Artikel top billede

Sitecore døjer med økonomien: Leverer igen et kæmpe-underskud

Der er slut med de vilde vækstrater hos it-selskabet, som i seneste regnskab leverer et nettoresultat på minus 450 millioner kroner.

Efter en tid med vilde vækstrater og en kåring som ’enhjørning’ synes it-selskabet Sitecore nu at have tabt pusten. Det skriver finans.dk.

I sit nyeste regnskab fra 2017 til 2018 er bruttoresultatet faldet fra 155 til 22 millioner kroner ud af en omsætning på 1,3 milliarder kroner.

Værst ser det ud for nettoresultatet, som lander på et minus på 454 millioner kroner, mere end 100 millioner lavere end sidste års negative resultat på minus 350 millioner kroner.

De røde tal beskrives som en del af en større langsigtet plan, noterer ledelsen i regnskabet.

Fremover skal stadigt flere kontrakter betales som abonnements-ordninger, med betalinger spredt over en periode fremfor engangsbeløb.

I følge selskabet selv, er der tocifret vækst at spore i regnskabet, hvis man kompenserer for den nye forretningsmodel.

Ud over den nye betalingsmodel har Sitecore indkasseret en post på 113 millioner kroner i år til omstrukturering af selskabet.

Sitecore blev i 2016 overtaget af kapitalfonden EQT.

"EQT's erhvervelse af aktiemajoriteten vil gøre det muligt at accellerere vores i forvejen høje vækstrater og videreudvikling på en lønsom måde," lød visionen dengang fra administrerende direktør Michael Seifer.

Se også: Stor kapitalfond overtager danske Sitecore
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere