Artikel top billede

Tesla-salget kollapser i Kina: Straftold på 40 procent gør elbilerne næsten usælgelige

Den amerikanske bilproducent får straftold der kan mærkes: Salget er kollapset med 70 procent.

Antallet af solgte Tesla elbiler er i sidste måned faldet med 70 procent i forhold til samme periode året før, skriver Reuters.

Den højteknologiske bilproducent mærker derfor tydeligt følgerne af den amerikansk-kinesiske handelskrig

Ifølge den kinesiske organisation China Passenger Car Association (CPCA) har Tesla kun solgt 211 biler i landet igennem oktober måned.

Tesla aktien faldt med knap to procent efter rapportens udgivelse. Tesla har efterfølgende kaldt tallene for ’højst misvisende’.

”Det er højst misvisende. Vi oplyser hverken regionale eller månedlige salgstal, men kan afkræfte tallene som værende højst unøjagtige,” lyder det fra selskabet.

Se også: Tesla når vigtig milepæl på falderebet: ”Nu er selskabet en rigtig bilproducent”

Det markante fald i Tesla-salget kommer i kølvandet på en kinesisk straftold på importerede amerikanske biler i forbindelse med den verserende handelskrig mellem de to stormagter. Straftolden lyder på i alt 40 procent.

Tesla administrerende direktør, Elon Musk, har i forrige uge bebudet prisfald på deres Model X og Model S elbiler for at gøre bilerne mere tilgængelige og absorbere nogle af toldudgifterne for kinesiske forbrugere,

Elbiler har nydt af en heftig fremgang i det kinesiske marked frem til sommeren 2018, hvor det samlede kinesiske bilmarked skrumpede ind for første gang i næsten tre årtier.

Læs også: Denne Tesla-opdatering kunne hele den etablerede bilbranche lære noget af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere