt en octa-core processor.

Processoren i Nokia 7.1 er dog af en nyere arkitektur med højere ydelse i sigte.

Begge telefoner sigter dog efter at byde på et iPhone X lignende look med et aflangt display på omkring 5,8-5,9 tommer med et notch for oven.

Motorola One får dansk salgsdebut 8. oktober til 1.999 kroner, mens Nokia 7.1 går efter en debut senere i oktober fra 299 Euro, svarende til knap 2.250 kroner.

Læs også: Nokia og Motorola i økonomi-duel: Vi kårer den bedste budget-mobil fra de to selskaber

Volvo-visioner

Hos den svenske bilproducent Volvo, har ugen budt på det interessant Volvo 360c koncept, der forener selvkørende egenskaber med business-flykabinens luksus.

He er tale om et fartøj med en modulær kabine, der skal give konceptet flere forskellige formål.

Den kan forvandle den daglige pendlen til en mere produktiv tid, ved at fungere som rullende kontor, mens længere distancer kan gøres mere underholdende med en indbygget mediekonsol.

Til sidst kan de korte ruteflyvninger også afskaffes ved at Volvo 360c en rullende sovekabine, med et lavere CO2 aftryk til følge.

Køretøjet er el-drevent og kommer med et udpræget futuristisk glasdesign. I følge Volvo skal konceptet bidrage med at få gentænkt hvordan infrastruktur, pendling og byplanlægning skal spille sammen med et grønnere aftryk in mente.
Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.