Ugen i Tech: Knaldbillig Google-mobil og hundedyr Samsung S10-mobil i sigte / Mobilbrug giver nu klip i kørekortet

Priser lækket på Samsungs Galaxy S10 stjernetelefoner
Samsung synes at have et ambitiøst lineup på vej til foråret med ikke bare en, to men tre S10 modeller i sigte.

Ifølge den ofte velorienterede lækker Evan Blass, vil S10 serien byde på en S10 Lite, en S10 og en S10 plus med skærmstørrelser på henholdsvis 5,8 , 6,1 og 6,4 tommer. Det skriver Gizmodo.

Fælles for dem bliver, at de får tre kameraer på bagsiden: ultravidvinkel, almindelig og tele. Et af modulerne spås til at levere vilde 48 megapixels.

Dertil kommer en fingeraftrykslæser inkorporeret i skærmen og at notch’en vrages til fordel for et kighul til frontkameraet.

Kræfterne til at drive Android 9 Pie frem sørger en ny Exynos 9820 processor for mens der samtidig går rygter om enkelt 5G-varianter af Samsungs kommende stjernetelefoner.

Priserne vil ifølge Gizmodo debutere ved 669 britiske pund for S10 lite, mens dyreste model bliver S10 plus med afsindige 1tb lagerplads som løber op i 1.399 pund.

Omsat til danske priser vil S10 priserne se ud således:
  • Samsung Galaxy S10 Lite 128GB – 5.560 kroner
  • Samsung Galaxy S10 128GB – 6.640 kroner
  • Samsung Galaxy S10 512GB – 8.300 kroner
  • Samsung Galaxy S10 plus 128GB – 7.470 kroner
  • Samsung Galaxy S10 plus 512GB – 9.130 kroner
  • Samsung Galaxy S10 plus 1TB – 11.620 kroner
Se også: Samsung løfter sløret for selskabets første foldbare smartphone: Se den i aktion her

Google Pixel 3XL Lite
Mens Samsung ser ud til at ville forsøge sig med nye stratosfæriske prispunkter, synes Google at gå i den modsatte retning.

Selskabet toptelefoner i Pixel 3-serien ser ud til snart at få følgeskab af en billigere ’Lite’-model, skriver 9to5google.

Budgetvenlige versioner af både den sædvanlige og den større ’XL’ model er blevet lækket med respektive displaystørrelser på 5,5 og 6 tommer.

Hvad telefonerne ellers vil byde på af specifikationer er ikke fastlagt endnu, men en kompetent midrange-processorer som Qualcomms Snapdragon 670 og 710 bliver nævnt. Opladningen vil foregå via USB-C mens der samtidig kun vil bydes på et enkelt kamera bagpå.

Læs også: Google lancerer nye Pixel 3 smartphones – den fedeste feature her er, at den giver telefonsælgere det glatte lag

Mobilbrug giver nu klip i kørekortet
Samtlige partier i Folketinget blev denne uge enige om at skærpe straffen for brug af mobil i trafikken.

Fra og med 1. januar kan det koste et klip i kørekortet at tale i telefon, sende en besked eller på anden at vise at benytte smartphonen mens man kører.

Dertil kommer en bøde på 1.500 kroner. Loven træder i kraft, når Rigspolitiet i det nye år får effektueret ændringen.
Bag lovgivningen er en række undersøgelser og forksning der viser, at risikoen for ulykker øges, hvis man som fører koncentrer sig om andre ting end at køre bil.

"Jeg bakker 100 procent op om budskabet 'Kør bil, når du kører bil'. Det er farligt for en selv, men i høj grad også for andre, hvis man er uopmærksom i trafikken – og uopmærksomhed var da også en væsentlig årsag til sidste års dødsulykker i trafikken.", siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Se også: Ugen i tech: Her er priserne: Tesla Model 3 kommer til Europa / Googles buddroner går i luften i Norden næste år / Prøveordning til el-løbehjul og skateboardsPremium
FDIH fusionerer med Dansk Erhverv: "Vi samler de absolut stærkeste kræfter inden for onlinehandel ét sted"
Dansk Erhverv og FDIH har efter flere måneders forhandling valgt at slå sig sammen. "Vi samler de absolut stærkeste kræfter inden for onlinehandel ét sted, og det vil i dén grad styrke Dansk Erhverv," lyder det fra Brian Mikkelsen, direktør i Dansk Erhverv.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.