Artikel top billede

Ugen i tech: Ny Windows 10 er ude, budget-stjerner fra Nokia og Motorola, Volvos business-coupé

Microsoft lancerer ny Windows, mens Nokia og Motorola lancerer budgetstjernerne Nokia 7.1 og Motorola One.

En ny version af Microsoft Windows blev sluppet løs af Microsoft denne uge. Windows 10 version 1809 kan hentes allerede fra i dag, ved at følge et af nedenstående trin.

Guide: Tre smarte metoder til at få fingre i den nye udgave af Windows 10

Med opdateringen følger ingen større revolutionerende nyheder, i stedet satses på praktiske features der gør det enklere at bruge Windows 10 på tværs af enheder.

Du kan læse om alle nyhederne i det nye Windows 10 herunder:

Stærk til prisen

I mobilverdenen er både Nokia og Motorola ude og duellere med deres respektive bud på en attraktiv smartphone til en relativ lav pris.

Mobilerne har meget til fælles. Nokia 7.1 og Motorola One byder begge på ca. 3.000 mAh batteri , 4GB RAM, rendyrket Android 8.1 Oreo, 12 megapixels dobbeltkamera samt en octa-core processor.

Processoren i Nokia 7.1 er dog af en nyere arkitektur med højere ydelse i sigte.

Begge telefoner sigter dog efter at byde på et iPhone X lignende look med et aflangt display på omkring 5,8-5,9 tommer med et notch for oven.

Motorola One får dansk salgsdebut 8. oktober til 1.999 kroner, mens Nokia 7.1 går efter en debut senere i oktober fra 299 Euro, svarende til knap 2.250 kroner.

Læs også: Nokia og Motorola i økonomi-duel: Vi kårer den bedste budget-mobil fra de to selskaber

Volvo-visioner

Hos den svenske bilproducent Volvo, har ugen budt på det interessant Volvo 360c koncept, der forener selvkørende egenskaber med business-flykabinens luksus.

He er tale om et fartøj med en modulær kabine, der skal give konceptet flere forskellige formål.

Den kan forvandle den daglige pendlen til en mere produktiv tid, ved at fungere som rullende kontor, mens længere distancer kan gøres mere underholdende med en indbygget mediekonsol.

Til sidst kan de korte ruteflyvninger også afskaffes ved at Volvo 360c en rullende sovekabine, med et lavere CO2 aftryk til følge.

Køretøjet er el-drevent og kommer med et udpræget futuristisk glasdesign. I følge Volvo skal konceptet bidrage med at få gentænkt hvordan infrastruktur, pendling og byplanlægning skal spille sammen med et grønnere aftryk in mente.