Artikel top billede

Tesla-salget kollapser i Kina: Straftold på 40 procent gør elbilerne næsten usælgelige

Den amerikanske bilproducent får straftold der kan mærkes: Salget er kollapset med 70 procent.

Antallet af solgte Tesla elbiler er i sidste måned faldet med 70 procent i forhold til samme periode året før, skriver Reuters.

Den højteknologiske bilproducent mærker derfor tydeligt følgerne af den amerikansk-kinesiske handelskrig

Ifølge den kinesiske organisation China Passenger Car Association (CPCA) har Tesla kun solgt 211 biler i landet igennem oktober måned.

Tesla aktien faldt med knap to procent efter rapportens udgivelse. Tesla har efterfølgende kaldt tallene for ’højst misvisende’.

”Det er højst misvisende. Vi oplyser hverken regionale eller månedlige salgstal, men kan afkræfte tallene som værende højst unøjagtige,” lyder det fra selskabet.

Se også: Tesla når vigtig milepæl på falderebet: ”Nu er selskabet en rigtig bilproducent”

Det markante fald i Tesla-salget kommer i kølvandet på en kinesisk straftold på importerede amerikanske biler i forbindelse med den verserende handelskrig mellem de to stormagter. Straftolden lyder på i alt 40 procent.

Tesla administrerende direktør, Elon Musk, har i forrige uge bebudet prisfald på deres Model X og Model S elbiler for at gøre bilerne mere tilgængelige og absorbere nogle af toldudgifterne for kinesiske forbrugere,

Elbiler har nydt af en heftig fremgang i det kinesiske marked frem til sommeren 2018, hvor det samlede kinesiske bilmarked skrumpede ind for første gang i næsten tre årtier.

Læs også: Denne Tesla-opdatering kunne hele den etablerede bilbranche lære noget af




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere