Artikel top billede

Flere store europæiske telefirmaer i tænkeboks over Huawei: Men 5G-udrulning kan blive betydeligt dyrere uden Huawei

Kinesiske Huawei er under betydeligt pres i stadigt flere lande orkestreret af USA. Nu melder giganten Deutsche Telekom, at selskabets leverandørliste bliver genovervejet på grund af den aktuelle debat om sikkerheden i Huaweis udstyr. Franske Orange er også bekymret.

Huawei, som leverer og driver TDC’s mobilnetværk og er dybt involveret i selskabets 5G-udrulning, er lige nu under betydeligt internationalt pres.

Australien og New Zealand har eksempelvis forbudt landet teleselskaber at bruge 5G-udstyr fra Huawei på grund af mistanker om, at de kinesiske myndigheder kan forlange adgang til udstyret og dermed kan overvåge trafikken i andre lande.

USA har bandlyst Huawei som leverandør og har længe presset på for, at landets allierede skulle gøre det samme.

British Telecom har også for nylig besluttet, at selskabet vil fjerne Huawei-udstyr fra fra BT’s corenetværk.

Det kan du læse mere om her: Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes

Huawei er også på de danske sikkerhedstjenesters radar. Det kan du læse mere om her:
Huawei er på danske ‘sikkerhedsmyndigheders radar’

Nu melder to andre telegiganter sig i koret af Huawei-skeptikere.

Deutsche Telekom siger til Reuters, at selskabet i lyset af den aktuelle debat er i færd med at genoverveje sin leverandørliste til selskabets netværk i Tyskland og de andre europæiske lande, hvor Deutsche Telekom er aktivt.

“Deutsche Telekom tager den globale diskussion om sikkerheden i netværksudstyr fra kinesiske producenter meget seriøst”, meddeler selskabet.

Reuters noterer, at næsten halvdelen af Deutsche Telekoms omsætning stammer fra selskabets amerikanske selskab T-Mobile.

Selvsamme T-Mobile har budt på amerikanske Sprint Corp.

Den handel bliver undersøgt af de amerikanske myndigheder.

En kilde siger til Reuters, at Deutsche Telekoms nyvundne skepsis over for Huawei kan ligne et forsøg på at vise sin gode vilje over for den amerikanske regering.

En analytiker siger til Reuters, at de tyske mobiloperatører i høj grad bruger udstyr fra især Huawei, men også andre kinesiske leverandører som ZTE.

Ifølge analytikeren vil det gøre 5G-udbygningen betydeligt dyrere, hvis selskaberne må se bort fra verdens største leverandør af 5G-udstyr, som er Huawei.

Også ude af Oranges netværk i Frankrig

Franske Orange siger til Reuters, at selskabet ikke vil benytte 5G-udstyr fra Huawei til udbygningen af selskabets netværk i Frankrig.

“Vi samarbejder med vores sædvanlige leverandører, som er Ericsson og Nokia”, siger topchefen i Orange, Stephane Richard, til Reuters.

Han siger også, at han betragter de aktuelle bekymringer om sikkerheden i Huawei-udstyret for helt legitime.

Orange bruger i forvejen ikke Huawei-udstyr i Frankrig til selskabets 4G-netværk.

Ifølge Huawei bruger Orange dog Huawei-udstyr til de mobilnetværk, som Orange driver uden for Frankrig, og Huawei forventer at blive involveret i 5G-udbygningen af disse netværk, skriver Reuters.

Læs også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere