Artikel top billede

Fortalt til: Jakob Schjoldager

Mennesker i IT
Udgivet 13. november 2018 kl. 13.59

Jeg holder foredrag om offensiv it-sikkerhed og laver etisk live-hacking til forskellige nationale og internationale konferencer og events.

Formålet er at vise nogle af de sårbarheder, der er i overvågningskameraer og IoT-enheder generelt. Og det lykkes altid at overtage en række lokale enheder.

Jeg tror, at du ville blive skræmt, hvis du vidste, hvor meget grej, der står derude og bare venter på, at den forkerte kommer forbi.

Når jeg holder de her oplæg, så har jeg altid et sted mellem 30 minutter og 45 minutter, hvor jeg viser, hvordan jeg opsnuser enheder. Der finder jeg altid en håndfuld enheder i nærheden, som jeg så også viser, hvordan jeg kan kompromittere.

En ting er at høre tallene om, hvor mange, der bliver kompromitteret, men der er alligevel et stykke derfra og til rent faktisk at få vist, hvor let det i virkeligheden er.

Det giver altid sådan et sug igennem salen, første gang der bliver vist et live stream oppe på storskærmen.

Jeg er selv topparanoid. Det bliver man jo nok lidt, når man er inden for mit fag. Jeg tænker i hvert fald meget over, hvad jeg gør.

Når man beskæftiger sig med hacking, så kan man jo næsten ikke undgå også at se lidt indad og se på sin egen adfærd og sikkerhed."

Mikkel Brøndum, konsulent og etisk hacker, CGI


Flere mennesker i IT Om mennesker i it