Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Vi venter længere med at udskifte vores smartphone / Grænseovergange i EU skal bevogtes af digitale grænsevagter / Sitecore-stiftere i klemme i konkurs / Google-boss vil slå hårdere ned på "uacceptabel adfærd"

Vi venter længere med at udskifte vores smartphone. Grænseovergange i EU skal bevogtes af digitale grænsevagter med kunstig intelligens. Sitecore-stiftere i klemme i konkurs. Et forsinket tillykke med fødselsdagen til Bitcoin og så vil Google-boss vil slå hårdere ned på "uacceptabel adfærd".

Godmorgen på denne torsdag. Her kommer overblikket over dagens hurtige it-nyheder.

Vi venter længere med at udskifte vores smartphone

Der går længere tid mellem, at vi som forbrugere skifter vores gamle smartphone ud for at få en nyere en af slagsen.

Det viser en ny undersøgelse ifølge Motherboard.

Kigger man på gennemsnitstiden for, hvor lang tid der går, før kunderne skifter en iPhone, er det steget til 2,92 år fra 2,38 år i 2016 og 2,59 år i 2017.

Det skyldes, ifølge undersøgelsen, at mange har købt deres smartphone på afbetaling, og når den endelig er betalt af, er der mindre grund til at stifte ny gæld.

Kombineret med, at der er blevet længere mellem de teknlogiske kvatespring på smartphone-fronten, får det forbrugerne til at holde på deres smartphone lidt længere, end man har set tidligere.

Står du selv og kigger efter en ny smartphone, så læs her hvad anmelderne siger om noget af det nyeste fra Apple's hånd: Det siger anmelderne om Apples ’billige’ iPhone Xr: Overraskende lidt er sparet væk

Grænseovergange i EU skal bevogtes af digitale grænsevagter

Krydser du grænsen til Ungarn, Letland eller Grækenland kan du de kommende seks måneder måske møde en digital grænsebetjent bevæbnet med kunstig intelligens.

Det skriver Gizmondo.

Meningen er, at den digitale grænsebetjent skal agere en form for løgnedetektor og stille de rejsende spørgsmål ved hjælp af kunstig intelligens.

Projektet hedder iBorderCtrl, og de rejsende vil blive stillet spørgsmål såsom, hvad de medbringer i deres kuffert.

Svarer man tilstrækkeligt for sig, får man lov at passere, men kniber det med at svare på, hvad der ligger gemt blandt badesandaler og boxershorts, overdrages man til en menneskelig grænsebetjent, der så vil kigge kufferten igennem.

Sitecore-stiftere i klemme i konkurs

Lars Fløe Nielsen og Thomas Albert, der er blandt stifterne af Sitecore, er kommet i klemme i forbindelse med det konkursbegærede Presidents Institute.

Det skriver Børsen.

Begge sad de i bestyrelsen og var medejere af virksomheden, der i forbindelse med konkursen har sagt farvel til 17 medarbejdere, mens 30 andre fortsætter i det nye selskab.

Lars Fløe Nielsen fortæller, at investeringen i Presidents Institute blev foretaget med hjertet.

"Virksomheden har haft nogle svære år. Selvom kerneforretningen er vendt de seneste måneder, ville det kræve store investeringer at komme til næste niveau. Jeg investerer i it normalt, det her var en følelsesladet investering," siger han til Børsen.

De er dog ikke de to Sitecore-bagmænd, der har mest i klemme i forbindelse med konkursen. Den største kreditor er nemlig Danske Bank.

Læs mere om Sitecore her: Er Salesforce på vej til at købe danske Sitecore?

Et forsinket tillykke til Bitcoin

Bedre sent end aldrig.

I går var det 10 år siden, at Satoshi Nakamotos white paper, der danner grundlaget for Bitcoin, så dagens lys. Dermed kan man sige, at Bitcoin i går kunne fejre en form for 10 års fødselsdag.

Det skriver CNBC.

Den omdiskuterede kryptovaluta levede i de første mange år en tilværelse i det ukendte for langt de fleste af os, men det seneste år har mildest talt været tumultarisk for den digitale valuta.

På denne tid sidste år tordnede kursen i vejret, før den toppede i december. Herefter har det indeværende år budt på kursmæssige kæberaslere til investorerne, der har måtte se drømmene om de hurtige gevinster mere eller mindre gå i opløsning.

Læs mere om det her: Markedet for kryptovaluta rammer ny bund: På laveste niveau siden november

Google-boss vil slå hårdere ned på "uacceptabel adfærd"

Sagen om seksuelle overgreb på arbejdspladsen hænger som en tung sky over Google.

Det har fået Googles topchef, Sundar Pichai, til at sende en e-mail rundt til kollegerne, hvor han beklager, at den slags ting kan finde sted hos virksomheden.

Det skriver Ars Technica.

Topchefen skriver således, at "hvis bare en person har oplevet Google på den måde, det bliver beskrevet af New York Times (der har skrevet om sagen .red), er Google ikke den virksomhed, som man stræber efter at være."

Samtidigt understreger Google-bossen således, at han vil sørge for, at der bliver slået langt hårdere ned på lignende sager i fremtiden.

Læs mere om sagen her: Google-chef efter afsløring: Vi har fyret 48 medarbejdere for sexchikane i de seneste to år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere