Artikel top billede

Sitecore døjer med økonomien: Leverer igen et kæmpe-underskud

Der er slut med de vilde vækstrater hos it-selskabet, som i seneste regnskab leverer et nettoresultat på minus 450 millioner kroner.

Efter en tid med vilde vækstrater og en kåring som ’enhjørning’ synes it-selskabet Sitecore nu at have tabt pusten. Det skriver finans.dk.

I sit nyeste regnskab fra 2017 til 2018 er bruttoresultatet faldet fra 155 til 22 millioner kroner ud af en omsætning på 1,3 milliarder kroner.

Værst ser det ud for nettoresultatet, som lander på et minus på 454 millioner kroner, mere end 100 millioner lavere end sidste års negative resultat på minus 350 millioner kroner.

De røde tal beskrives som en del af en større langsigtet plan, noterer ledelsen i regnskabet.

Fremover skal stadigt flere kontrakter betales som abonnements-ordninger, med betalinger spredt over en periode fremfor engangsbeløb.

I følge selskabet selv, er der tocifret vækst at spore i regnskabet, hvis man kompenserer for den nye forretningsmodel.

Ud over den nye betalingsmodel har Sitecore indkasseret en post på 113 millioner kroner i år til omstrukturering af selskabet.

Sitecore blev i 2016 overtaget af kapitalfonden EQT.

"EQT's erhvervelse af aktiemajoriteten vil gøre det muligt at accellerere vores i forvejen høje vækstrater og videreudvikling på en lønsom måde," lød visionen dengang fra administrerende direktør Michael Seifer.

Se også: Stor kapitalfond overtager danske Sitecore
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere