Artikel top billede

Flere store europæiske telefirmaer i tænkeboks over Huawei: Men 5G-udrulning kan blive betydeligt dyrere uden Huawei

Kinesiske Huawei er under betydeligt pres i stadigt flere lande orkestreret af USA. Nu melder giganten Deutsche Telekom, at selskabets leverandørliste bliver genovervejet på grund af den aktuelle debat om sikkerheden i Huaweis udstyr. Franske Orange er også bekymret.

Huawei, som leverer og driver TDC’s mobilnetværk og er dybt involveret i selskabets 5G-udrulning, er lige nu under betydeligt internationalt pres.

Australien og New Zealand har eksempelvis forbudt landet teleselskaber at bruge 5G-udstyr fra Huawei på grund af mistanker om, at de kinesiske myndigheder kan forlange adgang til udstyret og dermed kan overvåge trafikken i andre lande.

USA har bandlyst Huawei som leverandør og har længe presset på for, at landets allierede skulle gøre det samme.

British Telecom har også for nylig besluttet, at selskabet vil fjerne Huawei-udstyr fra fra BT’s corenetværk.

Det kan du læse mere om her: Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes

Huawei er også på de danske sikkerhedstjenesters radar. Det kan du læse mere om her:
Huawei er på danske ‘sikkerhedsmyndigheders radar’

Nu melder to andre telegiganter sig i koret af Huawei-skeptikere.

Deutsche Telekom siger til Reuters, at selskabet i lyset af den aktuelle debat er i færd med at genoverveje sin leverandørliste til selskabets netværk i Tyskland og de andre europæiske lande, hvor Deutsche Telekom er aktivt.

“Deutsche Telekom tager den globale diskussion om sikkerheden i netværksudstyr fra kinesiske producenter meget seriøst”, meddeler selskabet.

Reuters noterer, at næsten halvdelen af Deutsche Telekoms omsætning stammer fra selskabets amerikanske selskab T-Mobile.

Selvsamme T-Mobile har budt på amerikanske Sprint Corp.

Den handel bliver undersøgt af de amerikanske myndigheder.

En kilde siger til Reuters, at Deutsche Telekoms nyvundne skepsis over for Huawei kan ligne et forsøg på at vise sin gode vilje over for den amerikanske regering.

En analytiker siger til Reuters, at de tyske mobiloperatører i høj grad bruger udstyr fra især Huawei, men også andre kinesiske leverandører som ZTE.

Ifølge analytikeren vil det gøre 5G-udbygningen betydeligt dyrere, hvis selskaberne må se bort fra verdens største leverandør af 5G-udstyr, som er Huawei.

Også ude af Oranges netværk i Frankrig

Franske Orange siger til Reuters, at selskabet ikke vil benytte 5G-udstyr fra Huawei til udbygningen af selskabets netværk i Frankrig.

“Vi samarbejder med vores sædvanlige leverandører, som er Ericsson og Nokia”, siger topchefen i Orange, Stephane Richard, til Reuters.

Han siger også, at han betragter de aktuelle bekymringer om sikkerheden i Huawei-udstyret for helt legitime.

Orange bruger i forvejen ikke Huawei-udstyr i Frankrig til selskabets 4G-netværk.

Ifølge Huawei bruger Orange dog Huawei-udstyr til de mobilnetværk, som Orange driver uden for Frankrig, og Huawei forventer at blive involveret i 5G-udbygningen af disse netværk, skriver Reuters.

Læs også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere