Artikel top billede

Sitecore døjer med økonomien: Leverer igen et kæmpe-underskud

Der er slut med de vilde vækstrater hos it-selskabet, som i seneste regnskab leverer et nettoresultat på minus 450 millioner kroner.

Efter en tid med vilde vækstrater og en kåring som ’enhjørning’ synes it-selskabet Sitecore nu at have tabt pusten. Det skriver finans.dk.

I sit nyeste regnskab fra 2017 til 2018 er bruttoresultatet faldet fra 155 til 22 millioner kroner ud af en omsætning på 1,3 milliarder kroner.

Værst ser det ud for nettoresultatet, som lander på et minus på 454 millioner kroner, mere end 100 millioner lavere end sidste års negative resultat på minus 350 millioner kroner.

De røde tal beskrives som en del af en større langsigtet plan, noterer ledelsen i regnskabet.

Fremover skal stadigt flere kontrakter betales som abonnements-ordninger, med betalinger spredt over en periode fremfor engangsbeløb.

I følge selskabet selv, er der tocifret vækst at spore i regnskabet, hvis man kompenserer for den nye forretningsmodel.

Ud over den nye betalingsmodel har Sitecore indkasseret en post på 113 millioner kroner i år til omstrukturering af selskabet.

Sitecore blev i 2016 overtaget af kapitalfonden EQT.

"EQT's erhvervelse af aktiemajoriteten vil gøre det muligt at accellerere vores i forvejen høje vækstrater og videreudvikling på en lønsom måde," lød visionen dengang fra administrerende direktør Michael Seifer.

Se også: Stor kapitalfond overtager danske Sitecore
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere